Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα: 3 ταινίες στη 2η αίθουσα του Πάνθεον τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα - Πρωτοστατεί το «Kung Fu Panda 4»

Πάτρα: 3 ταινίες στη 2η αίθουσα του Πάνθ...
Μαρτάτος Tάκης

Το σαββατοκύριακο λόγω της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, θα προβληθεί η νέα ελληνική παραγωγή με τίτλο «Διάκος ο Ηρωομάρτυς»

Πλούσιο το πρόγραμμα προβολών στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα από την Πέμπτη 21/3 έως και την Τετάρτη 27/3/2024 καθώς περιλαμβάνει 3 ταινίες.

Στην προβολή των 18:00 (το Σάββατο 23/3 στις 19:30) θα παίζεται η νέα Αμερικανικής παραγωγής ανιμέισον ταινία «Kung Fu Panda 4» σε σκηνοθεσία: Μάικ Μίτσελ.

Το φιλμ θα προβάλλεται μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, (σκηνοθεσία μεταγλώττισης: Πέτρος Δαμουλής).

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Χρήστος Θάνος, Κατερίνα Τσάβαλου, Μαριάνθη Σοντάκη, Μανώλης Γιούργος, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιάννης Στεφόπουλος, Πέτρος Δαμουλής, Άντρια Ράπτη, Στέλιος Ψαρουδάκης, Θάνος Λέκκας.

Διάρκεια: 94 λεπτά.

Μετά από τρεις ριψοκίνδυνες περιπέτειες στις οποίες κατατρόπωσε πανίσχυρους κακούς χάρη στο απαράμιλλο θάρρος του και τις απίστευτες δεξιότητες του στις πολεμικές τέχνες, ο Πο, γνωστός ως Δράκος Πολεμιστής (με τη φωνή του υποψήφιου για Χρυσή Σφαίρα, Τζακ Μπλακ στην αγγλόφωνη κόπια), καλείται από τη μοίρα να χαλαρώσει λιγάκι. Πιο συγκεκριμένα, έχει έρθει η ώρα να αναλάβει τον ρόλο του πνευματικού ηγέτη στην Κοιλάδα της Ειρήνης. Αυτό προκαλεί μερικά προφανή προβλήματα. Πρώτον, ο Πο κατέχει τόσες γνώσεις περί πνευματικής διδασκαλίας όσες και περί της δίαιτας της παλαιολιθικής εποχής και, δεύτερον, χρειάζεται επειγόντως να βρει και να εκπαιδεύσει έναν νέο Δράκο Πολεμιστή πριν αναλάβει τη νέα του, υψηλή θέση. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προσφάτως έχει θεαθεί μία πανούργα, ισχυρή μάγισσα, η Χαμαιλέων (με τη φωνή της βραβευμένης με Όσκαρ Βαϊόλα Ντέιβις),μία μικροσκοπική σαύρα που μεταμορφώνεται σε οποιοδήποτε πλάσμα, μεγάλο ή μικρό. Η μάγισσα έχει στρέψει τα άπληστα, γουρλωμένα μάτια της στο Ραβδί της Σοφίας του Πο, που θα της χαρίσει τη δύναμη να επαναφέρει όλους τους πανίσχυρους κακούς τους οποίους έχει κατατροπώσει ο Πο στέλνοντας τους στην εξορία του Κόσμου των Πνευμάτων.

Οπότε, ο Πο χρειάζεται βοήθεια. Τη βρίσκει, μάλλον, στη μορφή της πονηρής, εύστροφης κλέφτρας Ζεν (με τη φωνή της βραβευμένης με Χρυσή Σφαίρα, Ακουαφίνα στην αγγλόφωνη κόπια), μίας αλεπούς κορσάκ που τον αναστατώνει πολύ, αλλά της οποίας οι δεξιότητες θα αποδειχτούν ανεκτίμητες. Στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν την Κοιλάδα της Ειρήνης από τα αρπαχτικά νύχια της μάγισσας, το αστείο και αλλοπρόσαλλο δίδυμο θα πρέπει να συνεργαστεί καλά. Στην πορεία, ο Πο θα ανακαλύψει ότι οι ήρωες βρίσκονται στα πιο απρόσμενα μέρη.

Να θυμίσουμε πως το 1ο «Kung Fu Panda» το 2008 είχε «σκίσει» με εισπράξεις 631,7 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως, το 2ο φιλμ το 2011 τα πήγε & καλύτερα φτάνοντας τα 665,7 εκατ. δολάρια ενώ το 3ο «Kung Fu Panda» το 2016, πριν δηλαδή περίπου 8 χρόνια, είχε πιάσει τα 521,2 εκατ. δολάρια.

Στην προβολή των 19:30 και 21:30 (μόνο το Σάββατο 23/3 στις 21:30) συνεχίζεται για 2η εβδομάδα η ταινία «Ματωμένος Δεσμός - Love Lies Bleeding» με την Κρίστεν Στιούαρτ.

Καταλληλότητα: Κ18

Διάρκεια: 104 λεπτά

Κατηγορία: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Ρόουζ Γκλας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κρίστεν Στιούαρτ, Κέιτι Ο’ Μπράιαν, Τζένα Μαλόουν, Άνα Μπαρίσνικοβ, Ντέιβ Φράνκο και ο Εντ Χάρις.

Σενάριο: Ρόουζ Γκλας, Βερόνικα Τοφίλσκα

Χρονολογία Παραγωγής: 2023

Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη δεκαετία του 1980 μία μοναχική διευθύντρια ενός γυμναστηρίου, η Λου, ερωτεύεται πάρα πολύ την Τζάκι, μία φιλόδοξη bodybuilder. Πηγαίνει στο Λας Βέγκας για να κυνηγήσει το όνειρό της αλλά η αγάπη τους προκαλεί βία και τις ρίχνει όλο και πιο βαθιά στον ιστό της οικογένειας εγκληματιών της Λου.

Η ταινία είχε ντεμπουτάρει στο φετινό Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς, στη Γιούτα. Στο ξεκίνημα της στις ελληνικές αίθουσες έκοψε περίπου 2200 εισιτήρια.

Το Σάββατο 23/3 με ώρα έναρξης 17:30 και την Κυριακή 24/3 με ώρα έναρξης στις 12 το μεσημέρι, θα προβληθεί η ταινία μυθοπλασίας Ελληνικής παραγωγής 2023, «ΔΙΑΚΟΣ Ο ΗΡΩΟΜΑΡΤΥΣ».

Διάρκεια: 110 λεπτά.

Μία ταινία για την αληθινή ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Σενάριο - Σκηνοθεσία - Οργάνωση Παραγωγής: ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ & ΟΜΑΔΑ, Βοηθός Οργάνωσης Παραγωγής / Μακιγιάζ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ, Σύμβουλος Σκηνοθεσίας / Ηχοληψία / Φωτισμοί: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ, Διευθυντής Φωτογραφίας: ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΟΥΛΔΑΤΟΣ, Διευθυντής Φωτογραφίας Α' φάσης γυρισμάτων & συμπληρωματικών: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, Κοστούμια: ΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, Μουσική: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΜΠΑΣ (σε θέματα Ανωνύμου Μοναχού), Μοντάζ: ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΚΚΑΣ, Color grading: ΝΤΙΝΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ, Παραγωγή: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ", Εκτέλεση Παραγωγής: MASSIVE PRODUCTIONS.

Πρωταγωνιστούν οι: Νεκτάριος Τσοράκης (Διάκος), Κομνηνός Δελβερούδης (Ομέρ Βρυώνης), Σπύρος Αναγνώστου (Κιοσέ Μεχμέτ), Γιώργος Αβραμίδης (Χασάν), Καλλιόπη Βαφειάδου (Κρυστάλλω), Δημήτρης Θεοδώρου (Ψυχογιός), Πελαγία Παπαλιώζη (Ψυχογίνα), Αθηνά Αναστασιάδου - Καφφέ (Σοφία), Παναγιώτα Καστρινού (Καλομοίρα), Θεόδωρος Καρασίμος (Γέροντας), Γιώργος Γιάννος (Φερχάτ αγάς), Μάριος Χατζηδήμου (Βασίλης Μπούσγος), Βασίλης Κατσαμάγκας (Μπισμπιρίγος), Γιώργος Μαρινόπουλος (Αργύρης), Αλέξανδρος Ευαγγελόπουλος (Σκαλτσοδήμος), Δημήτρης Ευαγγελόπουλος (Γούλας), Γιώργος Γιοβανόπουλος (Οδυσσέας Ανδρούτσος), Ασημίνα Γιώτα (Ρόζα), Λευτέρης Τσιρώνης (Χασάν αγάς).

Αρτοτίνα Φωκίδας, 1800. Ο Χασάν και η παρέα του τρομοκρατούν την οικογένεια του Γιώργη Ψυχογιού. Η Ψυχογίνα θα στείλει τον Νάσο της στο Μοναστήρι του Αη-Γιάννη στην Αρτοτίνα. Όμως η εκστατική αγάπη του ωραιόμορφου Διάκου για την Πίστη και την Πατρίδα, θα τον οδηγεί πάντα σε αγκαθερά μονοπάτια!… Το σενάριο βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Αθανασίου Διάκου (1788 - 1821) και διατρέχει όλο το φάσμα της ζωής του· από τη Βάπτιση στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας μέχρι το "Βάπτισμα του Μαρτυρίου" στη Λαμία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil