Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Κυκλοφοριακό: «Κολλημένοι» στην κίνηση- Αυτοί είναι οι δρόμοι στους οποίους ηχούν κόρνες αγανάκτησης

Πάτρα- Κυκλοφοριακό: «Κολλημένοι» στην κ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ο ΚΟΚ και το πρόστιμο για το διπλοπαρκάρισμα

Πόσες ώρες «τρώει» ένας Πατρινός οδηγός από τη ζωή του κολλημένος στην κίνηση; Πολλές.

Το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργούν τα διπλοπαρκαρισμένα, είναι η βασική αιτία, καθώς οι πατρινοί αναγκάζονται μεν να διπλοπαρκάρουν σε κεντρικούς δρόμους λόγω της έλλειψης που υπάρχει σε χώρους στάθμευσης, ωστόσο την ίδια στιγμή σημειώνουν ρεκόρ ως οδηγοί του «ενός λεπτού».

Η λίστα με τις οδούς, που παρουσιάζουν πρόβλημα, δεν είναι μικρή. Ο πρόεδρος των ταξί Πατρών & Περιχώρων, Γιώργος Σίδερης, δίνει στο thebest.gr την εικόνα, τονίζοντας, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Λεωφόρο Γούναρη, από την πλατεία Ομονοίας μέχρι την οδό Αθανασίου Διάκου και από τη οδό Μαιζώνος μέχρι και την οδό Αγίου Ανδρέου. Στην κάθοδο «το μεγάλο βάσανο είναι η Γούναρη, ο πιο κεντρικός δρόμος της πόλης. Παρκάρουν δεξιά και αριστερά, μιλάμε για ασυδοσία. Εκεί είναι λεωφορειακές γραμμές και πολλές φορές εγκλωβίζονται τα Αστικά και δημιουργείται το αδιαχώρητο. Επίσης, από την Μαιζώνος και κάτω, που παρκάρουν δεξιά και στην ουσία μέσα στο ρεύμα της καθόδου με αποτέλεσμα όταν κάποιος οδηγός κατεβαίνει το δρόμο να αναγκάζεται να μπει στο αντίθετο ρεύμα. Ο δρόμος εκεί έχει διαγραμμίσεις. Σε περίπτωση ατυχήματος, αυτός που κατεβαίνει βρίσκεται ξαφνικά να φταίει».  

Άλλα  σημεία στα οποία οι οδηγοί κατά σύστημα διπλαπαρκάρουν καθημερινά, είναι οι οδοί Κανακάρη, Μαιζώνος και Κορίνθου, μετά την οδό Αγ. Νικολάου μέχρι την πλατεία Πυροσβεστείου. 

Επίσης,  τα φανάρια στην Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου δημιουργούν κυκλοφοριακό χάος, σύμφωνα με τον κ. Σϊδερη και μάλιστα σε τρία σημεία της, στη συμβολή με την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, την Αγίου Ιωάννου Πράτσικα και την Πατρών-Κλάους. Αναφερόμενος στην οδό Ακρωτηρίου, τονίζει: «Πρόκειται για έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης και το παρκάρισμα είναι αυθαίρετο. Αστυνόμευση δεν έχουμε δει ποτέ και γίνεται ένα μπάχαλο».

Σε ό, τι αφορά την οδό Έλληνος Στρατιώτου, επίσης ένα μεγάλο εμπορικό σημείο, υπάρχει κυκλοφοριακό κομφούζιο από τα διπλαπαρκαρισμένα «πάνε και κόβουν τις κορύνες, λες και δεν υπάρχουν κάμερες και δεν μπορούν να ελεγχθούν. Από την οδό Αγίας Σοφίας και μέχρι την Παναχαϊκή, πάνε και τις κόβουν στην ψύχρα με το πριόνι».

Δημοτική αστυνομία ζητούν τα ταξί

Να συσταθεί εκ νέου η δημοτική αστυνομία, ζητά ο κλάδος των ταξιτζήδων της πόλης. «Θέλουμε την ανασυγκρότηση της δημοτικής αστυνομίας, γεγονός όμως που αρνείται ο Δήμος. Είμαστε η τρίτη πόλη στην χώρα, με 300.000 σχεδόν πληθυσμό που δεν έχουμε δημοτική αστυνομία, η οποία θα βοηθούσε όχι μόνο στο κυκλοφοριακό αλλά και στην μικροπαραβατικότητα, στους πεζόδρομους, στο παραεμπόριο κτλ.  Δυστυχώς, η δημοτική αρχή την έχει απορρίψει». 

Ο ΚΟΚ και το πρόστιμο

Ο ΚΟΚ είναι σαφής σε αυτές τις περιπτώσεις και προβλέπει πρόστιμο 40 ευρώ για τον οδηγό που έχει διπλοπαρκάρει. Αν περάσουν τρεις ώρες χωρίς να μετακινηθεί το αυτοκίνητο βεβαιώνεται νέα παράβαση ενώ αν περάσει ακόμα ένα τρίωρο, τότε αναλαμβάνει δράση ο γερανός της Τροχαίας. Σημειώνεται ότι μεταφορά του οχήματος που έχει διπλοπαρκάρει μπορεί να γίνει άμεσα εφόσον παρεμποδίζεται η κυκλοφορία.

24ωρη απεργία την προσεχή Τετάρτη

Ο κ. Σιδέρης, ενημερώνει, επίσης, ότι την προσεχή Τετάρτη 22 του μήνα, σαν σωματείο ταξί, έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία ενόψει των κινητοποιήσεων που γίνονται για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις