Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ποια είναι η άστεγη που έκανε σπίτι της το παρατηρητήριο στο έλος;

Πάτρα: Ποια είναι η άστεγη που έκανε σπί...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι της έχει προτείνει ο ΚΟΔΗΠ και συνεχώς αρνείται

Κάτι σαν μόνιμη κάτοικος του έλους είναι η άστεγη που έχει κάνει κατάληψη και σε ένα από τα παρατηρητήρια του Έλους της Αγυιάς, έχοντας μάλιστα βάλει και πλαστικό στα παράθυρα για να προστατεύεται από το κρύο, απλώνοντας παράλληλα στρώματα και κουβέρτες στη σκάλα του οικίσκου.

Ποια είναι όπως η άστεγη και γιατί παρά τις εκκλήσεις του Δήμου και την παρέμβαση της Αστυνομίας, παραμένει στο σημείο; Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για υπήκοο  Αυστρίας, ηλικίας άνω των 60 ετών, η οποία αρνείται, εδώ και μήνες να φύγει από το παρατηρητήριο.

Εξηγώντας την κατάσταση στο thebest.gr, ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θόδωρος Τουλγαρίδης, αναφέρει: «Έχουμε πάει επανειλημμένα, πάνω από πέντε φορές τους τελευταίους μήνες και την έχουμε βρει γιατί πρέπει να φύγει από εκεί, δεν μπορεί να κάνει κατάληψη δημόσιου χώρου. Της έχουμε προτείνει δυο πράγματα. Το ένα είναι να μεταφερθεί στο Υπνωτήριο αλλά η απάντηση είναι πάντα είναι αρνητική, ο λόγος είναι ότι έχει συνηθίσει να ζει έξω και είναι ο τρόπος ζωής της. Το δεύτερο είναι, να της καλύψουμε τα έξοδα, να την βοηθήσουμε να γυρίσει στην πατρίδα της αλλά ούτε αυτό το θέλει. Όταν πήγε η αστυνομία, είχε φύγει από τα παρατηρητήριο αλλά έχει κάνει κατάληψη και σε άλλο χώρο, λίγο πιο πάνω, με σκηνή. Το χειμώνα για να ζεσταίνεται πάει στο παρατηρητήριο και το καλοκαίρι στη σκηνή. Ό,τι και να της έχουμε προτείνει, δεν δέχεται τίποτα».

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, σχετικά με τη φύλαξη του χώρου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχαήλ Αναστασίου, επεσήμανε στο thebest.gr: «Στα πλάνα είναι να υπάρξει φύλαξη του χώρου, είτε από εταιρία είτε από εργαζόμενους του Δήμου. Θα πρέπει όμως να δούμε πρώτα τον προϋπολογισμό και μετέπειτα να κινηθούμε».

ΦΩΤΟ από ομάδα: Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται...

ΦΩΤΟ από ομάδα: Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις