Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κοινωνία 2023: Πρόσφεραν, «δίδαξαν», έδειξαν «δύναμη ψυχής», μας συγκίνησαν και μας έκαναν περήφανους

Κοινωνία 2023: Πρόσφεραν, «δίδαξαν», έδε...

Άφησαν με τον τρόπο τους το δικό τους αποτύπωμα

Το 2023 ήταν μία χρονιά γεμάτη «δυνατές» ειδήσεις, γεγονότα που «έκοψαν την ανάσα», που συγκίνησαν, που ξεπέρασαν την ανθρώπινη φαντασία, πολλές φορές.

Μέσα σε μία χρονιά με πολλές δυσάρεστες καταστάσεις υπήρξαν κι εκείνα τα πρόσωπα που ξεπέρασαν εμπόδια θυμίζοντας τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, που μας δίδαξαν ότι η αγάπη και η αλληλεγγύη είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε...

Και την χρονιά που φεύγει παραδειγματιστήκαμε από πρόσωπα που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα. Πρόσφεραν στην κοινωνία, διακρίθηκαν και μας έκαναν να σκεφτούμε ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τον κόσμο μας λίγο καλύτερο.

-Τα πρόσωπα του 2023 που αξίζει να θυμόμαστε...

 8/1/2023

Το 2023 ήταν μία χρονιά με ειδήσεις που συγκλόνισαν όμως η είδηση του θανάτου του 6χρονου Θωμά, στην αρχή τους έτους, ήταν από εκείνες που δύσκολα μπορεί να διαχειριστεί κανείς.

Το παιδάκι από τα Γρεβενά  «έφυγε» ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο  του Ρίου όπου μεταφέρθηκε μετά από ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του στις 3 Ιανουαρίου. Οι γονείς του με μεγαλείο ψυχής αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του με τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο χειρουργείο αφαίρεσης των οργάνων να συγκλονίζουν. Το βίντεο που φαίνονται οι γιατροί από Ελλάδα και Ιταλία που συμμετείχαν στο χειρουργείο να κρατούν ενός λεπτού σιγή προκειμένου με τον τρόπο αυτό να τιμήσουν τον 6χρονο Θωμά και τους γονείς του ήταν από τις πιο συγκινητικές εικόνες της χρονιάς που φεύγει.

18/1/2023

Η ιστορία του 28χρονου Πατρινού αθλητή του Tae Know Do, Παναγιώτη Κοκκότη που κέρδισε τη μάχη και εκτός ταπί, μας διδάσκει πως η θέληση για ζωή είναι πάνω από όλα. 

Ο 28χρονος Πατρινός Παναγιώτης Κοκκότης έχει διαγράψει μία λαμπρή πορεία στο Tae Kwon Do με πολλές και σημαντικές διακρίσεις. Το 2009 ήρθε δεύτερος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ελλάδος. Την ίδια χρονιά ήταν και κυπελλούχος Ελλάδος ενώ το 2010 ήταν δεύτερος στο κύπελλο Ελλάδος και το 2012, πρώτος. Στη συνέχεια ήρθε τρίτος σε open της Βουλγαρίας ενώ διακρίθηκε επίσης το 2014 σε open της Γερμανίας. Το 2015 ήταν τρίτος στο κύπελλο Ελλάδος όπως και το 2017. Ωστόσο ήρθε αντιμέτωπος με μία σοβαρή ασθένεια, το λέμφωμα Hodgkin, που άλλαξε τα δεδομένα και πλέον τον κρατάει μακριά από τους αγώνες. Πλέον, με την περιπέτειά του να έχει τελειώσει, μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του στα παιδιά ως προπονητής και κοιτά το μέλλον με ευγνωμοσύνη και αισιοδοξία.

10/2/2023

Τρεις Πατρινοί φίλοι προγραμματίζουν ταξίδι στην Τουρκία με σκοπό να βοηθήσουν τα θύματα του φονικού σεισμού που χτύπησε τον περασμένο Φεβρουάριο τη γειτονική χώρα. Πρόκειται για τον Μάκη Μακρή, τον Μίλτο Ζαμπάρα και τον Κώστα Κακκαβά που αποφάσισαν να αφήσουν για λίγο τις υποχρεώσεις τους και να προσφέρουν σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια αλλά και συμπαράσταση.

2/3/2023

Οι Πατρινοί σπεύδουν στα νοσοκομεία της πόλης προκειμένου να δώσουν αίμα για τους τραυματίες του δυστυχήματος των Τεμπών.

Η ανταπόκρισή τους ήταν συγκινητική...

 

6/3/2023

Η οικογένεια Μουτούση με στόχο να βοηθήσει όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται, χαρίζει ένα ασθενοφόρο στην 6η ΥΠΕ.

Πριν από 25 χρόνια το μοναχοπαίδι τους έφυγε πρόωρα από τη ζωή όμως εκείνοι αποφάσισαν με δύναμη και μεγαλείο ψυχής να στρέψουν το βλέμμα στους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη.

23/3/2023 

Η ομάδα της Καρδιοχειρουργικής κλινική του ΠΓΝΠ με τη βοήθει ενός «ρολογιού- monitoring» που φορούν ασθενείς, παίρνοντας το εξιτήριό τους από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, τους κάνει να αισθάνονται πιο ασφαλείς. 

Ο  διευθυντής της Κλινικής,  Αν. Καθηγητής  Χειρουργικής Θώρακα και Καρδιάς της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Νίκος Χαροκόπος, παρακολουθεί από μακριά -με αυτό το «ρολόι- monitoring» συγκεκριμένους ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε Καρδιοχειρουργική επέμβαση και έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους για να αναρρώσουν!

20/4/2023 

Ο οδοντίατρος Βασίλης Τζόλας προσφέρει ανακούφιση και χαρά στην « Κιβωτό Της Αγάπης» στην Πάτρα μετά τη γενναία δωρεά ύψους 50.000 ευρώ που έκανε. 

Το ίδρυμα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με μεγαλύτερο τον φουσκωμένο λογαριασμό ρεύματος, ωστόσο μετά τη δωρεά τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα.

4/5/2023

Μικροί Πατρινοί τραγουδώντας το τραγούδι που συνέθεσε η μουσικός τους Σοφία Μιχαηλίδη κατάφεραν να διακριθούν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της οργάνωσης  "Make a Wish" και να συγκινήσουν.

Η ίδια υπογράφει τη μουσική και τους στίχους στο τραγούδι «όταν πέφτει ένα αστέρι» που  κατάφερε να αποσπάσει το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Νηπιαγωγείο Γενικής Αγωγής»!

 

8/5/2023

Την ίδια στιγμή που σχεδόν καθημερινά τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές απασχολούν περιστατικά βίας και bullying μέσα και έξω από σχολεία, κάποιοι νέοι προβάλουν ως φωτεινό παράδειγμα και δείχνουν τον δρόμο.

Τέσσερα νέα παιδιά, μαθητές γυμνασίου από την Πάτρα, βρήκαν ένα ξεχασμένο πορτοφόλι στην πλατεία Γεωργίου το οποίο διαπίστωσαν πως περιείχε 720 ευρώ και τραπεζικές κάρτες. Ο λόγος για τους, Αποστολόπουλο Μενέλαο, Αρβανίτη Κωνσταντίνο, Πιτουρά Χρήστο και Χρυσανθακόπουλο Χρήστο, που δίδαξαν ήθος σε δύσκολους καιρούς και χωρίς πολύ σκέψη αποφάσισαν να κάνουν το σωστό.

23/5/2023

Ο «παππούς των παιδιών» της Πάτρας, ο  Γιώργος Κατσίποδος  πριν 10 χρόνια περίπου αποφάσισε να ζωγραφίσει το σχολείο στο οποίο πήγαιναν τα εγγόνια του όμως κατέληξε μέσα σε 10 χρόνια να έχει φιλοτεχνήσει παιδικές τοιχογραφίες δείχνοντας χρώμα και νόημα στις αυλές 40 σχολείων της πόλης σκορπίζοντας χαρά, χρώμα και πολλή αγάπη.

Μέσα στο 2023 άφησε τα πινέλα του και τιμήθηκε σε μία συγκινητική εκδήλωση... 

 

23/5/2023

Η 35χρονη σήμερα Έλσα Αντωνίου μεγάλωσε στην Πάτρα χωρίς την όρασή της καθώς η ατροφία των οπτικών νευρών της είχε ως αποτέλεσμα να μη «φτάνει» κανένα οπτικό ερέθισμα στον εγκέφαλο. Η οπτική της αναπηρία ωστόσο δεν την εμπόδισε από το να πάει στο σχολείο, να παίζει με τους συμμαθητές της, να σπουδάσει, να παντρευτεί, να κάνει όνειρα και να παλεύει γι’ αυτά.

«Πολλές φορές οι στόχοι μου δεν είναι πραγματοποιήσιμοι, αν δεν τα καταφέρω πηγαίνω στον επόμενο στόχο ενώ όταν δεν υπάρχουν ευκαιρίες, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις» λέει η Έλσα και διδάσκει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Πλέον ζει μόνη της στην Πάτρα, με τη «Ντόρα», τον πρώτο σκύλο- οδηγό στην πόλη που της τον παραχώρησε το «Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» και έχει αλλάξει κατά πολύ την καθημερινότητα της. Τις συναντήσαμε στα Υψηλά Αλώνια, περπατήσαμε μαζί τους και μάθαμε πολλά…

30/5/2023 

Η πατρινή Ρούλα Λαζανά ζει με τη  σκλήρυνση κατά πλάκας εδώ και 15 χρόνια, από την ηλικία των 38 ετών. Παρά τις δυσκολίες, κι ενώ έμεινε καθηλωμένη για δύο χρόνια, κατάφερε να σταθεί στα πόδια της. 

Σήμερα είναι μία ευτυχισμένη γιαγιά που θέλει να απολαμβάνει την κάθε στιγμή. «Με αγκαλιάζουν και νιώθω ότι γεννιέμαι ξανά μαζί τους» λέει για τα τρία της εγγόνια.  Δε σταματά να συμπαραστέκεται σε άλλους ασθενείς, να βοηθά και να παλεύει για την κάθε ημέρα.

2 Ιουνίου 2023

Το καλοκαίρι μάθαμε για μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία που «τρέχει» μεταξύ του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και της Pfizer που μόνο περήφανους μπορεί να μας κάνει...

Πιο συγκεκριμένα η συνεργασία πραγματοποιείται με το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στην Θεσσαλονίκη. Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη νέων μεθόδων που βασίζονται στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ) και την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για τη διάγνωση ασθενειών με βάση τη φωνή…

7 Ιουνίου 

Η Λιάνα Ιβάντσικ στα 27 της χρόνια έχει σπουδάσει Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει μεταπτυχιακό, κάνει διδακτορικό, έχει δύο κόρες και δεν αφήνει μέρα να περάσει «ανεκμετάλλευτη».

Το γεγονός ότι στα 15 της χρόνια διαγνώστηκε με ελκώδη κολίτιδα δε της «έκλεψε» τίποτα από τη ζωή που ονειρεύτηκε. Ως μέλος του Σωματείου ατόμων με νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας είναι ιδιαίτερα ενεργή ενώ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (ΙΦΝΕ) και με την ιστορία της στέλνει ένα δυνατό μήνυμα…

8/6/2023

Η περιπέτεια υγείας της 12χρονης Νικολίας που ταξίδεψε ως το Ανόβερο προκειμένου να χειρουργηθεί, έχει αίσιο τέλος. 

Η μικρή συγκίνησε τους πάντες με την ιστορία της και το ταξίδι σωτηρίας εξασφάλισαν απλοί άνθρωποι που θέλησαν να βοηθήσουν μετά από τη γνωστοποίηση του προβλήματός της. Η κινητοποίηση ήταν τεράστια και πολύ γρήγορα συγκεντρώθηκε το χρηματικό ποσό που χρειαζόταν. 

6/7/2023

Η ομάδα Teamwork Happiness μαθητών του 50ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, που κατόρθωσε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία RoboMission Δημοτικού φέρνοντας για άλλη μια φορά την πρωτιά στην Πάτρα μας έκανε περήφανους.

Βρέθηκε στον τελικό της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στον οποίο θα συμμετάσχουν πάνω από 100 χώρες.

 

28/9/2023

Σε μια σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς, για τους πληγέντες της Θεσσαλίας, προχώρησαν τέσσερις συμπολίτες μας, από τα Αραχωβίτικα.

Οι Πέτρος Κανελλακόπουλος, Μαρία Πετροπούλου, Έλενα Ζυγουρίτσα και Κώστας Φωτογιαννοπουλος, θέλοντας να σταθούν στο πλευρό των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, προχώρησαν στην συλλογή ειδών.

3/10/2023

Λίγο πριν κορυφωθούν οι φετινές εκδηλώσεις δράσεις και ευαισθητοποίησής για τον καρκίνο του μαστού από το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, η πρόεδρος του Συλλόγου Αγγελική Στεφανάκη έστειλε ένα δυνατό μήνυμα... «Είμαστε εδώ για να μπορεί η κάθε γυναίκα με εμπιστοσύνη να χτυπά την πόρτα μας και να παίρνει την βοήθεια που χρειάζεται»...

Η ίδια βρέθηκε στη θέση της προέδρου μετά το θάνατο της Λιολιώς Κολυπέρα που όπως λέει υπήρξε για εκέινη μια πολύ προσωπική και οδυνηρή απώλεια. « Εκείνη την ημέρα η τελευταία σκέψη μου πριν ξεκινήσει ο περίπατος θα είναι σε αυτήν που λείπει από κοντά μας, σαν παρουσία, αλλά είναι πάντα δίπλα μας, στην σκέψη και στην ψυχή μας! Στην Λιολιώ μας! Και θα ήθελα να αισθάνεται μόνο περήφανη που συνεχίζουμε το όραμα και το έργο της» είχε πει τον περασμένο Οκτώβριο  για το μεγάλο ροζ περίπατο...

18/10/2023

Το Welcome to Up υποδέχεται με ένα μεγάλο Φεστιβάλ τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών με τον πρύτανη Χρήστο Μπούρα να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις αυτή την πρωτοβουλία.

Πρόκειται ίσως για τον πιο ενεργό πρύτανη που γνώρισε το Πανεπιστήμιο της Πάτρας αφού έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα. Μέσα στο 2023 κλήθηκε πολλές φορές να απαντήσεις σε θέματα σχετικά με το Πανεπιστήμιο και δεν αρνήθηκε ποτέ…

Χρ. Μπούρας: Τι γίνεται με το κτίριο της παλιάς Νομαρχίας- «Θα συνεχίσουμε να το διεκδικούμε»

Πανεπιστήμιο Πατρών- Χρ. Μπούρας: «Αναγκαία η δημιουργία φοιτητικού εστιατορίου»- Η προμελέτη και ο χώρος που έχει βρεθεί

Πάτρα- Φοιτητική εστία: Πόσα δωμάτια ανακαινίστηκαν- «Όποιος φοιτητής δικαιούται δωμάτιο, θα το πάρει»

Πανεπιστήμιο Πατρών- Χρ. Μπούρας: «Θα γκρεμίσω τα σεισμόπληκτα κτίρια της φοιτητικής εστίας, κι ας πάω φυλακή»

Πανεπιστήμιο Πατρών- Χρ. Μπούρας μετά την αναγόρευση Μπουρλά: «Υπάρχουν ένοχες σιωπές στην πόλη»

Τι γίνεται με τα ακάρεα στο πανεπιστήμιο Πατρών- Τι ξεκαθαρίζει στο thebest ο πρύτανης

12/11/2023

Μία στολή που όποιος τη φορά αντιλαμβάνεται πώς αισθάνεται ένας ηλικιωμένος βρίσκεται πλέον στην Πάτρα και χρησιμοποιείται σε δράσεις της co2gether, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας που έχει στόχο να σχεδιάζει και να υλοποιεί πρωτοβουλίες και δράσεις για μία κοινωνία «όπου κανείς δεν μένει πίσω».

Πρόκειται για μία στολή που χρησιμοποιείται σε εργαστήρια και δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων απέναντι στην τρίτη ηλικία αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι. Κάποια γυαλιά, γάντια και βαρίδια που συνθέτουν τη στολή μπορεί να μας κάνουν να αντιληφθούμε πως είναι να πάσχουμε από δύσκολες παθήσεις όπως είναι το πάρκινσον και η οστεοπόρωση...

20/11/2023 

Η καθημερινή μάχη δίνει ο πατρινός Γιάννης Ασλανίδης 14 μήνες μετά από το τροχαίο που είχε στη μίνι περιμετρική της Πάτρας συγκίνησε τους πατρινούς.

Ο 25χρονος που είναι μόνιμος υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και αθλητής του Τάε Κβον Ντο, μετά από τρεις μήνες παραμονής στο νοσοκομείο του Ρίου, και επτά μήνες στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα...

 

5/12/2023 

Την πρώτη Τράπεζα Τροφίμων, με έδρα την Πάτρα, υποδέχθηκε η Δυτική Ελλάδα στις αρχές Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Co2gether.

Στόχος της Τράπεζας Τροφίμων είναι να λαμβάνει τρόφιμα μακράς διαρκείας από μεγάλες αλυσίδες supermarket, τοπικές επιχειρήσεις αλλά και πολίτες, τα οποία στη συνέχεια θα προσφέρει σε δομές της Περιφερείας αλλά και ατομικά σε ωφελούμενους, οι οποίοι έχουν αξιολογηθεί κατ'οίκον από την co2gether.

 

22/12/2023

Παράδειγμα προς μίμηση ο Πατρινός ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων Δημήτρης Γραμματικόπουλος.

Ο άνδρας, που  βρήκε στο δρόμο ένα τσαντάκι με 7.000 ευρώ και άλλα σημαντικά έγγραφα, δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να το κρατήσει και αμέσως αναζήτησε τον κάτοχό του και τελικά κατάφερε να τον βρει...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις