Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω από 10.000 αγρότες στο συλλαλητήριο - "Πέθανε η κτηνοτροφία" - Δεκάδες τρακτέρ στο Σύνταγμα

Πάνω από 10.000 αγρότες στο συλλαλητήριο...

Εκατοντάδες τρακτέρ, με κόρνες και συνθήματα έξω από τη Βουλή

Χιλιάδες κόσμου, αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι αλλά και πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους έχουν συγκεντρωθεί το απόγευμα της Τρίτης (20/2) στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται πως έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 10.000 άτομα.

Αγρότες: «Χωρίς εμάς τι θα φας;» - Έξω από τη Βουλή τα τρακτέρ- ΦΩΤΟ

«Χωρίς εμάς τι θα φας;»

Με συνθήματα και πανό για την επαγγελματική τους επιβίωση, αλλά και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για το σύνολο της κοινωνίας, όπως «χωρίς εμάς, τί θα φας;», «μείωση του κόστους παραγωγής σημαίνει μείωση των τιμών στα ράφια» και «no farmers, no food, no future» χιλιάδες αγρότες δίνουν το παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τη μη ικανοποίηση αιτημάτων τους από την κυβέρνηση -που έχει ξεκαθαρίσει πως «δεν έχει άλλα να δώσει» στους αγρότες.

Στο κέντρο της Αθήνας έχουν φτάσει κτηνοτρόφοι, αγρότες, μελισσοκόμοι από τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια αλλά και την Πελοπόννησο και την Κρήτη -με τα τρακτέρ τους αλλά και με πούλμαν και πλοία.

«Εργατιά, αγροτιά ενωμένοι μια γροθιά»

Μπροστά από το Κοινοβούλιο, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας είναι γεμάτη από τρακτέρ και επαγγελματικά οχήματα, αφού στους διαδηλωτές έχουν προστεθεί ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων από δεκάδες τομείς, που βρίσκονται στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθούν στους αγρότες, τους οποίους υποδέχτηκαν με το σύνθημα: «Εργατιά, αγροτιά ενωμένοι μια γροθιά».

Έφτασαν στο Σύνταγμα τα τρακτέρ - «Χωρίς εμάς, τι θα φας;» το βασικό τους σύνθημα- Κλείνει δρόμους η ΕΛΑΣ - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Το παρών στο Σύνταγμα έδωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτές.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις