Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 50 τουριστικά λεωφορεία «κορνάρουν» αύριο προειδοποιητικά

Πάτρα: 50 τουριστικά λεωφορεία «κορνάρου...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι ζητάνε οι ιδιοκτήτες τους

Προειδοποιητική διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν, αύριο Τετάρτη, οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.

Η συγκέντρωση των 50 λεωφορείων με έδρα της Πάτρα, θα γίνει στις 9 το πρωί, στο πάρκινγκ του ΝΟΠ στην Ακτή Δυμαίων. Μετά από σύσκεψη που είχαν νωρίτερα σήμερα, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν προς το παρόν σε αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της πόλης, χαρακτηρίζοντας την διαμαρτυρία ως προειδοποιητική.

Η κινητοποίηση, είναι απόφαση της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού, Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος και την ίδια ώρα θα υπάρξουν ανάλογες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Για την αυριανή συγκέντρωση, μίλησε στο thebest.gr, το μέλος της Ομοσπονδίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, μας είχε υποσχεθεί την μόνιμη διευθέτηση του ζητήματος της εξίσωσης των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων, σε σχέση με ότι ισχύει για τους άλλους συγκοινωνιακούς φορείς που χρησιμοποιούν τα ίδια λεωφορεία και πληρώνουν τα μισά τέλη κυκλοφορίας» λέει. «Διεκδικούμε την μείωση των τελών, να εξισωθούν δηλαδή με τα υπεραστικά και τα αστικά λεωφορεία, που πληρώνουν τα μισά χρήματα από εμάς. Δεν τήρησαν όσα είχαν υποσχεθεί και καλούμαστε να πληρώσουμε 600 ευρώ το χρόνο, την ίδια στιγμή που τα άλλα λεωφορεία πληρώνουν 300 ευρώ. Επίσης, έχουμε ζητήσει τρία χρόνια επέκταση του ορίου ηλικίας των λεωφορείων, δηλαδή τα χρόνια που ήταν σταθμευμένα λόγω της πανδημίας. Τέλος, θεωρούμε ότι τα ΚΤΕΛ δε θα έπρεπε να κάνουν σχολικές εκδρομές, το έχουμε συζητήσει αυτό με τον υπουργείο Μεταφορών και αναμένουμε την απάντηση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις