Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΠΓΝΠ: Το ρολόι που «παρακολουθεί» τους ασθενείς της Καρδιοχειρουργικής στο ...σπίτι τους!- Τι λέει ασθενής στο thebest.gr

ΠΓΝΠ: Το ρολόι που «παρακολουθεί» τους α...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πώς λειτουργεί

Ολοένα και περισσότερες μοντέρνες τεχνολογίες που διασφαλίζουν την ποιοτική προσφορά Υπηρεσιών Υγείας  βρίσκονται στη διάθεση των επιστημόνων σήμερα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση ενός «ρολογιού- monitoring» που φορούν ασθενείς, παίρνοντας το εξιτήριό τους από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, και συγκεκριμένα από την Καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΓΝΠ

Ο  διευθυντής της Κλινικής,  Αν. Καθηγητής  Χειρουργικής Θώρακα και Καρδιάς της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Νίκος Χαροκόπος, παρακολουθεί από μακριά -με αυτό το «ρολόι- monitoring»-  συγκεκριμένους ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε Καρδιοχειρουργική επέμβαση και έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους για να αναρρώσουν!

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Χαροκόπος :

«H χρήση του ρολογιού- monitoring  σε επιλεγμένους ασθενείς της Καρδιοχειρουργικής  κλινικής, μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε από μακριά το ηλεκτροκαρδιογράφημα και τις αλλαγές του ρυθμού της καρδιάς αυτών των ασθενών, κατά την άμεση μετεγχειρητική περίοδο, με σκοπό την τελική ρύθμιση της φαρμακευτικής τους αγωγής μετά την έξοδό τους από το Νοσοκομείο.

Τα ηλεκτροκαρδιογραφήματα έρχονται μέσω του διαδικτύου στο προσωπικό PC του θεράποντα Ιατρού, ο οποίος μπορεί να τα παρακολουθεί πολλές φορές την ημέρα. Αυτό χαρίζει ασφάλεια και προστασία στον ασθενή - ιδιαίτερα σε εκείνον που το οικείο περιβάλλον του απέχει ικανή απόσταση από το Nοσοκομείο μας και η πρόσβασή του σε αυτό είναι δύσκολη. Επίσης προσφέρει στον Ιατρό τη δυνατότητα ιατρικής παρέμβασης προς όφελος του ασθενούς, υπερνικώντας και πάλι τα θέματα απόστασης, και δυσκολίας πρόσβασης.

Η συσκευή αυτή είναι η μόνη ιατρικώς εγκεκριμένη στον κόσμο, Φιλανδικής εταιρείας και δεν είναι εμπορεύσιμη».

 

 

Ο κ. Νίκος Μπότσας που χειρουργήθηκε στην Καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΓΝΠ, και φόρεσε το ρολόι για ένα μήνα μετεγχειρητικά, περιγράφει στο thebest.gr:

«Μένω στον Πύργο Ηλείας. Φόρεσα το ρολόι όταν έκανα εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς (διπλό bypass). Με χειρούργησε ο κ. Χαροκόπος και μετά την έξοδό μου από την Κλινική, μου έδωσε αυτό το σύστημα καταγραφής αρρυθμιών, που γίνεται με τη χρήση του ρολογιού. Κατέγραφε συνεχώς τον καρδιακό μου ρυθμό, τον οποίο έπρεπε μετά την επέμβαση να παρακολουθούμε.

Οποιαδήποτε στιγμή θέλαμε μπορούσαμε να προβούμε και σε ηλεκτροκαρδιογράφημα, το οποίο έφτανε άμεσα στο γιατρό μου.

Ένιωθα τεράστια ασφάλεια κατά τη μετεγχειρητική μου πορεία.  Ήμουν βέβαιος πως ό,τι και εάν παρουσίαζα, θα ενημερωνόταν άμεσα ο γιατρός. Πρόκειται για ένα κρίσιμο διάστημα, κατά το οποίο ο ασθενής είναι φυσικό να έχει φοβίες και αγωνίες.

Θεωρώ ότι αυτό το ρολόι είναι πολύτιμο και  απαραίτητο εξάρτημα για τους ασθενείς που έχουν χειρουργηθεί.  Ο ασθενής δεν χρειάζεται να έχει αγωνία με το παραμικρό που θα αισθανθεί, καθώς εάν χρειαστεί είναι βέβαιο ότι ο θεράπων ιατρός του θα ενημερωθεί αυτόματα, από το σύστημα. Το μόνο που έχει να κάνει ο ασθενής είναι να φοράει το ρολόι. Να σημειώσω ότι η Μονάδα μού παρείχε το ρολόι δωρεάν».

Το ύστημα Καταγραφής Αρρυθμιών το οποίο  αποτελείται από :

1.  Wearable συσκευή καταγραφής αρρυθμιών που φοριέται στον καρπό

2.  Gateway συσκευή μεταφοράς δεδομένων

3.  Βάση φόρτισης συσκευής Wearable

4.  Λογισμικό μεταφοράς και ανάλυσης  καταγραφών

Το Σύστημα Καταγραφής Αρρυθμιών χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στη διάγνωση, τον έλεγχο και την παρακολούθηση της κολπικής μαρμαρυγής και άλλων καρδιακών αρρυθμιών που είναι ορατές στο ΗΚΓ απαγωγής 1. Η wearableσυσκευή καρπού παρακολουθεί οπτικά τον παλμό σε περιόδους χωρίς κίνηση, προκειμένου να ανιχνεύσει πιθανή κολπική μαρμαρυγή ή άλλων αρρυθμιών και χρησιμοποιείται για τη λήψη διακοπτόμενων μετρήσεων ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ) απαγωγής 1 μεταξύ των βραχιόνων.

Η wearableσυσκευή καρπού αποθηκεύει τα δεδομένα μέτρησης, τα οποία αργότερα μεταφέρονται στην υπηρεσία διαχείρισης δεδομένων όπου μπορούν να αναλυθούν από επαγγελματίες υγείας. Το εν λόγω λογισμικό παρέχει μια σειρά εργαλείων στον επαγγελματία υγείας προκειμένου να επεξεργαστεί τα ΗΚΓ. Το σύστημα προορίζεται για χρήση εντός ή εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος. Η περίοδος χρήσης του συστήματος μπορεί να ποικίλλει από λίγες ημέρες έως αρκετές εβδομάδες.

 Ειδικότερα το συγκεκριμένο Σύστημα Καταγραφής Αρρυθμιών προσφέρει:

  • 24ωρη ανίχνευση αρρυθμιών.
  • Ειδικό αισθητήρα ανίχνευσης καρδιακών αρρυθμιών που ειδοποιεί με δόνηση τον ασθενή.
  • Εργονομικό και πρακτικό σχεδιασμό για συλλογή δεδομένων από ένα αδιάβροχοwearableκαρπού.
  •  Ευκολία στην χρήση ακόμα και από ηλικιωμένους ασθενείς.
  • 24ωρη παρακολούθηση των ασθενών από τους ιατρούς, καθιστώντας το ιδανικό και για μετεγχειρητικούς ασθενείς.
  • Δυνατότητα προγραμματισμού καταγραφής ΗΚΓ μέσα στο 24ωρο από τον ίδιο τον ιατρό
  • Δεν δημιουργεί ερεθισμούς στο δέρμα κατά την χρήση.
  • Πιστοποίηση MDR ιατροτεχνολογικού προϊόντος.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις