Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Την Κυριακή 12/11 στην Achaia Clauss θα γιορταστεί η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Πάτρα: Την Κυριακή 12/11 στην Achaia Cla...

Από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα - Η γιορτή θα περιλαμβάνει ξεναγήσεις και γευσιγνωσία

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων Κρασιού (RECEVIN) και γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Δεν άργησε να εξελιχθεί, όμως, σε Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού καθώς ξεκίνησαν να συμμετέχουν χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Αργεντινή, η Χιλή και εν συνεχεία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πρόκειται για μια διεθνή γιορτή με στόχο την διάδοση του οινοτουρισμού αναδεικνύοντας τις ποικίλες αμπελοοινικές περιοχές και την κουλτούρα τους, καθώς και την προώθηση του κρασιού ως πολιτιστική και άυλη κληρονομιά των περιοχών και των ανθρώπων που το παράγουν.

Στo πλαίσιo λοιπόν αυτού του εορτασμού και θέλοντας να τιμηθεί το όραμα και η φιλοσοφία του Γουσταύου Κλάους, όντας ο άνθρωπος που ξεκίνησε τον θεσμό του οινοτουρισμού στην Ελλάδα καθιστώντας το οινοποιείο του “ανοιχτό” σε όλους και με πρώτη επίσκεψη αυτή της θρυλικής Αυτοκράτειρας της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ (Πριγκίπισσα Σίσσυ) στις 9 Οκτωβρίου 1885, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θα γιορταστεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 την ημέρα αυτή στο Κτήμα της Achaia Clauss.

H γιορτή θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Κυριακής και θα διαρκέσει έως τις 5 το απόγευμα και θα περιλαμβάνει ξεναγήσεις και γευσιγνωσία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture