Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Cheers! Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, τα πιο απολαυστικά κρασιά των γιορτών από τον ιστορικό αμπελώνα

Cheers! Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, τα πιο απολα...

Υπέροχες οινικές προτάσεις από την περιοχή της Αχαΐας

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο αποτελεί  σημείο αναφοράς για τον οινικό χώρο της Ελλάδας, προσφέροντας στους λάτρεις του κρασιού και τους επισκέπτες, μια σπάνια και αυθεντική οινική εμπειρία.

Δεσπόζει στην καρδιά του Εθνικού Γεωπάρκου του Χελμού- Βουραϊκού στη Βόρεια Πελοπόννησο,  που συγκαταλέγεται στις Προστατευόμενες Περιοχές του Δικτύου Natura 2000. Ενας τόπος, γεμάτος αρχαίους θρύλους και ιστορικές παραδόσεις, με ψηλές κορφές, οροπέδια και απόκρημνες χαράδρες. Το ξεχωριστό μικροκλίμα που δημιουργούν, είναι ιδανικό για την καλλιέργεια της αμπέλου.

Οι αμπελώνες του Κτήματος Μέγα Σπήλαιο υιοθετούν τις αρχές της οργανικής καλλιέργειας και εκφράζουν την παράδοση αιώνων στην αμπελουργία και την οινοποίηση, παράγοντας ξεχωριστά κρασιά με έντονη προσωπικότητα, γοητευτικά αρώματα και πολυπλοκότητα. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ

Από το 1550, οι μοναχοί της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου καλλιεργούσαν τον μοναστηριακό αμπελώνα στο υπέροχο ανάγλυφο τοπίο της περιοχής με το ξεχωριστό terroir φτιάχνοντας το κρασί τους.

Σήμερα, η ιστορία συνεχίζεται με νέες σελίδες από το σύγχρονο πλέον κτήμα Μέγα Σπήλαιο μετά την αναμπέλωση το 1999 του εγκαταλελειμμένου μοναστηριακού αμπελώνα. Το Κτήμα παράγει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας  χάρη στις μοναδικές φυσικές συνθήκες, σε υψόμετρο 800 μέτρων πάνω από τη θάλασσα.

 Η ΣΥΛΛΟΓΗ «4 ΚΤΗΜΑΤΑ»

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο προτείνει τα «4 Κτήματα», μια βραβευμένη συλλογή ιδιαίτερων κρασιών με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Δοκιμάστε λοιπόν σε ονομαστικές γιορτές, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, κρασιά εκλεκτά, από έναν μαγικό τόπο της Αχαίας, με μακραίωνη παράδοση και σύγχρονο, καταξιωμένο brand name.

Πρόκειται για τα:

  • Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Λευκός 2019

Ασύρτικο – Λαγόρθι ΠΓΕ ΑΧΑΪA

Η δημοφιλής ποικιλία Ασύρτικο, συναντά τη σπάνια γηγενή ποικιλία Λαγόρθι και δημιουργούν ένα ξεχωριστό κρασί με χαρακτήρα.  Αρώματα καβουρδισμένων καρπών, μπλέκονται αρμονικά με μαρμελάδες κίτρινων φρούτων και βότανα διατηρώντας έτσι την αίσθηση της φρεσκάδας και της φινέτσας. Ζυμώνει και ωριμάζει με τις οινολάσπες του σε καινούργια δρύινα βαρέλια, ενώ μετά την εμφιάλωση η παραμονή στη φιάλη για 2 έτη του χαρίζει γευστική πολυπλοκότητα. Ένα κομψό λευκό κρασί, με δυναμική παλαίωσης.

  • Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Ερυθρός 2015

Μαυροδάφνη – Μαύρο Καλαβρυτινό ΠΓΕ ΑΧΑΪΑ

Μαυροδάφνη και Μαύρο Καλαβρυτινό: Το πάντρεμα των ποικιλιών αυτών μέσα από μία διαδικασία ωρίμασης σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια, δίνουν έναν φινετσάτο ερυθρό οίνο, κομψό με μεγάλη συμπύκνωση, πολυπλοκότητα και δυναμικό παλαίωσης. Ένα από τα πλέον εμβληματικά κρασιά της γκάμας  του κτήματος. Επιδέχεται πολυετή παλαίωση.

  • Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Syrah 2015

Syrah 100% ΠΓΕ ΑΧΑΪΑ

Το ιδιαίτερο terroir και το μεγάλο υψόμετρο του αμπελώνα του Μεγάλου Σπηλαίου ευνοούν την καλλιέργεια της γαλλικής ποικιλίας και δίνουν ένα Syrah τυπικό και φινετσάτο. Πικάντικες και πιπεράτες νότες, μούρα, αποξηραμένα άνθη και νύξεις καπνού και σοκολάτας, παράγουν ένα σύνθετο αρωματικά και γευστικά, οίνο με μακρά επίγευση. Επιδέχεται πολυετή παλαίωση.

  • Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Cabernet Sauvignon 2015

Cabernet Sauvignon ΠΓΕ ΑΧΑΪΑ

Το χαμηλής στρεμματικής απόδοσης αμπελοτόπι του Cabernet Sauvignon, δίνει οίνους με συμπυκνωμένο φρούτο που εξελίσσονται υπέροχα μέσα στον χρόνο. Ένα Cabernet με προσωπικότητα και πολυπλοκότητα, όγκο και δύναμη μεγάλης διάρκειας, με μακρά επίγευση και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

megaspileo.gr

facebook: megaspileo -  instagram: megaspileo_estate

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View