Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αυτά είναι τα δύο πιο επικίνδυνα σημεία του σιδηροδρόμου στην πόλη- Τι λένε οι οδηγοί Ταξί

Πάτρα: Αυτά είναι τα δύο πιο επικίνδυνα ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Το απαρχαιωμένο σύστημα και οι... μισές μπάρες

Δυο είναι τα σημεία της σιδηροδρομικής γραμμής που ακολουθεί ο Προαστιακός της Πάτρας, που προκαλούν τρόμο στους -επαγγελματίες και μη- οδηγούς. Πρόκειται για δυο σημεία που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και που «χρειάζεται άμεσα παρέμβαση» επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου ταξί  «Άγιος Χριστόφορος» Γιώργος Σιδέρης.

Το πρώτο επικίνδυνο σημείο μέσα στην πόλη και στο οποίο ο κ. Σιδέρης θεωρεί ότι υπάρχει η πιο σοβαρή παράλειψη, είναι στην συμβολή των οδών Όθωνος Αμαλίας και Νόρμαν: «Οι μπάρες που πέφτουν όταν περνάει το τρένο είναι μικρές, δεν είναι όσο είναι το φάρδος του δρόμου, δηλαδή το μισό οδόστρωμα, το άλλο μισό είναι ελεύθερο, με αποτέλεσμα πολλές φορές να βλέπουμε οχήματα, ενώ έχει πέσει η μπάρα, να περνάνε από δίπλα θεωρώντας ότι προλαβαίνουν ή στρίβουν αριστερά νομίζοντας ότι δεν επηρεάζουν την γραμμή. Εκεί θα έπρεπε να μπει μια ακόμα μπάρα από την αριστερή πλευρά για να κλείνει εντελώς η Νόρμαν..."

Το δεύτερο σημείο, βρίσκεται στην οδό Ακτή Δυμαίων μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, πριν την οδό Παπαφλέσσα και ο κ. Σιδέρης εξηγεί πως έχει η κατάσταση: «Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί σε αυτό το σημείο δεν τοποθετούνται σήματα δηλαδή κόκκινα φανάρια με ήχο παρά έχουν το απαρχαιωμένο χειροκίνητο σύστημα, με τη μανιβέλα και το φύλακα; Ναι να υπάρχει ο φύλακας δεν χωρά καμία συζήτηση αυτό αλλά χρειάζεται και κάτι ακόμα. Το τελευταίο διάστημα έχουν βάλει επάνω στην μπάρα κάτι σαν κόκκινες γιρλάντες που μοιάζουν με αυτές που βάζουμε τα Χριστούγεννα. Αυτό δεν είναι εικόνα. Θα έπρεπε να υπάρχει σύγχρονη σήμανση με κουδούνια ηλεκτρονικά, με τα φανάρια να αναβοσβήνουν. Ο φύλακας είναι άνθρωπος, μπορεί να πάθει κάτι, δεν έχουμε κάτι άλλο να τον καλύπτει. Μετά θα μιλάμε για ανθρωπινό λάθος. Ιδιαίτερα τη νύχτα το πρόβλημα είναι τεράστιο. Σε αυτό το σημείο έχουν γίνει πολλά ατυχήματα γιατί δεν βλέπουν οι οδηγοί τις μπάρες και πέφτουν επάνω τους».

Η κίνηση στο τριήμερο του Καρναβαλιού

«Το τριήμερο υπήρξε καλός συντονισμός από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Πήγαμε καλά ως κλάδος, ήρθε αρκετός κόσμος και δεν είχαμε φαινόμενα προηγούμενων χρόνων. Οι συνάδελφοι είχαν όλοι ενημερωθεί για το πώς και που θα κινούνται και πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένος για το πώς αντιμετωπίσαμε την κατάσταση. Οι πιάτσες δούλεψαν καλά και η Κανακάρη και η Πλατεία Όλγας. Η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος βοήθησε σε αυτό και τελικά ίσως θα πρέπει να γίνεται σε κάθε Καρναβάλι. Υπήρξε συντονισμός» αναφέρει ο πρόεδρος των επαγγελματιών ταξί της Πάτρας για το τριήμερο του Καρναβαλιού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις