Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

«Tρίβεις τα μάτια σου»: Πολυσυλλεκτική έκθεση μεγατόνων της αυτοκρατορίας Prada στη Σανγκάη

«Tρίβεις τα μάτια σου»: Πολυσυλλεκτική έ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Υπερθέαμα μόδας- τέχνης- αρχιτεκτονικής- τεχνολογίας από το διάσημο ιταλικό οίκο

Πολυσυζητημένη η αναδρομική έκθεση- υπερπαραγωγή για τα 110 χρόνια του οίκου Prada στη μακρινή Σανγκάη της Κίνας.

Μετά από μια δεκαετία που είχε παρουσιαστεί κάτι αντίστοιχο στο Λονδίνο, η Pradashpere II, μεταφέρθηκε στην Ασία και συγκεκριμένα στο μουσείο Start. Το κτίριο ήταν παλιά σιδηροδρομικός σταθμός και ανακαινίστηκε από τον super star της αρχιτεκτονικής Jean Nouvel. Οι Ασιάτες, που λατρεύουν το συγκεκριμένο brand, θαυμάζουν περίπου 200 ιστορικά looks από τις collections της εταιρείας και άλλα τόσα αξεσουάρ και design items.

Tην έκθεση επιμελήθηκαν από κοινού η ίδια Miuccia Prada με το Raf Simons ο οποίος είναι πλέον καλλιτεχνικός συνδιευθυντής. Διάδρομοι και σάλες τεράστιας έκτασης, αναδεικνύουν ρούχα, υφάσματα, τεχνοτροπίες, αφίσες, φωτογραφίσεις, βιτρίνες, εκδόσεις αλλά και αναφορές σε καταστήματα.

Υπάρχουν για παράδειγμα ειδικά δωμάτια για το πρώτο ιστορικό Fratelli Prada shop στο Μιλάνο (μέσα στη Galleria Vittorio Emanuele II) το Fondazione Prada και το Pradasphere Caffè. Μνημονεύονται οι σειρές Linea Rossa και Re-Nylon που άλλαξαν τη σύγχρονη ένδυση αλλά και πολλές φούστες με αριστοτεχνικές λεπτομέρειες.

Επίσης οι πλέον αναγνωρίσιμες Prada bags.  Η πρωτοποριακή συμβολή των καλλιτεχνών Damien Hirst και Wes προβάλλεται επίσης. Οπτικά εφέ και ηχητικά τοπία απογειώνουν τα εκθέματα. Μέσα από χρονικές περιόδους αντιλαμβάνεσαι την εξέλιξη της οπτικής και των υλικών. Θυμίζουμε πως τους τελευταίους μήνες, η Prada είναι πρώτη σε καταναλωτικές προτιμήσεις του κοινού παγκοσμίως στα επώνυμα labels.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View