Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το Φεστιβάλ του Sundance κάνει τώρα το «ντεμπούτο» του και στην πόλη του Mexico

Το Φεστιβάλ του Sundance κάνει τώρα το «...
Μαρτάτος Tάκης

Η βερσιόν του Σάντανς στο Μεξικό θα γίνει από 25 έως και 28 Απριλίου 2024 και θα περιλαμβάνει μία επιλογή φιλμ από το 40ο Φεστιβάλ Σάντανς του περασμένου Ιανουαρίου

Το περίφημο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Sundance στη Γιούτα που αποτελεί δημιούργημα του Αμερικανού ηθοποιού, σκηνοθέτη και παραγωγού Ρόμπερτ Ρέντφορντ με ιστορία που φτάνει τα σαράντα χρόνια, όπως γράφτηκε, θα κάνει τώρα το «ντεμπούτο» του και στην πόλη του Mexico.

Σύμφωνα με ανάρτηση προ ημερών στο mexiconewsdaily.com, υπήρξε επίσημη συμφωνία των ιθυνόντων του Sundance Institute (έχει συσταθεί το 1981 και υπό την αιγίδα του τελείται το Φεστιβάλ από το 1985 σταθερά κάθε χρόνο), και & της κινηματογραφικής αλυσίδας του Mexico, Cinépolis. Σύμφωνα με αυτή την συμφωνία, μία επιλογή ταινιών που παίχθηκαν στο Sundance νωρίτερα φέτος (το Φεστιβάλ πάντα πραγματοποιείται Γενάρη) θα παρουσιαστεί στο Μεξικό με την ιδιαίτερη Latin κουλτούρα για 1η φορά. Επίσης έχουν προσκληθεί να δώσουν το παρών ηθοποιοί & σκηνοθέτες. Και όλα αυτά θα λάβουν χώρα το χρονικό διάστημα 25 με 28 Απριλίου 2024 στην καρδιά της πόλης του Μεξικό, σε 2 αίθουσες, στο Cinépolis Diana στην Paseo de la Reforma & στο Cinépolis VIP Miyana στην περιοχή Polanco.

Η «ψυχή» του Σάντανς όλες αυτές τις δεκαετίες, ο 87χρονος σήμερα Robert Redford που είχε μεταφέρει περίοδο άνοιξης μία επιλογή ταινιών του Φεστιβάλ και στη Μ. Βρετανία, στο Λονδίνο με ικανοποιητικότατη απήχηση, αγαπά ιδιαίτερα την Μεξικάνικη κουλτούρα (θυμηθείτε και την ταινία που είχε σκηνοθετήσει το 1988, «Μιλάγκρο, η γη της σύγκρουσης») είχε παραστεί και τιμηθεί από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Morelia International Film Festival τον Οκτώβριο του 2019. Είχαν τότε παιχθεί και εμβληματικές ταινίες του ως ηθοποιού όπως το «Butch Cassidy and the Sundance kid» του 1969.

Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ της Morelia, Alejandro Ramírez, όπως γράφτηκε είχε σημαντικό ρόλο στη συμφωνία ώστε το Sundance να βγει από τα όρια της Γιούτα και να φτάσει έως το Mexico. Όπως προαναφέραμε, ταινίες από το φετινό, 40ο Sundance festival, που προβλήθηκαν στο Park City της Utah και στο κοντινό Salt Lake City θα πάνε στο Μεξικό. Οι υπεύθυνοι διευθυντές προγραμματισμού του Sundance Kim Yutani και Eugene Hernández, ο οποίος είναι Λατίνος στην καταγωγή, θα έχουν τον βασικό συνδιοργανωτικό ρόλο στο Σάντανς event στην πόλη του Mexico.

Όσο για την ονομασία της Μεξικάνικης εκδοχής του Σάντανς θα είναι: Sundance Film Festival CDMX. (Cinepolis). Τέλος όπως διαβάσαμε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Morelia International Film Festival, από τα πιο σημαντικά της Λατινικής Αμερικής, Alejandro Ramírez έχτισε όλα αυτά τα χρόνια μία στενή σχέση με το Sundance όπως & με τον ίδιο τον Redford, ο οποίος μάλιστα κατά την παραμονή του στο Μεξικό, είχε φιλοξενηθεί στο σπίτι του κ. Ramírez το 2019.

Ο δε παππούς του κ. Ramírez, Enrique Ramírez Miguel, ίδρυσε το 1971 το σινεμά που με τα χρόνια μεταβλήθηκε στην αλυσίδα Cinépolis, και ήταν στην αρχή μία και μοναδική αίθουσα στην Morelia. Τώρα η συγκεκριμένη αλυσίδα έχει γιγαντωθεί διαθέτοντας 800 complexes, 6,800 οθόνες και 1 million θέσεις σε 17 χώρες & αν δεν κάνουμε λάθος η συγκεκριμένη αλυσίδα λειτουργεί και στην χώρα μας.

Αυτές τις μέρες παίζεται στην Πάτρα, μία ταινία από το φετινό Φεστιβάλ του Σάντανς (σε Βέσο Μάρε & στη 2η αίθουσα του Πάνθεον), ο "Ματωμένος Δεσμός- Love Lies Bleeding" με την Κρίστεν Στιούαρτ, σε σκηνοθεσία Ρόουζ Γκλας.

Η φωτ. από την ανάρτηση του mexiconewsdaily.com είναι από το Φεστιβάλ Morelia το 2019 με παρόντα τον θρύλο της 7ης τέχνης, Ρόμπερτ Ρέντφορντ ενώ δίπλα του, αριστερά είναι ο πρόεδρος του Μεξικάνικου Φεστιβάλ Μορέλια, από τα σημαντικότερα της λατινικής Αμερικής, Alejandro Ramírez.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture