Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έρχονται «λουκέτα» στα Εμπορικά- Έμειναν στα ράφια τα χειμερινά

Πάτρα: Έρχονται «λουκέτα» στα Εμπορικά- ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Δυσκολία στη ρευστότητα

Δυσαρέσκεια, υπάρχει στον εμπορικό κόσμο της Πάτρας, για την κίνηση στα καταστήματά τους, την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων. «Το 70% ήταν στάσιμο ή είχε πτώση του τζίρου και το υπόλοιπο 30% κατέγραψε μια μικρή άνοδο, της τάξεως του 3%» τονίζει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Το πρόσημο στις πωλήσεις των πατρινών καταστημάτων είναι αρνητικό για τις χειμερινές εκπτώσεις που έληξαν στις 28 Φεβρουαρίου και μάλιστα σε μια περίοδο που οι έμποροι θα πρέπει να αλλάξουν τα εμπορεύματά τους από χειμερινά σε ανοιξιάτικα. «Είναι δύσκολη οικονομικά για εμάς, η μετάβαση αυτή. Θα κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια, δηλαδή για ένα δεκαήμερο ακόμα θα έχουμε κάποιες προσφορές, για να πάρει και ο κόσμος ακόμα καλύτερες τιμές αλλά και εμείς την ρευστότητα που στερούμαστε. Έχουν μείνει πολλά πράγματα στα ράφια. Η καθοδική πορεία έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο, δουλέψαμε μόνο δέκα μέρες στις γιορτές των Χριστουγέννων και μετά επιστρέψαμε πάλι στην στασιμότητα. Ο Γενάρης και ο Φλεβάρης είναι οι εκπτωτικοί μήνες, που υπό κανονικές συνθήκες, βοηθάνε στην αύξηση του τζίρου και στην ρευστοποίηση των εμπορευμάτων, γεγονός που φέτος δεν συνέβη και η δυσκολία είναι μεγάλη για να αλλάξουμε εποχή, από τα χειμωνιάτικα στα ανοιξιάτικα».

Ο κ. Ζαφειρόπουλος, κάνει επίσης λόγο για  επιδημία  «λουκέτων» στα καταστήματα της Πάτρας, το επόμενο χρονικό διάστημα: «Αρκετά καταστήματα θα κλείσουν, αρκετοί επαγγελματίες που είναι κοντά στη σύνταξη θα τα κλείσουν καθώς δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση, καθώς δεν θέλουν να ασχοληθούν με το εμπόριο με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα. Φοβάμαι ότι χρόνο με το χρόνο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλά λουκέτα». 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις