Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πάτρα: Ρεκόρ συμμετοχής στο Καρναβάλι με...

Πάτρα: Ρεκόρ συμμετοχής στο Καρναβάλι με 192 πληρώματα- Πού αποδίδεται η αύξηση

Για την παρέλαση των Μικρών δήλωσαν συμμετοχή 120 ομάδες αναφέρει η ΚΕΔΗΠ

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο φετινός αριθμός των συμμετοχών τόσο για τις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, το τελευταίο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαρτίου, όσο και για την παρέλαση των Μικρών την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής, η καταμέτρηση των συμμετοχών έδειξε ότι καταρρίπτονται τα προηγούμενα ρεκόρ, αφού για τις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 δήλωσαν συμμετοχή 192 πληρώματα, έναντι 139 πέρυσι και για την παρέλαση των Μικρών 120 ομάδες.

Όπως είχε επισημάνει με ρεπορτάζ του το thebest.gr, τα πιο δημιουργικά και μικρά γκρουπ φαίνεται ότι προτιμούν πλέον όσοι θέλουν να ζήσουν το Πατρινό Καρναβάλι. Το ενδιαφέρον μάλιστα δεν έρχεται μόνο από άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό. Όπως είχε τονίσει μιλώντας στο thebest.gr ο Αρίστος Σταθόπουλος, «αυτή η στροφή στα πιο μικρά γκρουπ θεωρώ ότι είναι κάτι που δεν έχει αρχίσει φέτος. Το εντυπωσιακό είναι ότι μας προσεγγίζουν συνέχεια καινούργιοι άνθρωποι που δεν είχαμε μαζί τους κάποια επαφή στο παρελθόν. Το κάνουν ακόμα και μέσω Instagram, μέσω του διαδικτύου. Παρατηρείται λοιπόν ότι όλο και περισσότεροι αναζητούν ένα καρναβαλικό λιμάνι, καθώς θέλουν να έχουν το γκρουπ τους. Ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως πρέπει να το κάνουν πολύ νωρίτερα. Για παράδειγμα το δικό μας γκρουπ έχει κλείσει ήδη από τις 17 Ιανουαρίου.

Το μέχρι πόσα άτομα θα συμμετέχουν είναι κάτι που ορίζει το γκρουπ. Για παράδειγμα στο δικό μας γκρουπ ενώ υπήρχαν από 120-140 συμμετοχές πλέον φτάνουν τις 177 καθώς στο γκρουπ μπαίνουν και παιδιά 7-10 ετών, είναι τα παιδιά των καρναβαλιστών που έχουν μεγαλώσει και μπορούν να διαχειριστούν την παρέλαση».

Όπως είχε επισημαίνει ο Δήμήτρης Φάκαλος μιλώντας στο thebest.gr, «η υγεία του Καρναβαλιού, αν ρωτήσεις τους παλιότερους είναι να υπάρχουν πολλά και μικρά πληρώματα και όχι λίγα και τεράστια. Αυτό στις ηλικίες 40+ φαίνεται ότι επανέρχεται. Υπάρχουν 4-5 καινούργια γκρουπ των 100-120 ατόμων. Υπάρχουν άνθρωποι που μετά τα 30, όταν άρχισαν να κάνουν οικογένειες σταματούσαν να βγαίνουν στο Καρναβάλι των μεγάλων και συμμετείχαν στο Καρναβάλι των μικρών. Τώρα που ενηλικιώθηκαν τα παιδιά τους επανέρχονται, δημιουργούνται γκρουπ που είχαν πάψει να υπάρχουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από πέρσι να έχουμε 5 γκρουπ με ηλικίες 40-50 και κόσμο που ενεργοποιείται ξανά. Όλα τα χρόνια υπάρχουν εκείνοι που φτιάχνουν μόνοι τους κομμάτια των στολών. Δεν υπάρχουν στην Πάτρα πολλοί εξειδικευμένοι πάνω σε αυτό το κομμάτι. Κατασκευές και άρματα φτιάχνονται από τα γκρουπ, μία προέκταση του πράγματος είναι να φτιάξουν και τις στολές. Σε μεγάλη κλίμακα δε γίνεται αυτό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr