Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραγωδία στα Τέμπη: «Δεν έχει ξαναγίνει αυτό με τους Πατρινούς αιμοδότες»- Άφωνοι σε Ρίο και Άγιο Ανδρέα

Τραγωδία στα Τέμπη: «Δεν έχει ξαναγίνει ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Συνεχής ροή αιμοδοτών από την πρώτη στιγμή

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πατρινών που δε σταματούν από χθες να σπεύδουν στα νοσοκομεία της πόλης προκειμένου να δώσουν αίμα για τους τραυματίες του δυστυχήματος των Τεμπών.

Στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η διευθύντρια του Κέντρου αιμοδοσίας, Παρθενόπη Τσέλιου, «έρχονται εθελοντές όλων των ηλικιών, από νεολαία μέχρι 50αρηδες και 60αρηδες. Έχουν ενδιαφερθεί σύλλογοι, δημόσιες υπηρεσίες, ένοπλες δυνάμεις. Χθες συγκεντρώσαμε 180 μονάδες αίματος μαζί με όπως εξωτερικές αιμοληψίες. Σήμερα μέχρι το σημερινή συγκεντρώσαμε 100 μονάδες και συνεχίζουμε.

Με έχει εντυπωσιάσει ότι πριν ακόμα γίνει έκκληση για αίμα οι πατρινοί έσπευσαν να δώσουν. Οι εθελοντές έρχονταν από μόνοι τους πριν ακόμα ζητηθεί. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Έχουμε περάσει από πολλές έκτακτες καταστάσεις, περίπου επτά φορές, μέσα στα 30 χρόνια που έγινε τέτοια κοσμοσυρροή αλλά αυτό ήταν διαφορετικά. Πριν γίνει έκκληση έρχονταν εθελοντές, υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία.

Ωστόσο θα πρέπει αυτή την ευαισθησία αν την επιδείξουμε και τις υπόλοιπες μέρες. Πάντα θα υπάρχουν ανάγκες».

 Στο νοσοκομείο του Ρίου

Όπως αναφέρει η η Αθηνά Μούγιου, Αιματολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Αίματος Π.Γ.Ν.Π, «συνεχίζουμε να έχουμε με την ίδια ροή, αιμοδότες συνέχεια. Χθες έδωσαν αίμα 250 εθελοντές. Είναι πολλά που μας κάνουν εντύπωση γιατί συμβαίνουν πρώτη φορά. Είναι η μαζική προσέλευση νέων ανθρώπων που έρχονται αυθόρμητα να δώσουν για πρώτη φορά. Μας κάνει εντύπωση η επιμονή τους ακόμα κι αν ξέρουν ότι θα περιμένουν ακόμα και δύο ώρες αλλά και η χαρά τους όταν ολοκληρώνεται η διαδικασία χωρίς πρόβλημα. Οι περισσότεροι είναι από 18 έως 30 ετών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις