Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου, Τρίτη 26 Μαρτίου: Κι όμως η Πάτρα δεν συμμετέχει

Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου, Τρίτη 26...
Μαρτάτος Tάκης

Οι σινεφίλ σε 55 αίθουσες, σε 28 πόλεις της χώρας θα μπορούν να δουν με εισιτήριο 3 ευρώ ελληνικές ταινίες παραγωγής των τελευταίων 3-4 ετών

Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου διοργανώνεται την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 σε όλη σχεδόν τη χώρα από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και στη γιορτή αυτή του ελληνικού σινεμά, θα γίνουν προβολές σε 55 αίθουσες σε όλη την επικράτεια και για την ακρίβεια, σε 28 πόλεις.

Την ημέρα αυτή οι σινεφίλ θα μπορούν με ένα συμβολικό εισιτήριο 3 ευρώ, να παρακολουθήσουν ελληνικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής των τελευταίων 3-4 ετών.

Για παράδειγμα απ’ όσο είδαμε στην ανακοίνωση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στην Ιερά Οδό στον Κεραμεικό στην Αθήνα στο πλαίσιο της γιορτής του Ελληνικού σινεμά, θα προβληθούν 4 ανεξάρτητες και πειραματικές ταινίες νέων αλλά και καταξιωμένων δημιουργών: οι μεγάλου μήκους ταινίες «Η βοή του κόσμου» του Πέτρου Σεβαστίκογλου και «Αγία Έμυ» της Αρασέλης Λαιμού (στην Πάτρα το φιλμ αυτό είχε παιχθεί πέρυσι από την Κινηματογραφική Λέσχη στα Options Cinemas) και οι μικρού μήκους «Midnight skin» του Μανώλη Μαύρη και «Λευκή νύχτα» της Μαριτίνας Πάσσαρη.

Kατ’ εξοχήν χώρος προβολής ελληνικών ταινιών, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, την Τρίτη 26/3/2024 θα υποδεχθεί δημιουργούς που εκφράζουν διαφορετικές γενιές κινηματογραφιστών αλλά και εκ διαμέτρου αντίθετες αισθητικές, θέλοντας να μυήσει το κοινό στον πολυδιάστατο σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο.

H ταινία «H βοή του κόσμου» του Πέτρου Σεβαστίκογλου μεταφέρει τον θεατή σε Ελλάδα, Ρωσία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Κίνα, Σενεγάλη.  Συναντώντας νέους σ’ αυτές τις χώρες, ο σκηνοθέτης ένοιωσε τον παλμό τους να προμηνύει μια βοή και μια έκρηξη.

*Ειδική μνεία στο 34ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και συμμετοχή στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

H «Αγία Έμυ», 1η μεγάλου μήκους ταινία της Αρασέλης Λαιμού, είναι ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό ντεμπούτο  με ένα αναπάντεχο θέμα, που μας ταξιδεύει στα άδυτα της φιλιππινέζικης κοινότητας της Αθήνας. Ηρωίδα (Άμπιγκειλ Λόμα) είναι μια γυναίκα με μία βίαια δύναμη την οποία η κοινωνία γύρω της δεν μπορεί εύκολα να τιθασεύσει.  Eιδική μνεία καλύτερης πρώτης ταινίας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Λοκάρνο και Βραβείο WIFT και, εξ ημισείας,  Βραβείο Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Πάντως αίσθηση προξενεί στους Πατρινούς σινεφίλ το γεγονός πως η πόλη της Πάτρας, η 3η μεγαλύτερη σε πληθυσμό της Ελλάδας δεν θα έχει συμμετοχή στη γιορτή αυτή του Ελληνικού σινεμά την Τρίτη 26/3.

Το thebest.gr επικοινώνησε και με την αίθουσα 2 του Πάνθεον (υπεύθυνος ο Παναγιώτης Κοτσαύτης) και τα Options Cinemas στη Βέσο Μάρε (υπεύθυνος ο Αλέξης Μπιτούνης) που ανέφεραν πως οι εδώ αίθουσες δεν θα έχουν συμμετοχή. Ειδικά για τα Options Cinemas, ελέχθη πως υπήρξε απόφαση κεντρικά από την Αθήνα ότι δεν θα έχουν συμμετοχή. Ωστόσο ελληνικό σινεμά υπάρχει αυτές τις μέρες και στο Πάνθεον με την ειδική προβολή το Σάββατο 23/3 στις 17.30 και την Κυριακή 24/3 στις 12 το μεσημέρι της ταινίας  «Διάκος ο Ηρωομάρτυς», και στα Options Cinemas της καλτ ταινίας τρόμου και μαύρου χιούμορ «Μινόρε» του Κωνσταντίνος Κουτσολιώτα.

"Η βοή του κόσμου".

"Η βοή του κόσμου".

"Αγία Έμυ".

"Αγία Έμυ".

"Midnight skin".

"Midnight skin".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture