Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Δεν μπορεί να παρασυρθεί η γραμμή από υπερχείλιση του ποταμού», λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

"Θέλουμε την επαναλειτουργία του αλλά υπό ασφαλείς συνθήκες και γι’ αυτό χρειάζεται μελέτη και χρόνος για να μπορέσει να θωρακιστεί ο Οδοντωτός" τονίζει

Χρονοβόρα και δύσκολη θα είναι η αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τις κατολισθήσεις, στον Οδοντωτό, στα πρώτα 5 χλμ. μέχρι τον σταθμό Νιάματα.

Στο πλαίσιο αυτοψίας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα συγκεκριμένα σημεία και κρίθηκε αναγκαίο η γραμμή να σταματήσει προσωρινά τη λειτουργία της. Οι επιστήμονες αναμένεται να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις παρεμβάσεων στον ΟΣΕ, ώστε να επιτευχθεί η ασφαλής διέλευση του τρένου με σεβασμό στη φυσιογνωμία της περιοχής, η οποία άλλωστε, να θυμίσουμε, εντάσσεται στις περιοχές Natura 2000.

Μιλώντας στο thebest.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Γιάννης Καραπαναγιώτης, για το πρόβλημα που έχει προκύψει, είπε: «Ως εργαζόμενος για πάνω από 30 χρόνια στον Οδοντωτό, θέλω να σημειώσω, ότι η επιβάρυνση στο κομμάτι από το Διακοπτό και σε 2 χιλιόμετρα απόσταση, είναι πάρα πολύ μεγάλη. Εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί, να συμβαίνει ποτέ τέτοια ζημιά. Είναι ένα κομμάτι, που στο παρελθόν, δεν είχε ποτέ δημιουργήσει πρόβλημα. Περιμένουμε να δούμε, τι θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι. Κυκλοφορούν πολλά και διάφορα, εμείς ως σύλλογος θέλουμε την επαναλειτουργία του αλλά υπό ασφαλείς συνθήκες και γι’ αυτό χρειάζεται μελέτη και χρόνος για να μπορέσει να θωρακιστεί ο Οδοντωτός».   

Σε ό, τι αφορά, το ζήτημα σχετικά με την υπερχείλιση του Βουραϊκού και την πιθανή παράσυρση της σιδηροδρομικής γραμμής, ο κ. Καραπαναγιώτης είναι κάθετος «δεν μπορεί να συμβεί αυτό, οι γραμμές είναι πάρα πολύ ψηλά σε ειδικό στηθαίο για να φθάσουν τα νερά του ποταμού και να τις παρασύρουν. Από την υπερχείλιση που έγινε στο ποτάμι, έχει πλημμυρήσει ένας δρόμος που είναι απέναντι από τη διέλευση του Οδοντωτού και εξυπηρετεί αγροτικές εργασίες γιατί τριγύρω υπάρχουν πολλά ελαιόδεντρα. Το ποτάμι πράγματι έχει «φουσκώσει» φέτος σε πολλά σημεία, σε έκταση 5 περίπου χιλιομέτρων και έχει καλύψει και τον δρόμο αλλά επαναλαμβάνω δεν επηρεάζει την διέλευση του τρένου, δεν έχει καμία σχέση και καμία επίπτωση».

Σχετικά με τις επιπτώσεις, στην περιοχή του Διακοπτού, ο κ. Καραπαναγιώτης, τονίζει: «Έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα, το Διακοπτό είναι έρημο. Οι εκδρομές ακυρώνονται σωρηδόν. Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της θερινής περιόδου, με τις εκδρομές των σχολείων και σε όλα αυτά υπάρχει μια παύση. Επίσης, ετοιμάζαμε και εκδηλώσεις για την ερχόμενη Κυριακή για τα 128 χρόνια από το πρώτο επίσημο δρομολόγιο εκμετάλλευσης του Οδοντωτού, αλλά για ευνόητους λόγους, την ακυρώσαμε». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις