Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Fashion History: Το εμβληματικό wrap dress της Diane von Furstenberg κλείνει τα 50

Fashion History: Το εμβληματικό wrap dre...

Είναι απόλυτα θηλυκό, άνετο και εύκολο να φορεθεί- θεωρήθηκε φαινόμενο στη γυναικεία ένδυση

Για τις ελάχιστες  κυρίες που δε γνωρίζουν τι εστί wrap dress: είναι το φόρεμα με V λαιμόκοψη στο οποίο το ένα ύφασμα «πλακώνει» ένα άλλο (σαν φάκελος) και δένει στη μέση ή στο πλάι. Στρέφει τα βλέμματα όλων στο πρόσωπο και στο μπούστο αυτού που το φοράει. Τονίζει τη μέση, αγκαλιάζει τις καμπύλες και δημιουργεί μια σιλουέτα κλεψύδρας.

Είναι απόλυτα θηλυκό, άνετο και εύκολο να το φορέσουμε.

To iconic φόρεμα αυτού του είδους που κάποτε σχεδίασε η Diane von Fυrstenberg, γιορτάζει μισό αιώνα ζωής.

Το όνομα της κοσμοπολίτισσς Βελγίδας σχεδιάστριας  έχει παγκόσμια εμβέλεια, καθώς η διαχρονική έμπνευσή της, την κατατάσσει στο πάνθεον της ιστορίας της μόδας.

Συνδέεται απόλυτα με το εμβληματικό αυτό φόρεμα και η φήμη της εκτοξεύτηκε αστραπιαία εξαιτίας του. 

«Το wrap dress δημιούργησε εμένα»


Το ταξίδι του wrap dress ξεκίνησε από τα 30s και την Elsa Sciaparelli, εντούτοις πριν από μισό αιώνα, το 1974, η Fυrstenberg ήταν μόλις 27 ετών και σχεδίασε ένα τέτοιο φόρεμα, το οποίο έμελλε να την κάνει διάσημη.

Ειρωνεία; Κάποτε είπε σε συνέντευξή της, πως σπάνια φοράει τη δική της δημιουργία επειδή «δεν έχω μέση».

Το σχέδιό της, πούλησε άμα τη εμφανίσει του περί τα 25.000 σε μία μόλις εβδομάδα και πάνω από ένα εκατομμύριο σε δύο χρόνια από την κυκλοφορία του.

Επετειακή capsule collection
Το wrap dress έχει ντύσει το… 98% του γυναικείου πληθυσμού, από Πρώτες Κυρίες (Μichelle Obama) μέχρι pop είδωλα (Madonna). Κι όμως, η von Furstenberg αναρωτιέται ακόμη γιατί αποτελεί staple για την προσωπική γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας.

«Αυτό το φόρεμα πωλείται εδώ και 50 χρόνια, συνεχώς. Δεν μπορώ να το εξηγήσω», δηλώνει.

Αρχικά το wrap dress ξεκίνησε ως ένα top εμπνευσμένο από τις στολές των χορευτών, στη συνέχεια μετατράπηκε σε ένα καθημερινό φόρεμα κατάλληλο για τις εξωτερικές αγγαρείες ή για το γραφείο για να φτάσει θριαμβευτικά στο σήμερα που έχει καταφέρει να κατακτά ακόμη και το κόκκινο χαλί.

Για τα 50χρόνια κυριαρχίας του, η δυναμική δημιουργός έχει λανσάρει την επετειακή capsule collection με την ονομασία Wrap50, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου «Woman Before Fashion», το οποίο περιγράφει λεπτομερώς την εκτεταμένη καριέρα της von Fürstenberg.

«Το wrap dress σε διαμορφώνει εντελώς, ολοκληρωτικά, και σου δίνει μια γλώσσα του σώματος που συμβαίνει χωρίς καν να το καταλαβαίνεις» σημειώνεται.

πηγή instyle.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View