Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών- Χρ. Μπούρας μετά την αναγόρευση Μπουρλά: «Υπάρχουν ένοχες σιωπές στην πόλη»

Πανεπιστήμιο Πατρών- Χρ. Μπούρας μετά τη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αντιδράσεις από τον ιατρικό κόσμο

Για… «ένοχες σιωπές» κάνει λόγο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας μετά την ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων που χαρακτήρισε «πρόκληση» την αναγόρευση του Άλμπερτ Μπουρλά σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες με τον πρύτανη να τονίζει μεταξύ άλλων ότι «στο πρόσωπο του κ. Μπουρλά τιμήσαμε όλους τους επιστήμονες που εργάστηκαν για την παραγωγή και τη διάθεση του εμβολίου. Ταυτόχρονα τιμήσαμε και έναν Έλληνα της διασποράς που διαπρέπει στο εξωτερικό και θυμάται την πατρίδα του».

Όπως ανάφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Χρήστος Μπούρας, «πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη την περιφέρεια και το πανεπιστήμιο. Αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε όλη τη χώρα και αναδημοσιεύτηκε και στο διεθνή Τύπο. Ως Πανεπιστήμιο με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου στο πρόσωπο του κ. Μπουρλά τιμήσαμε όλους τους επιστήμονες που εργάστηκαν για την παραγωγή και τη διάθεση του εμβολίου. Ταυτόχρονα τιμήσαμε και έναν Έλληνα της διασποράς που διαπρέπει στο εξωτερικό και θυμάται την πατρίδα του. Τίποτα άλλο.

Σχετικά, με την ανακοίνωση του Δήμου, είμαι προετοιμασμένος και εκπαιδευμένος στη ζωή μου να περιμένω τα πάντα. Δεν μου έκανε καμία εντύπωση. Είμαι οπαδός της αστικής δημοκρατίας και υπερασπίζομαι το δικαίωμα του οποιουδήποτε να λέει οτιδήποτε και να εκφράζεται, όμως κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων, αυτό ισχύει φυσικά και για εμένα. Ήταν η άποψη του Δήμου, τη σέβομαι αλλά δε την καταλαβαίνω. Επίσης δεν καταλαβαίνω άλλα δύο πράγματα. Υπάρχουν ένοχες σιωπές στην πόλη που δεν απάντησαν. Δεν υπάρχουν φορείς της πόλης οι οποίοι αγκαλιάζουν αυτή την πρωτοβουλία; Εννοώ τους υποψηφίους στο Δήμο, τους φορείς. Αναρωτιέμαι, κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πάρει θέση σε όλο αυτό; Είναι μία απλή απορία.

Το Πανεπιστήμιο δεν πρόκειται να σιωπήσει όταν δέχεται επιθέσεις. Η αίθουσα χθες ήταν γεμάτη. Πέρα από αυτό που έχουμε εμείς στο μυαλό μας, υπάρχει και η πνευματικότητα. Ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση που κύλησε ομαλά. Την εκδήλωση στήριξαν οι παρόντες».

  • Αντιδράσεις και από τους γιατρούς 

Στο μεταξύ, αντιδράσεις υπήρξαν και από τον ιατρικό κόσμο.

Ο Περικλής Νταβλούρος,  Καθηγητής Καρδιολογίας και διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του ΠΓΝΠ, σε ανάρτηση του στο facebook ανέφερε: «Επειδή ήμουν ένας εκ των τριών που υπέγραψαν την πρόταση εκ μέρους του ιατρικού τμήματος, περίμενα να καταγγείλει και εμένα ο καλός φίλος Κώστας Πελετίδης, αλλά κινήθηκε στα γενικόλογα κλισέ της γνωστής κασέτας...»

Στο σχόλιό του απάντησε ο Αργύρης Τζουβελέκης ,  αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας- πνευμονολογίας, ο οποίος ανέφερε:

«Για το κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη και τις 360 θέσεις εργασίας δεν έγινε καταγγελία; Για το 1 εκ. ευρώ δωρεά του Genesis Prize του Μπουρλά στο μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη δεν έχει καταγγελία; για τα 2 δισ. δολαρίων αυτοχρηματοδότησης της Pfizer μέχρι να παραχθεί το εμβόλιο δεν έχει καταγγελία; Για τα 4.6 δισ. δόσεις εμβολίων σε 181 χώρες στον κόσμο εκ των οποίων 30 και πλέον τριτοκοσμικές με έξοδα της εταιρείας δεν έχει καταγγελία; Δεν είδα καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους 2-3 που εν καιρώ πανδημίας πλούτισαν με εξώδικα κατά των ειδικευομένων ιατρών που ξενυχτούσαν για 800 ευρώ τον μήνα πάνω από το κεφάλι εκείνων που τους έκαναν καταγγελίες οι συγγενείς επειδή διασωλήνωναν …για εκείνους με τα youtube channels κατά των εμβολίων και τα 50.000 subscriptions από 15 ευρώ η καθεμιά δηλαδή 750 χιλ. δεν έχει συγκέντρωση ή καταγγελία;

Για τα εμβόλια κατά 10 διαφορετικών καρκίνων για τα αντιπηκτικά τα αντιυπερτασικά τα αντιικά τα τα….δεν έχει καταγγελία; Μπανανία η Ελλάς».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις