Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Αχαΐα: Εγκαταλελειμμένο το αντλιοστάσιο της Καμενίτσας- Φοβούνται για την ποιότητα του νερού που πίνουν οι κάτοικοι - ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: Εγκαταλελειμμένο το αντλιο...

Επιστολή στο Δήμαρχο

Ανησυχία για την ποιότητα του νερού, που φθάνει μέχρι τις βρύσες των σπιτιών του Άνω Αλισσού από το αντλιοστάσιο στη θέση ποτάμι Καμενίτσας, εκφράζει σε σχετική επιστολή του προς τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων "Πείρος".

Σε πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο αντλιοστάσιο μέλη του Συλλόγου διαπίστωσαν την εγκατάλειψη του χώρου καθώς και ότι ο αγωγός μεταφοράς του νερού εμφανίζει διαρροές.

Ολόκληρη η επιστολή:

Σε επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε μέλη του Συλλόγου μας την 5-05-2016 στο αντλιοστάσιο, από όπου υδροδοτείται η Τοπική Κοινότητα Άνω Αλισσού (θέση Ποτάμι Καμενίτσας - Αντλιοστάσιο Παπαχαντζή) διαπιστώσαμε μία θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης, η οποία μας δημιούργησε σοβαρούς προβληματισμούς σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου ύδατος που φτάνει στα νοικοκυριά της Κοινότητας του Άνω Αλισσού.

Όπως θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν την ανωτέρω ημεροχρονολογία από το σημείο και σας επισυνάπτουμε στην παρούσα επιστολή μας. Καταρχάς το αντλιοστάσιο στερείται πόρτας, με αποτέλεσμα να είναι άμεσα προσβάσιμο από κάθε ζωντανό οργανισμό (ανθρώπους, ζώα, κοκ), με όποιο κίνδυνο έκθεσης σε μολύνσεις ελλοχεύει ένα πλήρως εκτεθειμένο αντλιοστάσιο.

Επιπροσθέτως η γεώτρηση όχι μόνο είναι ακάλυπτη στερούμενη στεγάστρου, αλλά επιπλέον ευρίσκεται βυθισμένη κάτω από πλήθος καλαμιών και λοιπών φυτών, ενώ από τα λιμνάζοντα ύδατα έχει δημιουργηθεί γύρω από τη γεώτρηση στρώμα από μούσκλι, θέτοντας σε κίνδυνο το πόσιμο κατά τα λοιπά νερό που αντλείται από τη γεώτρηση και διοχετεύεται στις οικίες των κατοίκων του Άνω Αλισσού.

Ομοίως εκτεθειμένος ευρίσκεται και ο πίνακας ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου, ο οποίος πρέπει υποχρεωτικώς να ευρίσκεται εντός ειδικά κατασκευασμένου πλαισίου.

Τέλος  ο αγωγός μέσω του οποίου διοχετεύεται το νερό από τη γεώτρηση στη δεξαμενή παρουσιάζει διαρροές, με αποτέλεσμα συχνά η πίεση του νερού να είναι εξαιρετικά χαμηλή.

 

 

Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι το πόσιμο νερό της Κοινότητας του Άνω Αλισσού είναι εκτεθειμένο σε πάρα πολλούς κινδύνους. Είναι αδιανόητο στις μέρες μας να μην τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής για ένα εκ των υπέρτατων αγαθών, όπως το νερό και δη το πόσιμο νερό, το οποίο καταναλώνεται από τους κατοίκους του Άνω Αλισσού και να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των συγχωριανών μας.

Θεωρούμε ότι καθίσταται αναγκαία η άμεση παρέμβαση του Δήμου, προκειμένου να λάβουν χώρα όλες οι δέουσες ενέργειες και να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία του αντλιοστασίου και την πλήρη κάλυψη της γεώτρησης από κάθε είδους κίνδυνο, ώστε το αντλιοστάσιο του Άνω Αλισσού να μην αποτελέσει επικείμενη εστία μολύνσεως.

Ενόψει των ανωτέρω, διά της παρούσης μας αιτούμαστε να μας γνωστοποιήσετε είτε μέσω του Δήμου, είτε μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών Σας τις ποιοτικές αναλύσεις των δεξαμενών των Κοινοτήτων Άνω και Κάτω Αλισσού.

Με την παρούσα μας στοχεύουμε στην πρόληψη των κινδύνων μόλυνσης του πόσιμου ύδατος της Κοινότητας Άνω Αλισσού και στην προστασία της υγείας των συγχωριανών μας και ευελπιστούμε ότι θα λάβουμε τη δέουσα προσοχή Σας και την άμεση ανταπόκρισή Σας ώστε να αντιμετωπιστεί το φλέγον αυτό ζήτημα."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις