Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΟΛΕΙ

/

Ο ατσάλινος Ολυμπιακός νίκησε τον εξαιρετικό Μίλωνα 3-2 σε συγκλονιστικό τελικό και κατέκτησε το 35ο Κύπελλο Ελλάδας

Ο ατσάλινος Ολυμπιακός νίκησε τον εξαιρε...

Ο Ολυμπιακός είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 17 τρόπαια, ενώ έχει συμμετάσχει και σε ακόμα 8 τελικούς

Ο Μίλωνας ήταν συγκινητικός αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος με μια θρυλική ανατροπή στο tie break κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας σε έναν από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς της διρογάνωσης.

 
Ο Μίλωνας έκανε την ιδανική αρχική στον μεγάλο τελικό, αφού κατάφερε με τον Χαραλαμπίδη και τον Ιορντάνοφ σε πρωταγωνιστικό ρόλο να προηγηθεί από νωρίς με 8-5.

Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού μέσα από την επίθεσή του και με ένα μίνι σερί τεσσάρων πόντων κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά με 9-8.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης με τη σειρά της και με όπλο της τα διαδοχικά μπλοκ κατάφερε να επανακτήσει το προβάδισμα αρχικά με 14-11 και 16-12, με τους Πειραιώτες να μοιάζουν να έχουν χάσει τη συγκέντρωσή τους.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Σάκη Ψάρρα και κατάφεραν να πάρουν το πρώτο σετ του αγώνα με 25-19.


Στο δεύτερο σετ ο Μίλωνας μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος του. Πήρε προβάδισμα τριών πόντων (5-2), με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, να έχει τις απαντήσεις.

Αρχικά ισοφάρισε σε 6-6, ενώ στη συνέχεια πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 8-7. Βασιζόμενοι στις χαλασμένες υποδοχές του Μίλωνα και με τον Δημήτρη Τζούριτς να βγαίνει μπροστά οι "ερυθρόλευκοι" γύρισαν τη ροή του σετ και κατάφεραν να προηγηθούν με 15-10.

 
Ο Σάκης Ψάρρας κάλεσε time out για να συνεφέρει τους παίκτες του, με τα αποτελέσματα να μην είναι τα αναμενόμενα, καθώς ο Ολυμπιακός συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά (17-11), πριν ο Τόνσεκ Στερν βρει πάλι πόντους με δύο άσσους και βάλει τέλος στα όνειρα του Μίλωνα για κατάκτηση και του δεύτερου σετ.

 

Το τρίτο σετ ήταν πιο ισορροπημένο σε σχέση με τα δύο πρώτα, καθώς οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι και το 13-13, όταν ο Ολυμπιακός αποσπάστηκε με δύο πόντους (15-13).

Ο Μίλωνας απάντησε άμεσα και έκτοτε όλα έδειχναν ότι το σετ θα πάει μέχρι τέλους (20-20) και θα κριθεί στην κόψη του ξυραφιού. Όλα αυτά μέχρι ο Δημήτρης Τζούριτς να αποφασίσει να λάβει ξανά δράσει και να βγάλει από ακόμα μια δύσκολη κατάσταση την ομάδα του.

Πήρε την μπακέτα του σκοραρίσματος και με προσωπικούς πόντους έδωσε προβάδισμα στα σετ στον Ολυμπιακό με 2-1.


Τα σετ: 25-19, 19-25, 22-25, 25-22,

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports