Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

French style, fresh & light: Ο Ταξιάρχης Κάππας συστήνει τα γλυκά «αλλιώς» στο thebest.gr

French style, fresh & light: Ο Ταξιά...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Γράφει τη δική του ιστορία στη ζαχαροπλαστική της πόλης, έχοντας θητεύσει στο iconic ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού

Ο συμπολίτης chef pâtissier Ταξιάρχης Κάππας έχει συνδέσει τη διαδρομή του με την θητεία του στο εμβληματικό, παριζιάνικο ξενοδοχείο Ritz (και είναι ο μοναδικός Ελληνας που υπηρέτησε αυτό το gourmet «ναό») και τις επιρροές της γαλλικής τεχνογνωσίας στη δουλειά του. Στο γνωστό ζαχαροπλαστείο Da Vinci της Γούναρη υποδέχεται ολοένα και περισσότερους οπαδούς  των γλυκισμάτων του, είτε για το σπίτι, είτε για δώρο, είτε για τούρτες… ιδανικές για φωτογράφιση και ποικίλες εκδηλώσεις. Μίλησε στον thebest.gr για το προσωπικό στίγμα των… πειρασμών που προτείνει.

 Oπως μας είπε: «Γεννήθηκα στην  Αθήνα, αλλά από μικρό παιδί ζω στην Πάτρα. Η γειτονιά μου είναι η Αγυιά. Σπούδασα σε ΤΕΙ λογιστικής και μεταπήδησα στο οικονομικό τμήμα της Παντείου όμως ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα τη ζαχαροπλαστική δουλεύοντας εκείνα τα χρόνια σαν βοηθός σε ένα φιλικό ζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι. Αυτό ήταν. Αισθάνθηκα και μύρισα την αγάπη. Τα γλυκά είναι συναίσθημα. Τα γεύεσαι και ανεβαίνεις, νιώθεις ομορφότερα, σου ξυπνούν αναμνήσεις. Αργότερα ειδικεύτηκα στα παραδοσιακά, σιροπιαστά γλυκά σε ιδιωτική σχολή στο Βόλο ώσπου να μετακομίσω σε Φλωρεντία και Παρίσι όπου εργάστηκα στο ξακουστό ξενοδοχείο Ritz. Στην Ιταλία εμπέδωσα την τέχνη του παγωτού, το οποίο διαφέρει σε κάθε περιοχή λόγω κουλτούρας, αισθητικής, γεωγραφικής θέσης κλπ Στη Γαλλία έμαθα τις υφές κρεμών. Αυτό όμως που θα έλεγα ότι είναι αλλιώτικο στο εξωτερικό είναι πρωτίστως η οργάνωση. Καμία σχέση με την Ελλάδα. Επίσης η απλότητα, που είναι η πιο δύσκολη. Το γλυκό αποτελεί για τους Γάλλους μια ήσυχη πολυτέλεια. Δεν  έχει φανφάρες, δεν είναι θορβώδες και φαντεζί. Πρωταγωνιστεί  μια μινιμαλιστική προσέγγιση σε τεχνική και παρουσίαση, ώστε να μιλάει ο ουρανίσκος. Αλλωστε, γκουρμέ σημαίνει γευστικό. Μη νομίζετε ότι οι Γάλλοι δερν τρώνε γλυκά αν και θεωρούνται οι πιο αδύνατοι στην Ευρώπη. Τρώνε καθημερινά, αλλά σε πολύ μικρότερες ποσότητες από τις δικές μας».

Επέστρεψε όμως στην Πάτρα που λατρεύει, ανυπομονώντας να μεταφέρει εδώ τις πολύτιμες εμπειρίες, τις γνώσεις και το πάθος του. Συνεχίζει τα επαγγελματικά σεμινάρια και χαίρεται που ζει δίπλα στην οικογένειά του. Το κοινό έχει αγαπήσει ιδιαίτερα από τα χεράκια του το μιλφέιγ, το εκμέκ, το προφιτερόλ, το τσουρέκι και τα παγωτά του. Ειδικά το παγωτό Da Vinci από βιολογικό γάλα Πρώτο, που μοιάζει με ανάμικτο αλλά είναι κάτι αποκλειστικό και αναπάντεχο. Επιμένει να προσφέρει όσο το δυνατόν ελαφρότερα γλυκίσματα, χρησιμοποιεί αυθεντική και κορυφαία βελγική σοκολάτα Callebaut – άλλωστε έχει διακριθεί πανευρωπαικά ως expert στο σοκολατένιο velour-  ενώ η δημοφιλέστατη σοκολατόπιτα δεν έχει καθόλου ζάχαρη. Η γλυκύτητα προκύπτει μόνο από το σιρόπι της σοκολάτας!

«Επιστρέφοντας από το εξωτερικό στόχευσα εξαρχής να καθιερώσω παραδοσιακές γεύσεις με γαλλική φιλοσοφία. Επίσης προτάσεις λιγότερο «βαριές» που δεν λιγώνουν, συνθέσεις υγιεινές. Ελαχιστοποίησα τη ζάχαρη. Επιμένω στις πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας. Οποιος έρθει στο Da Vinci θα δει πως είναι εκτεθειμένα λίγα πράγματα. Σαν δείγματα βιτρίνας. Προτιμάμε να προσφέρουμε φρέσκα γλυκίσματα, που φτιάχνουμε «επί τόπου», με καθημερινές παραγγελίες. Το τοπίο έχει αλλάξει γιατί γαστρονομία και ζαχαροπλαστική ακολουθούν τους νέους κανόνες βιωσιμότητας. Ετσι, ωθούμαστε σε νέες λύσεις κόντρα στη βιομηχανική ζάχαρη και τα πρόσθετα. Υπάρχουν αρκετές επιλογές στο Da Vinci για διαβητικούς αλλά και κοινό που αναζητάει απόλαυση με λίγες θερμίδες» εξηγεί. Ετσι, για να παρασυρθούμε δίχως τύψεις. 

 

Ειδήσεις Τώρα

Πάτρα: Φεύγει σήμερα, μετά από 3,5 χρόνια το «Queen of the Οceans» - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ο Inner Wheel στο πλευρό του «Χάρισε Ζωή», φλας στην επιτυχημένη βραδιά στο Deck

To dark μακιγιάζ δέσποσε στις πασαρέλες και είναι εξαιρετικά επίκαιρο λόγω Halloween

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View