Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατέρρευσε μέρος της οροφής σε δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω: «Θα είχαμε θρηνήσει τουλάχιστον πέντε με έξι παιδιά»

Κατέρρευσε μέρος της οροφής σε δημοτικό ...

Λίγο πριν τη λήξη του σχολικού ωραρίου

Τυχεροί στάθηκαν οι μαθητές του 19ου δημοτικού σχολείου Αιγαλέου, καθώς είχαν βγει από σχολική αίθουσα, όταν σοβάδες έπεσαν από την οροφή, σε ένα ακόμα περιστατικό που υπογραμμίζει τις κακές συνθήκες που επικρατούν στις σχολικές κτιριακές υποδομές.

Ένα μεγάλο μέρος της οροφής κατέρρευσε χθες Τρίτη 14/11, λίγο πριν τη λήξη του σχολικού ωραρίου, με τους σοβάδες να πέφτουν στα γραφείο του εκπαιδευτικού και τις μπροστινά θρανία. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς, καθώς τα παιδιά και ο εκπαιδευτικός είχαν βγει από την αίθουσα.

«Οι σοβάδες έπεσαν στα θρανία των παιδιών, στις δύο σειρές, και στη θέση του εκπαιδευτικού. Δηλαδή θα είχαμε θρηνήσει τουλάχιστον 5 με 6 παιδιά» κατήγγειλε, μιλώντας στην ΕΡΤ μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και πρόσθεσε ότι πέρυσι είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό σε άλλη αίθουσα του σχολείου.

«Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό. Στις 15 Νοεμβρίου του 2022, στο ίδιο σχολείο, στον ίδιο όροφο, στην αίθουσα μουσικής, είχε πέσει σοβάς. Ήρθε ο Δήμος, έκανε μια αυτοψία, σφραγίστηκε η αίθουσα και δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια” τόνισε το μέλος του Συλλόγου Γονέων», τόνισε.

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ανακοίνωσε που εξέδωσε καλεί τα υπουργείο Παιδείας και Εσωτερικών, καθώς και τη Δικαιοσύνη να διερευνήσουν τι συμβαίνει με το εν λόγω σχολείο, σημειώνοντας πως «Τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα εγείρουν ανησυχίες, διεγείρουν το κοινό αίσθημα και ενισχύουν την άποψη ότι υπάρχει, τουλάχιστον, εγκληματική αμέλεια που εκθέτει ανηλίκους και τους εκπαιδευτικούς σε ενδεχόμενο τουλάχιστον σοβαρής σωματικής βλάβης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις