Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πάτρα: Ετοιμαστείτε για πασαρέλα! Τι είν...

Πάτρα: Ετοιμαστείτε για πασαρέλα! Τι είναι το Carnival Fashion Street Show στο οποίο μπορείτε όλοι να συμμετέχετε

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Για πρώτη φορά στην πόλη το δρώμενο

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού, το Carnival Fashion Street Show, που οποιοσδήποτε Πατρινός, μπορεί να συμμετάσχει ως μονάδα!

Η Κριτική Επιτροπή ετοιμάζει ένα νέο event για τις ημέρες του Καρναβαλιού το οποίο θα διεξαχθεί σε  δυο συνεχόμενα Σάββατα στις 2 και στις 9 Μαρτίου, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από Αγίου Νικολάου μέχρι Γούναρη, από 11.00 π.μ. έως 2.00μ.μ.

Πέρα από τα βραβεία, στο τέλος θα βγει και μια αναμνηστική φωτογραφία με όλους τους συμμετέχοντες και φυσικά τους νικητές.

Η εκδήλωση, όπως αναφέρει στο thebest.gr η πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Έφη Αναλυτή «θα είναι μια πασαρέλα με εντελώς εκκεντρικά καρναβαλικά ρούχα, με αξεσουάρ, σε πρωτότυπο styling. Η εκδήλωση θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα δοθούν τρία βραβεία αλλά και έπαινοι. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια όμορφη εικόνα με χρώματα στην πόλη, με ιδιαίτερα σχέδια, outfit, κοστούμια και οτιδήποτε αξεσουάρ μπορούν οι συμμετέχοντες να τα προσαρμόσουν και να βγάλουν ένα πολύ ωραίο look. Ο κάθε ένας μπορεί να παρουσιάσει τη δημιουργία του. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια εκδήλωση, είναι η πρώτη φορά και θέλουμε να γίνει θεσμός για το καρναβάλι μας. Δεν είναι μόνο μια παρέλαση το καρναβάλι, χρειάζονται και δρώμενα. Όπως διοργανώσαμε και το event με τάνγκο, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και δώσαμε χρώμα στην πόλη, με κόκκινα φορέματα οι κοπέλες και μουσική ανάλογη με την ημέρα εκείνη. Είναι καλό να κάνουμε μικρές δράσεις και όχι μόνο στο καρναβάλι αλλά γενικότερα, να παίρνει η πόλη ζωή. Να βλέπεις την τέχνη στο δρόμο. Για εμένα οι πεζόδρομοι, όπως και στο εξωτερικό, πρέπει να αξιοποιούνται, γενικώς».

Τα αποτελέσματα για τα βραβεία που θα απονεμηθούν σε αυτήν την ιδιαίτερη πασαρέλα θα βγουν από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, την πρόεδρο του συλλόγου καλλιτεχνών Πατρών Έφη Αναλυτή,  τον ζωγράφο Κώστα Αρταβάνη, την θεατρολόγο Ακριβή Τσίχλα, την δασκάλα χορού Πόλυ Καραθανάση, την καθηγήτρια μουσικής Αμαλία Αντωνοπούλου, τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Περικλή Βασιλόπουλο και τον καρναβαλιστή Νίκο Αναστασόπουλο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 1 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, το όνομά τους και ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας τους στέλνοντας mail στο [email protected] υπόψιν κας Σοφίας Μαραχώρη.

Μουσικό πρόγραμμα στην τελευταία Καρναβαλούπολη

Στα δρώμενα που προετοιμάζει η Κριτική Επιτροπή, είναι και ένα μουσικό πρόγραμμα, την Κυριακή 3 Μαρτίου, στην κεντρική Καρναβαλούπολη, στα Παλαιά Σφαγεία. Θα ακουστούν καρναβαλικά τραγούδια από την παιδική χορωδία της καθηγήτριας μουσικής Αμαλίας Αντωνοπούλου. Τα παιδιά που θα είναι ντυμένα άκρως καρναβαλικά, στο πιάνο θα τα συνοδέψει η καθηγήτριά τους.   

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr