Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ταινίες 2 Ελληνίδων δημιουργών θα ταξιδέψουν τον Ιανουάριο στο φημισμένο Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα

Ταινίες 2 Ελληνίδων δημιουργών θα ταξιδέ...

Πρόκειται για το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «The Battle for Laikipia» της Δάφνης Ματζιαράκη και το μικρού μήκους φιλμ «Phoebe» της Βαγγελιώς Σουμέλη

Ελληνική εκπροσώπηση και μάλιστα γυναικεία θα υπάρξει στο ερχόμενο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου Σάντανς – Sundance, στη μακρινή Γιούτα των ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα φημισμένο Φεστιβάλ, απ’ όπου πάντα προκύπτουν σινεφίλ «διαμαντάκια» που στη συνέχεια φτάνουν έως και τα Όσκαρ. Το Σάντανς που πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1985 πάντα κάθε Γενάρη, είναι δημιούργημα του αγαπητού Αμερικανού σταρ και μόνιμου κάτοικου Γιούτα, Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Όπως διαβάσαμε στην ανάρτηση του flix.gr, δύο έργα Ελληνίδων δημιουργών, η μικρού μήκους ταινία «Phoebe» της Βαγγελιώς Σουμέλη και το ντοκιμαντέρ «The Battle for Laikipia» της Δάφνης Ματζιαράκη, σε συνσκηνοθεσία Πιτ Μουρίνι θα συμμετάσχουν στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα της Αμερικής που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 28 Ιανουαρίου 2024.

Η μικρού μήκους ταινία μυθοπλασίας «Phoebe» της Βαγγελιώς Σουμέλη επιλέχθηκε στο Short Film Program του Φεστιβάλ. Το σενάριο, από την Βαγγελιώ Σουμέλη, παρουσιάζει μια μέρα από τη ζωή της 26χρονης Φοίβης, μιας μητέρας η οποία μόλις έχει κερδίσει την επιμέλεια του 7χρονου γιού της και ταξιδεύει μαζί προς προς στις φυλακές όπου εκτίει την ποινή του ο πατέρας του παιδιού. Τον ρόλο της Φοίβης ερμηνεύει η Αθηνά Παύλου – Μπενάζη. Παίζουν επίσης ο Νικόλας Δροσόπουλος και ο Ορέστης Ραϊσης. Παραγωγή: ΑΚRAN.

Παραγωγοί: Ρομάννα Λόμπατς, Πολ Τυπάλδος, Jamina Teerling.

Στο Sundance 2024 θα προβληθεί & το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «The Battle for Laikipia», το οποίο επιλέχθηκε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα World Cinema Documentary του Φεστιβάλ. Η θεματική του, γύρω από την πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι αυτόχθονες κτηνοτρόφοι και οι λευκοί γαιοκτήμονες στην περιοχή Laikipia στη Βόρειο Κένυα, αναδεικνύει διαχρονικές κοινωνικές εντάσεις με φόντο τη σημερινή κλιματική αλλαγή.

Παραγωγή: One Story Up (HΠΑ). Παραγωγός: Toni Kamaou.

H Δάφνη Ματζιαράκη, που υπογράφει και το σενάριο της ταινίας αυτής, το 2017 ήταν υποψήφια για το Όσκαρ ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με την ταινία «4.1 Miles».

Αξίζει να αναφέρουμε πως η διοργάνωση του Σάντανς φημίζεται για τα αξιόλογα ντοκιμαντέρ που επιλέγει να εντάξει στο πρόγραμμα του.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, και οι δύο ταινίες ξεκίνησαν τη διαδικασία ανάπτυξης και παραγωγής τους μέσα από το το Ειδικό Πρόγραμμα Covid-19 του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο υλοποιήθηκε από το ΕΚΚ κατά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ του Σάντανς στη διεύθυνση: https://festival.sundance.org/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture