Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται στην Διακίδειο Σχολή λαού ο Πρωτοπρεσβύτερος και Διδάκτωρ Θεολογίας π. Πέτρος Χιρς

Έρχεται στην Διακίδειο Σχολή λαού ο Πρωτ...

Την προσεχή Τετάρτη 18/5/2016

Μία ενδιαφέρουσα όπως δείχνει από το θέμα της ομιλία, έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη 18/5/2016, στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού, στην οδό Κανάρη πίσω από το ΙΚΑ της Γούναρη.

Το θέμα της ομιλίας είναι το εξής: «Από την β’ Βατικανή – 1965 στην Πανορθόδοξο Σύνοδο -2016». Θα έρθει να μιλήσει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Χιρς, Διδάκτωρ Θεολογίας, εφημέριος του ιερού ναού Προφήτη Ηλιού στα Πετροκέρασα  Θεσσαλονίκης.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Χιρς, είναι ένας πολύτεκνος κληρικός (πατέρας 5 παιδιών) ο οποίος ανήκει στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Ορους και Αρδαμερίου. Όπως διαβάσαμε στο σάιτ  romfea.gr (απ' όπου και η φωτ.), έχει γεννηθεί το 1971 στις ΗΠΑ, στο Ντάλας του Τέξας, ως ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας ενός αγγλικανού ιερέως.

Μέσα από μία πορεία αναζήτησης της αλήθειας, γνώρισε την Ορθοδοξία στην Αμερική και στη συνέχεια βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος στο Άγιον Όρος.

Μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin και στο φημισμένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας - Berkeley, φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Θεολογική Σχολή, όπου και εκπονεί το διδακτορικό του με τίτλο: «Το Βάπτισμα των Χριστιανών κατά το Unitatis Redintegratio της Β´ Βατικανής Συνόδου: Δογματική Διερεύνηση από Ορθόδοξη Αποψη».

Ο πολύτεκνος π. Πέτρος Χιρς πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 1992 και βαπτίστηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου.

*Ώρα έναρξης της ομιλίας στις 8 το βράδυ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις