Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Λαμπερή η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας "Φόνισσα" στο Παλλάς - Παρέστησαν και Αχαιοί καλλιτέχνες -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Λαμπερή η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας &...
Μαρτάτος Tάκης

Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα είδαμε τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο - Παρέστη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Μία εβδομάδα μετά το ντεμπούτο της στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και 6 βραβεία, η ταινία «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα με την η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον κεντρικό ρόλο, έκανε την επίσημη πρεμιέρα της στο Θέατρο Παλλάς της οδού Βουκουρεστίου στην Αθήνα, το βράδυ της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου 2023.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και η εξοχότατη Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η πολυαναμενόμενη ταινία της Εύας Νάθενα, που είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, προβλήθηκε συγκεντρώνοντας εξέχουσες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο, καθώς και εκπροσώπους της Πολιτείας και της Εκκλησίας. Η Εύα Νάθενα, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Μαρία Πρωτόπαππα και οι υπόλοιποι συμπρωταγωνιστές και συντελεστές της ταινίας απέσπασαν το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που έδειξε να εντυπωσιάζεται από την ταινία.

Στην πρεμιέρας του φιλμ «Φόνισσα» ήταν και Αχαιοί καλλιτέχνες όπως οι ηθοποιοί Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Αιτωλοακαρνάνας βετεράνος ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής, ο μετρ των δημοσίων σχέσεων Γιώργος Ντάβλας, κ.α.

Ανάμεσα στο κοινό της επίσημης πρεμιέρας ήταν και ο Σάκης Ρουβάς, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Νταλάρας, η Μιμή Ντενίση, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Μιλένα Αποστολάκη και πολλοί άλλοι.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 σε διανομή της Tanweer και την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα.

Με φόντο μία τοποθεσία του προηγούμενου αιώνα, η κλασική ιστορία της Χαδούλας μεταφέρεται στο παρόν, επιχειρώντας να φέρει στο φως αλλά και να γιατρέψει το διαγενεαλογικό τραύμα που διέπει την ελληνική κοινωνία. Το σκηνοθετικό εγχείρημα της Εύας Νάθενα, εμπνευσμένο από το διαχρονικό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αποτελεί μια κινηματογραφική προσέγγιση πάνω στην τραγική ηρωίδα «Φόνισσα».

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τη Μαρία Πρωτόπαππα. Η Έλενα Τοπαλίδου, η Πηνελόπη Τσιλίκα, η Γεωργιάννα Νταλάρα, η Νίκη Παπανδρέου, ο Χρήστος Στέργιογλου, ο Γιάννης Τσορτέκης, ο Στάθης Σταμουλακάτος και ο Δημήτρης Ήμελλος απαρτίζουν το cast της ταινίας.

Σύνοψη

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της –μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματά της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Μια παραγωγή της Tanweer Productions σε συμπαραγωγή με τη ViewMasterFilms, την COSMOTE TV και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Σκηνοθεσία –Production Design-Koστούμια: Εύα Νάθενα.

Σενάριο: Κατερίνα Μπέη

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου.

*Οι φωτ. από την πρεμιέρα της ταινίας εστάλησαν από την εταιρεία παραγωγής και διανομής Tanweer.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight