Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών- Χρ. Μπούρας: «Θα γκρεμίσω τα σεισμόπληκτα κτίρια της φοιτητικής εστίας, κι ας πάω φυλακή»

Πανεπιστήμιο Πατρών- Χρ. Μπούρας: «Θα γκ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το κόστος όλων των εργασιών

Ακόμα και σε γκρέμισμα σεισμόπληκτων κτιρίων της  φοιτητικής εστίας στο Ρίο  προχωρά η πρυτανική αρχή του Πανεπιστήμιο Πατρών που εδώ και  κάποιο διάστημα έχει ξεκινήσει «λίφτινγκ» σε χώρους που δεν μπορούν να εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Οι εικόνες ντροπής στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν γίνει πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης, όμως πλέον φαίνεται πως κάτι αλλάζει.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr o Πρύτανης Χρήστος Μπούρας, «αλλάζει ο φωτισμός με led, στο αίθριο μπαίνουν αλουμίνια και τζάμια ενώ βάφτηκε το εστιατόριο και αποκαταστάθηκαν και βλάβες στα κλιματιστικά. Πρόκειται για εργασίες που, όπως έχω πει ξανά, γίνονται με χρήματα του Πανεπιστημίου. Αυτά που γίνονται μέχρι αυτή την ώρα κοστίζουν πάνω από 100.000 ευρώ. Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσει άλλη μία εργολαβία 100.000 ευρώ για να αποκατασταθούν βλάβες στα δωμάτια.

Όπως είναι γνωστό η κατάσταση στην εστία είναι άθλια. Η Πολιτεία, γιατί δεν είναι ευθύνη του Πανεπιστημίου, δε φρόντισε να γίνει ένα βαρύ πρόγραμμα συντήρησης τόσα χρόνια.  Βρήκαμε χρήματα και μέσα στο καλοκαίρι θα γκρεμίσουμε τα σεισμόπληκτα εδώ και 15 χρόνια κτίρια, στο Ρίο. Υπάρχουν δύο κτίρια από το 2007 που δε κατοικούνται λόγω των σεισμών. Το Πανεπιστήμιο τώρα βρήκε χρήματα- ως μη όφειλε- για να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Θα το κάνω και ας πάω φυλακή. Αρκετά η ανοχή μου σε μία Πολιτεία που δε φροντίζει για τις εστίες στις οποίες μένουν τα παιδιά μας. Έχω βρει τα χρήματα και θα το κάνω. ‘Έχει βγει ο διαγωνισμός για να βρεθεί ανάδοχος.  Εκτός λοιπόν από τις 100.000 ευρώ που χρειάστηκαν για τις εργασίες μέχρι τώρα, θα χρειαστούν άλλες τόσες για τις εργασίες στα δωμάτια και άλλες 140.000 για το γκρέμισμα, συνολικά 340.000 ευρώ.

Κάνω έκκληση στους αρμόδιους να βοηθήσουν να κάνουν ανθρώπινες τις συνθήκες ζωής στη φοιτητική εστία».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις