Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Βασίλης Τζόλας: Εξηγεί στο thebest πώς αποφάσισε να δωρίσει 50.000 ευρώ στην «Κιβωτό της Αγάπης»

Πάτρα- Βασίλης Τζόλας: Εξηγεί στο thebes...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι υποχρεώσεις του ιδρύματος που καλύφθηκαν

Ανακούφιση και χαρά επικρατεί στην « Κιβωτό Της Αγάπης» στην Πάτρα μετά τη γενναία δωρεά ύψους 50.000 ευρώ που έκανε ο οδοντίατρος Βασίλης Τζόλας (του Ηλία).

Όπως ήταν γνωστό τους τελευταίους μήνες το ίδρυμα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα,  με μεγαλύτερο τον φουσκωμένο λογαριασμό ρεύματος, ωστόσο μετά τη δωρεά φαίνεται πως τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η πρόεδρος του ιδρύματος Κατερίνα Νικολάου, «ήταν μία μεγάλη δωρεά που έγινε μάλιστα με πολλή αγάπη. Ο κ. Τζόλας μας γνώριζε και είχε δώσει κι άλλες φορές χρήματα. Αυτή τη φορά διαβάζοντας την αγωνία μας αποφάσισε να δώσει αυτό το μεγάλο χρηματικό ποσό. Ξέρει τον αγώνα μας και σκέφτηκε να κάνει αυτή τη δωρεά στη μνήμη του θείου του που επίσης βοηθούσε πολλά ιδρύματα της περιοχής.

Όταν με πήρε τηλέφωνο και μου ανακοίνωσε το ποσό, με έπιασε ταραχή. Πριν μου πει το ποσό, με ρώτησε τι χρωστάει το ίδρυμα. 

Πληρώσαμε το ρεύμα που είχε φτάσει περίπου στις 20.000 ευρώ αλλά και το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους. Αν δεν είχαμε αυτά τα χρήματα δε θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας απέναντι στο προσωπικό. Μπήκαν τα πράγματα σε μία σειρά τώρα. Αυτός ο άνθρωπος έδωσε ένα παράδειγμα. ‘Έδειξε ότι κάποιοι μας εμπιστεύονται. Το αν θα βρεθούμε ξανά σε δύσκολη θέση, δε το ξέρουμε. Προς το παρόν τα πράγματα πήγαν καλά».

Μιλώντας στο thebest.gr o κ. Βασίλης Τζόλας ανέφερε:

«Γνωρίζω εδώ και χρόνια την κα Νικολάου την οποία θεωρώ έναν έντιμο φιλάνθρωπο. Είχα αυτά τα χρήματα τα οποία μου άφησε ο θείος μου, Κωνσταντίνος Ιωάννου  Γιαννόπουλος  ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν δικά του, όχι δικά μου. Εκείνος είχε ευεργετήσει πολλά ιδρύματα, πολλά από αυτά που έκανε δεν τα ήξερα, τα μαθαίνω τώρα που επικοινωνούν μαζί μου άνθρωποι που είχε βοηθήσει.

Το ποσό που μου άφησε θεώρησα ότι θα έπρεπε να πάει κάπου που θα ήθελε κι εκείνος. Έδωσα τα χρήματα στην «Κιβωτό» θεωρώντας ότι θα πιάσουν τόπο. Όλα κρίνονται εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος όμως δεν μπορεί να σταθεί μία κοινωνία χωρίς εμπιστοσύνη. Οφείλεις να στηρίζεις δράσεις που είναι έξω από το σπίτι σου και τα παιδιά σου. Πρέπει να υπάρχει μία κοινωνική οπτική για τα πράγματα. Αρκετός κόσμος προσφέρει από το υστέρημα του όμως υπάρχουν και αρκετοί που θα μπορούσαν να στηρίξουν ιδρύματα με μεγαλύτερα ποσά και χρειάζονται ένα “σκούντημα” σαν τη μεγάλη δωρεά στην “Κιβωτό” για να κινητοποιηθούν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις