Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συμπολίτες "επαναστάτησαν" κατά κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Πάτρα: Συμπολίτες "επαναστάτησαν&qu...

Έχουν υποβάλει στην Εισαγγελία μήνυση κατ΄ αγνώστων

Είδαν και αποείδαν οι κάτοικοι και κινούνται για να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών  τους και τη δική τους. Η κεραία του θανάτου από καρκίνο παραμένει κραταιή στην πλατεία της συνοικίας Ζαρουχλεΐκων Πατρών και μπρος στην αδιαφορία των τοπικών αρχών των δυο βαθμών Αυτοδιοίκησης έχουν μαζέψει πάνω από πεντακόσιες υπογραφές, με τις οποίες τονίζουν την απόφασή τους να κατέβει από την ταράτσα η κεραία που τους "λούζει" με τα καρκινογόνα ρέτγκεν.

Παράλληλα έχουν υποβάλει στην Εισαγγελία μήνυση κατ΄ αγνώστων, ενώ προ ημέρων αυτές τις υπογραφές τις κατέθεσαν στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, ζητώντας από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρ. Αλεξόπουλο να ενεργοποιηθεί προς την κατεύθυνση προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Και ο μόνος που δεν φαίνεται να συγκινείται είναι ο Δήμος Πατρέων, σαν να μην συμβαίνει το γεγονός σε δημοτική πλατεία του! Και δεν τον αφορά.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων έχουν ξεκινήσει από το μήνα Φεβρουάριο όταν αντιλήφθηκαν σε ταράτσα της πλατείας Μενελάου την κεραία πάνω από τα κεφάλια των παιδιών τους, σε απόσταση εκατό μέτρων από τα σχολεία τους.

Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν τα παρακάτω:

«Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, στην οδό Δημητρίου Παπατσώρη, επί της πλατείας Μενελάου, αυτόπτες μάρτυρες παρατήρησαν ότι μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας προέβη στην τοποθέτηση κεραίας, σε ταράτσα οικίας.

Θεωρούμε ότι ενέργειες σαν την ανωτέρω ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους για την δημόσια υγεία και ειδικότερα για τους μικρούς μαθητές, λόγω της ύπαρξης σχολικών μονάδων στην περιοχή, σε απόσταση μόλις εκατόν μέτρων.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της κεραίας από τον συγκεκριμένο χώρο, καθώς και την αποτροπή τοποθέτησή της σε οποιονδήποτε άλλο χώρο...".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις