Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις - Πόσοι υποψήφιοι ρίχνονται στη μάχη από την Αχαΐα

Ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι πανελλαδικές ε...

Ολα έτοιμα για τις εξετάσεις

Πανέτοιμος, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, βρίσκεται ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας για την διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν αύριο Δευτέρα.

Από την Αχαϊα αναμένεται να ριχτούν στην μάχη των εξετάσεων περισσότεροι από 2.000 υποψήφιοι. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ είναι λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα φέτος διαγωνίζονται 2482 απόφοιτοι Γενικών Λυκείων έναντι 2560 πέρυσι, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι φέτος είναι 737 ενώ πέρυσι 784. Εξάλλου στο νομό θα λειτουργήσουν 35 εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ και 5 για τα ΕΠΑΛ.

Παράλληλα έχει προβλεφθεί η λειτουργία 2 ειδικών εξεταστικών κέντρων για τα ΓΕΛ που θα είναι το 6ο Γυμνάσιο και το 21ο Γυμνάσιο.

Το ειδικό εξεταστικό κέντρο για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ θα είναι το 1ο ΕΠΑΛ στο Κουκούλι.

Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄), θα ξεκινήσουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ως είθισται και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, εύχεται στους υποψηφίους καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους. Παράλληλα, τους υπενθυμίζει ότι οι εξετάσεις «είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται» και ότι «προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους».

Εξάλλου, το υπουργείο, μέσω της ανακοίνωσής του, συγχαίρει για το επίπεδο προετοιμασίας τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας με εκπροσώπους της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία επιβεβαιώθηκε η συνδρομή τους στη διασφάλιση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Πάτρα: Διαβάστε το πρόγραμμα ιερών ακολουθιών προς ενίσχυση των μαθητών στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις