Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Στην Πάτρα θα έρθει στις 13/12 η καταξιωμένη και αγαπητή στο κοινό, καθηγήτρια ιστορικός Μαρία Ευθυμίου

Στην Πάτρα θα έρθει στις 13/12 η καταξιω...

Θα μιλήσει για την ιστορική μελέτη του Νίκου Τόμπρου «Η Πάτρα στον Αγώνα (1821-1828)» σε εκδήλωση την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου My Way Hotel & Events

Η καταξιωμένη καθηγήτρια ιστορικός και συγγραφέας Μαρία Ευθυμίου πρόκειται να έρθει στην Πάτρα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του Νίκου Τόμπρου με τίτλο «Η Πάτρα στον Αγώνα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Το Δόντι του Ανδρέα Τσιλίρα.

Πιο συγκεκριμένα & όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την ιστορική μελέτη του Νίκου Τόμπρου «Η Πάτρα στον Αγώνα (1821-1828)» παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στις 6.30 μ.μ. οι εκδόσεις Το Δόντι και η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών. Η παρουσίαση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου My Way Hotel & Events (Όθωνος Αμαλίας 16, Πάτρα, 1ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Ευθυμίου, ιστορικός, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Γιώτα Καΐκα-Μαντανίκα, ιστορικός. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μάγνης.

Στο βιβλίο του ο Νίκος Τόμπρος επιχειρεί με βάση τις πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές, να αναδείξει πτυχές της πολιορκίας του κάστρου της Πάτρας που ακόμα δεν έχουν τύχει της δέουσας προσοχής από τους ιστορικούς και τους ερευνητές και να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια σε θρυλούμενα γεγονότα.

Ο Νίκος Φ. Τόμπρος αποφοίτησε το 1992 από το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου το 2001 υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή του στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία. Το 2012 εξελέγη λέκτορας «Πολιτικής Ιστορίας» στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Ιωαννίνων, ΕΑΠ και στο Ιόνιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην πολιτική και κοινωνική ελληνική ιστορία του 19ου και των πρώτων δεκαετιών του 20ού αι. Από τις εκδόσεις Το Δόντι κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του: «Τα σχολεία τα λαϊκά…» (2008) και «Η πόλη πρόνοιας και ο Δήμος Πατρέων» (2019).

Ο Νίκος Τόμπρος.

Ο Νίκος Τόμπρος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture