Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα: Η "Φόνισσα" συνεχίζει την πρωτοκαθεδρία της - Έφτασε πανελλαδικά τα 270.000 εισιτήρια

Πάτρα: Η "Φόνισσα" συνεχίζει τ...

Άφησε 2ο τον φιλόδοξο "Γουόνκα" με τον Τιμοτέ Σαλαμέ ενώ καλό ξεκίνημα με 20.000 εισιτήρια είχε η ταινία, σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιάννη Τσιμιτσέλη, "Κουραμπιέδες από χιόνι"

Η προσεγμένη Ελληνική κινηματογραφική παραγωγή «Φόνισσα» σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα και σενάριο της Κατερίνας Μπέη βασισμένη στο αριστουργηματικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με την συγκλονιστική Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο ρόλο της Φραγκογιαννούς, κράτησε για 3η εβδομάδα τα πρωτεία στα εισιτήρια και αποδεικνύει πως θα είναι μία ταινία που θα τραβήξει το ενδιαφέρον των σινεφίλ και μέσα στις γιορτές.

Όπως είδαμε στον πίνακα του box office το 4ήμερο 14-17 Δεκεμβρίου 2023, η «Φόνισσα» που προβάλλεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε, και στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, έκοψε σε 121 αίθουσες πανελλαδικά, 37.616 εισιτήρια και σε σχεδόν 3 εβδομάδες προβολής έχει φτάσει τα 270.000 εισιτήρια. Για την ακρίβεια και σύμφωνα με τον πίνακα στο σάιτ flix.gr, η «Φόνισσα» μέχρι στιγμής έχει κόψει 268.098 εισιτήρια. Βέβαια το ερχόμενο σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα ο ανταγωνισμός μεγαλώνει καθώς βγαίνουν ο νέος «Aquaman» με τον Τζέισον Μομόα αλλά και η Ελληνική κινηματογραφική παραγωγή «Καπετάν Μιχάλης» με τον Αιμίλιο Χειλάκη, που είναι βασισμένη στο αριστουργηματικό και πολυδιαβασμένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Το πολυδιαφημισμένο φιλμ «Γουόνκα» με τον Τιμοτέ Σαλαμέ όπως είδαμε, ξεκίνησε μάλλον χαμηλότερα απ’ ότι αναμενόταν και έκοψε το 4ήμερο της πρεμιέρας του, σε 181 αίθουσες πανελλαδικά, 20.901 εισιτήρια. Η ταινία παίζεται & στην Πάτρα & μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Στο εξωτερικό το «Wonka» πήγε καλύτερα με εισπράξεις τριημέρου στις ΗΠΑ της τάξης των 39 εκατ. δολαρίων συν ακόμη 112,4 εκατ. δολαρίων από τον υπόλοιπο κόσμο. Το flix.gr χάρισε στην ταινία του Πολ Κινγκ, 3 αστέρια κάνοντας λόγο για "ένα φωτεινό πρίκουελ του σκοτεινού παραμυθιού του Ρόαλντ Νταλ, ένα γλυκό μιούζικαλ για τον Γουίλι Γουόνκα πριν εκείνος... πικρίσει και κάνει το «Εργοστάσιο Σοκολάτας»".

Στο »Γουόνκα» παίζουν και οι Ολίβια Κόλμαν, Κίγκαν-Μάικλ Κέι, Χιου Γκραντ ενώ στα ελληνικά ακούγονται ο Ορέστης Χαλκιάς στο ρόλο του Γουόνκα, και οι Πέγκυ Μανωλά, Μαριάνθη Σοντάκη, Κωνσταντίνος Λάγκος, Ντίνος Σούτης, Χρήστος Θάνος.

Όσο για το σκηνοθετικό ντεμπούτο στον κινηματογράφο, του συμπαθούς ηθοποιού Γιάννη Τσιμιτσέλη, «Κουραμπιέδες από Χιόνι» σε σενάριο του επιτυχημένου διδύμου Ρέππα-Παπαθανασίου, δεν ξεκίνησε & άσχημα καθώς πλασαρίστηκε στην 3η θέση του εγχώριου box office κόβοντας σε 105 αίθουσες πανελλαδικά, 19.984 εισιτήρια, σχεδόν δηλαδή 20.000. Η ταινία παίζεται και στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Τέλος η καθαρά σινεφίλ πρόταση της εβδομάδας, η ταινία «Ζώνη Ενδιαφερόντος - The Zone of Interest» του Τζόναθαν Γκλέιζερ που στην Πάτρα παίζεται στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, κατάφερε να προσελκύσει 6.414 θεατές σε μόλις 14 αίθουσες πανελλαδικά που σημαίνει έναν υψηλό μέσο όρο θεατών, 458 ανά αίθουσα.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

"Κουραμπιέδες από χιόνι".

"Κουραμπιέδες από χιόνι".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil