Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

"Ένα Γκολ για τη Νίκη": Κάνει πρεμιέρα 18/1 στις Ελληνικές αίθουσες

"Ένα Γκολ για τη Νίκη": Κάνει ...
Μαρτάτος Tάκης

Η ταινία αναφέρεται στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αμερικανικής Σαμόα, διαβόητη για την ταπεινωτική της ήττα με σκορ 31-0, που στρέφεται σ’ έναν αντισυμβατικό προπονητή με την ελπίδα να μεταμορφωθεί

Η ταινία «Ένα Γκολ για τη Νίκη – Next Goal Wins» σε διανομή της Feelgood κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας στις 18/1/2024.

Σύμφωνα με το στόρι του φιλμ που έχει σκηνοθετήσει ο 48χρονος Νεοζηλανδός Taika Waititi, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αμερικανικής Σαμόα, διαβόητη για την ταπεινωτική της ήττα με σκορ 31-0, στρέφεται στον κακότυχο και αντισυμβατικό προπονητή Thomas Rongen (τον υποδύεται ο Michael Fassbender) με την ελπίδα να μεταμορφωθεί σε μία αξιοπρεπή, ανταγωνιστική ομάδα.

Σενάριο: Iain Morris, Taika Waititi

Η ταινία στο διεθνές Box office έως & τις 15 Ιανουαρίου 2024, έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 16,4 εκατ. δολάρια.

Η feelgood συνταγή του Τάικα Γουαϊτίτι μπαίνει στον αυτόματο πιλότο, χωρίς τον οίστρο, την ενέργεια και το χιούμορ που θα απογείωναν μια απίθανη αληθινή ιστορία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Νεοζηλανδού σκηνοθέτη, έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα.

Στην ταινία που μπορεί & να έρθει και στην Πάτρα το επόμενο διάστημα παίζουν εκτός του Michael Fassbender, οι Oscar Kightley, Kaimana, David Fane, Rachel House, Beulah Koale, Uli Latukefu, Chris Alosio, Semu Filipo, Ioane Goodhue, Lehi Falepapalangi, Hio Pelesasa, Will Arnett, και η Elisabeth Moss.

Στις 11 Απριλίου, 2001… Βρισκόμαστε στο διεθνές στάδιο Coffs Harbour της Αυστραλίας. Η Αυστραλία σπάει το ρεκόρ σημειώνοντας 31 γκολ και εξολοθρεύει την ποδοσφαιρική ομάδα της Αμερικανικής Σαμόα που καταλήγει ο περίγελος στον κόσμο του αθλήματος. Αυτή είναι η κεντρική σκηνή του βραβευμένου με Όσκαρ Νεοζηλανδού σκηνοθέτη Taika Waititi (Jojo Rabbit, Thor: Ragnarok) όπου τοποθετεί τη νέα του ταινία.

Η ολέθρια ήττα ταπείνωσε στα μάτια όλου του πλανήτη τη μικρή ομάδα που παρέμεινε στη χαμηλότερη θέση της κατάταξης στην ιστορία της FIFA μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, όταν η ομάδα κέρδισε την Τόνγκα με 2-1 στους προκριματικούς. Εκεί ξεκινάει η ιστορία. Όταν ο Waititi έμαθε για την επική ήττα και την ιστορία μιας περιθωριακής ομάδας που εκπλήρωσε το όνειρό της, ήξερε ότι έπρεπε να μεταφέρει την ιστορία στον κινηματογράφο. «Πάντα αναζητάμε την έμπνευση, αλλά σε αυτή την περίπτωση, η έμπνευση ήταν ήδη εκεί», τόνισε ο σκηνοθέτης. Εμπνευσμένο από αυτή την ιστορία ήττας, εξιλέωσης και χαράς, το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του 2014 των Mike Brett και Steve Jamison καταγράφει τη συναρπαστική πορεία της ομάδας. Το 2015, ο Waititi ανέλαβε να μεταφέρει την ιστορία, συνυπογράφοντας το σενάριο με τον φίλο του και υποψήφιο για BAFTA Iain Morris (The Inbetweeners).

Ο Waititi και οι παραγωγοί του συγκέντρωσαν ένα εντυπωσιακό καστ με γνωστά πρόσωπα και πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς που εκπροσωπούν το Πολυνησιακό Τρίγωνο, μια γεωγραφική περιοχή στον Ειρηνικό Ωκεανό που ορίζεται από τη Χαβάη στα βόρεια, τη Νέα Ζηλανδία στα δυτικά και το νησί του Πάσχα στα ανατολικά. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Michael Fassbender, Elisabeth Moss και Will Arnett. Μικρές και απολαυστικές εμφανίσεις μας χαρίζουν οι Rhys Darby, Angus Sampson και Luke Hemsworth.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Michael Fassbender που υποδύεται τον ρόλο κλειδί του προπονητή Thomas Rongen είπε για τον Waititi πως «ο Taika έχει μοναδικό ταλέντο. Όταν κάνεις ανθρώπινες ιστορίες, το γέλιο είναι το καλύτερο εργαλείο.

Αντιλαμβάνεται το χιούμορ και τους ανθρώπους και αγαπά αυτό που κάνει».

Ακόμα η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και Emmy ηθοποιός Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale), που υποδύεται στην ταινία την Gail, την πρώην σύζυγο του Thomas Rongen είπε με τη σειρά της πως «είναι πολύ δύσκολο να αναμείξεις αριστοτεχνικά, όπως το κάνει ο Taika, την κωμωδία με μία σπαρακτική ιστορία».

O συν-σεναριογράφος Iain Morris θυμάται την προσέγγιση του στην ιστορία.

«Η πρόθεσή μας ήταν να προσπαθήσουμε να κάνουμε μία αστεία ιστορία, διατηρώντας το ύφος και τη συγκίνηση που έφερε η ιστορία από την αρχή» ενώ ο Waititi που εκτός από σκηνοθέτης είναι και ηθοποιός υπογραμμίζει πως« όταν κάνεις μία ταινία που βασίζεται σε ένα ντοκιμαντέρ, πρέπει να παραχωρήσεις κάποιες ελευθερίες στον εαυτό σου και να αλλάξεις κάποια στοιχεία. Είναι μία ευκαιρία να εμβαθύνεις στους χαρακτήρες και να τους καταλάβεις σε ανθρώπινο επίπεδο, κάνοντας τους οικείους στο κοινό».

«Έχει ένα μοναδικό στυλ που φαίνεται στις ταινίες του, κατανοεί τους αουτσάιντερ και τους αγκαλιάζει», είπε ο Μάικλ Φασμπέντερ για τον Τάικα Γουαιτίτι.

Διάρκεια: 104 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture