Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε κατάσταση sos τα Καλάβρυτα μετά την διακοπή του Οδοντωτού και το χιόνι που δεν ήρθε- Τι λένε οι ξενοδόχοι

Σε κατάσταση sos τα Καλάβρυτα μετά την δ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Αναμένοντας τα έργα αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής

Προβληματισμός επικρατεί στους ξενοδόχους της περιοχής των Καλαβρύτων, μετά την απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, για επ’ αόριστον αναστολή των δρομολογίων του Οδοντωτού, προκειμένου να γίνουν έργα αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής μετά και την τελευταία κατολίσθηση.

«Μετά και το τελευταίο κλείσιμο της γραμμής του Οδοντωτού, υπάρχει πτώση στην τουριστική κίνηση στην περιοχής μας» αναφέρει στο thebest.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, ο οποίος συμπληρώνει ότι «ήδη κάποιες σχολικές εκδρομές έχουν ακυρωθεί και οι καθημερινές έχουν μεγάλη πτώση ενώ τα σαββατοκύριακα υπάρχει μια πτώση της τάξεως του 30% στην επισκεψιμότητα και σίγουρα αυτό το ποσοστό θα μεγαλώσει. Το κλείσιμο του Οδοντωτού, το οποίο ήρθε να προστεθεί στην υπολειτουργία του Χιονοδρομικού, λόγω έλλειψης χιονιού, μας φέρνει σε δυσμενή θέση».

Η Ένωση των ξενοδόχων της περιοχής, υιοθετεί την πρόταση του Δήμου Καλαβρύτων για μερική λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής του Οδοντωτού, δηλαδή τη λειτουργία με δυο τρένα – με έδρα τα Καλάβρυτα- από το σημείο των κατολισθήσεων και πάνω, μέχρι τα Καλάβρυτα.

«Τα έργα που είναι να γίνουν, πρέπει να γίνουν άμεσα. Το θετικό σημείο, σε αυτά που μαθαίνουμε είναι ότι τα δρομολόγια θα γίνουν μερικώς, κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει τη γραμμή Καλάβρυτα-Ζαχλωρού ή θα πηγαίνει μέχρι τα Νιάματα. Δηλαδή θα κοπεί το κομμάτι που έχουν γίνει η κατολισθήσεις ώστε να ξεκινήσουν τα έργα εκεί και το δρομολόγιο θα γίνεται κανονικά στην υπόλοιπη γραμμή. Θεωρώ ότι με τον τρόπο αυτό θα μετριάσουμε λίγο την κατάσταση».    

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις