Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: 10.000 επισκέπτες κατακλύζουν από την Παρασκευή την πόλη

Καλάβρυτα: 10.000 επισκέπτες κατακλύζουν...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο 1ο Φεστιβάλ Χελμού

Στην τελική του ευθεία βρίσκεται το  1ο Φεστιβάλ Χελμού, μια γιορτή αφιερωμένη στη φύση και στη μουσική που θα γίνει στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων, το διάστημα 2 έως 5 Ιουνίου με 10.000 άτομα να δίνουν το «παρών» και τα Καλάβρυτα να ζουν εποχές high season.

«Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί σχεδόν από το πρώτο δεκαήμερο κυκλοφορίας τους. Αναμένουμε να έρθουν πάνω από 10.000 επισκέπτες  απ’ όλη τη χώρα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν οργανωμένες εκδρομές από Θεσσαλονίκη αλλά και από τη Χίο, τη Ρόδο, την Κρήτη ενώ η προσέλευση από Αθήνα και τις γύρω περιοχές θα είναι εξαιρετικά μεγάλη» επισημαίνει στο thebest.gr ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων Αλέξης Άγριος.

Στόχος των διοργανωτών είναι το φεστιβάλ να γίνει θεσμός για την περιοχή «υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός εισιτήριων, καθώς θέλουμε εξυπηρετηθεί ο κόσμος όσο καλύτερα γίνεται και να δούμε και εμείς τις ανάγκες που τυχόν προκύψουν, για να είμαστε οργανωμένοι και προετοιμασμένοι για τις επόμενες χρονιές για να έχουμε ακόμα περισσότερο κοινό τις εγκαταστάσεις μας» τονίζει ο κ. Άγριος.

Πως προέκυψε η διοργάνωση και ποια ήταν η ανάγκη για να πραγματοποιηθεί; «Το φεστιβάλ προέκυψε από την ανάγκη να φέρουμε τον κόσμο στο βουνό και να το γνωρίσει οργανωμένα και μαζικά, περιόδους εκτός εποχής, δηλαδή του χειμερινούς μήνες που είναι η βασική λειτουργία του Χιονοδρομικού. Σκεφτήκαμε να «ντύσουμε» ένα μουσικό φεστιβάλ με παράλληλες δράσεις βουνού που θα ξεκινούν από το πρωί όπως παιδική απασχόληση, stand-up comedy, διάφορα workshops και events. Θα παρουσιαστούν τοπικά προϊόντα, πεζοπορία, αναρρίχηση, zip line. Είναι ένα ορεινό φεστιβάλ που ευελπιστούμε να γίνει θεσμός και να δώσει ζωή στο χιονοδρομικό όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Η δυναμική του φεστιβάλ, αναμένεται να βοηθήσει και στην οικονομία των γύρω περιοχών «είναι θετικό και για την παράλληλη οικονομία της ευρύτερης περιοχής και των Καλαβρύτων αλλά και γενικότερα των γύρω περιοχών, όπως Διακοπτό, Ζαρούχλα, Περιστέρα κ.α. Έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο και τα μηνύματα είναι πολύ θετικά» αναφέρει ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού. 

Σε ό, τι αφορά, τις πληρότητες στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα τις ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, λέει στο thebest.gr ότι «βρίσκεται στο 100%». «Όλα τα καταλύματα, τόσο μέσα στα Καλάβρυτα όσο και στις γύρω περιοχές έχουν υψηλές πληρότητες. Το φεστιβάλ είναι ανάσα οικονομική για όλα τα καταστήματα γιατί η περίοδος αυτή είθισται να είναι χαμηλής επισκεψιμότητας. Πολλά καταλύματα κλείνουν από 1η Μαΐου μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου αλλά φέτος παραμένουν ανοιχτά για να υποδεχτούν τον κόσμο που θα έρθει για το φεστιβάλ».

Οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο 1ο Φεστιβάλ Χελμού

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 2 Ιουνίου με συναυλίες των Γιάννη Αγγελάκα και 100ο C, Παύλου Παυλίδη και Hotel Alaska και Novel 729.

Το Σάββατο 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χατζηφραγκέτα, και Εισβολέα.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου θα λάβουν χώρα συναυλίες των Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Χαρούλη και Σπύρου Γραμμένου.

Τέλος, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) ο κύκλος εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ Χελμού θα ολοκληρωθεί με μεσημεριανό γλέντι στο κέντρο της πόλης των Καλαβρύτων απ’ το μουσικό σχήμα Γκιντίκι και την Ιουλία Καραπατάκη, με είσοδο ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες.

Το 1ο Φεστιβάλ Χελμού πλαισιώνεται και από μια σειρά δραστηριοτήτων όπως ειδικά διαμορφωμένο χώρο κατασκήνωσης, διάφορα workshops και events για όσους αγαπούν τη φωτογραφία και τη μουσική, τη μελισσοκομία, τις κατασκευές κ.α. καθώς και υπαίθριες δραστηριότητες όπως οργανωμένες πεζοπορίες στην κορυφογραμμή του Χελμού, διοργάνωση κάθετου αγώνα στη Νεραϊδοράχη, περιήγηση με mountain bike και e-bike στα μονοπάτια του Χελμού, ΒΜΧ & skate ramp, Zip line, Trampolines, climbing wall κ.α. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί παράσταση stand-up comedy στο chalet του χιονοδρομικού κέντρου, το Σάββατο 3/6, από τους Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και Μιχάλη Μαθιουδάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις