Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Μηνιγγίτιδα: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο φοιτητής- «Πρώτη φορά περιστατικά σε τέτοια συχνότητα»

Πάτρα- Μηνιγγίτιδα: Παραμένει σε κρίσιμη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr η Φωτεινή Φλίγκου, διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου

Σε καταστολή και σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το τρίτο περιστατικό μηνιγγίτιδας που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γιατροί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το πρώτο κρούσμα στην Πάτρα, καταγράφηκε στα μέσα Ιανουαρίου του 2024 σε πρωτοετή φοιτητή του τμήματος Ναυπηγών ενώ στα τέλη Φεβρουαρίου νόσησε φοιτήτρια του Μαθηματικού κατά τη διάρκεια των καταλήψεων και στη συνέχεια νόσησε ο 20χρονος φοιτητής.

Το πρώτο κρούσμα, ο 18χρονος φοιτητής του Πανεπιστήμιου της Πάτρας που νόσησε στις 11 Ιανουάριου, είναι εκτός κινδύνου. Τα άλλα δυο παιδιά, η 20χρονη φοιτήτρια του Μαθηματικού νοσηλεύεται από τις 22 Φεβρουάριου όπως και ο 20χρονος φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών που παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ από τις 6 Μαρτίου.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η Φωτεινή Φλίγκου, διευθύντρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου, «δεν έχει συμβεί ξανά να αντιμετωπίσουμε τρία περιστατικά μηνιγγίτιδας σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών. Είναι πρώτη φορά που υπάρχει τέτοια συχνότητα. Και τα τρία περιστατικά ήταν πολύ σοβαρά με σοβαρότερο αυτό της φοιτήτριας του Μαθηματικού που κατέρρευσε σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εξέλιξη ήταν πολύ γρήγορη και η ζωή της βρισκόταν σε κίνδυνο όμως ευτυχώς τα κατάφερε, πλέον βρίσκεται στην παθολογική κλινική.  Σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η ανεπάρκεια οργάνων που μπορεί να προκύψει. Η ανταπόκριση στη φαρμακευτική αγωγή και η ηλικία του ασθενή παίζουν σημαντικό ρόλο. Και τα τρία περιστατικά αφορούσαν νέους ανθρώπους».

Να σημειώσουμε ότι στην Πάτρα βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να δώσει οδηγίες και να εμβολιαστούν οι 20 επαφές του φοιτητή. Οι εμβολιασμοί γίνονται στο Κέντρο Υγείας Βόρειου τομέα ενώ ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης σε ό,τι αφορά τη μεταδοτικότητα και τον συνωστισμό λόγω της καρναβαλικής περιόδου, ήταν κατηγορηματικός. 

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού. Από την πρώτη στιγμή, η 6η 6ΥΠΕ αλλά και όλες οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα, τηρώντας αυστηρά το σχετικό πρωτόκολλο. Καλώ τον κόσμο να έρθει στην πόλη μας και να διασκεδάσει, είναι απολύτως ασφαλές το περιβάλλον», συμπλήρωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Σε ότι αφορά το  αν η μηνιγγίτιδα από την οποία προσβλήθηκαν οι δύο φοιτητές αν είναι ή όχι ιογενής, αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα τα οποία και θα δώσουν την απάντηση με απόλυτη σαφήνεια.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις