Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Daliland: Ο Μπεν Κίνγκσλεϊ είναι «φτυστός» ο Νταλί, μεγαλομανής και καταπιεσμένος από τη σύζυγο

Daliland: Ο Μπεν Κίνγκσλεϊ είναι «φτυστό...

Η βιογραφική ταινία για τον μεγαλοφυή σουρεαλιστή βγαίνει στα σινεμά 2 Νοεμβρίου

Το σινεμά συνεχίζει να υποκλίνεται στις βιογραφίες.

O πολυβραβευμένος βρετανός ηθοποιός, σερ Μπεν Κίνγκσλεϊ, κάτοχος Οσκαρ για το φιλμ «Γκάντι» του 1982, θα υποδυθεί στα 79 του χρόνια τον θρυλικό σουρεαλιστή καλλιτέχνη Σαλβαντόρ Νταλί σε σκηνοθεσία της Μαίρη Χάρον και η πρεμιέρα αναμένεται στις 2 Νοεμβρίου.  Από τις πρώτες εικόνες παρατηρούμε πως μοιάζει πολύ στον κορυφαίο εικαστικό, τον οποίο η ταινία παρακολουθεί σε ώριμη ηλικία.

Συμπρωταγωνιστές του Κίνγκσλει η  Μπάρμπαρα Σούκοβα ως η τυρρανική σύζυγος του Νταλί και μούσα του Γκαλά. Ο ανερχόμενος Κρίστοφερ Μπράινι υποδύεται τον Τζέιμς, έναν νέο παθιασμένο με την τέχνη νεαρό, ο Ρούπερτ Γκρέιβς το δεξί χέρι του Νταλί, η Αντρέα Πέτζιτς  την τραγουδίστρια – είδωλο Αμάντα Λίρ και η Σούκι τη γοητευτική Τζινέστα. Ο Μαρκ ΜακΚένα (Wayne, Overlord, Sing Street) ενσαρκώνει τον Άλις Κούπερ. Το Έζρα Μίλερ ενσαρκώνει το νεαρό Σαλβαντόρ Νταλί.

Στα τελευταία χρόνια του θυελλώδους γάμου του ιδιοφυούς Σαλβαντόρ Νταλί, ο φαινομενικά ακλόνητος δεσμός του με τη Γκαλά αρχίζει να σπάει. Τοποθετημένη στη Νέα Υόρκη και την Ισπανία του 1973, η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα από τα μάτια του Τζέιμς, ενός νεαρού βοηθού γκαλερίστα που θέλει να ανελιχθεί στον κόσμο της τέχνης και βοηθά τον εκκεντρικό και ανισόρροπο Νταλί να προετοιμαστεί για μία μεγάλη έκθεση.

O Guardian έχει ήδη εκθειάσει την απόδοση της μεγαλομανίας του μετρ την εποχή της δύσης του από τον Κίνγκσλει, θεωρώντας τον τέλειο για το ρόλο. Η παγκόσμια πρεμιέρα έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Τορόντο.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View