Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Φινάλε για το Πανελλήνιο Συμπόσιο ζωγραφικής στην «Ιχθυόσκαλα» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Φινάλε για το Πανελλήνιο Συμπόσιο ζωγραφ...

Η «καρδιά» της ζωγραφικής χτύπαγε για 15 ημέρες στην Πάτρα - Τα έργα του συμποσίου θα μείνουν στην πόλη και θα κοσμήσουν δημόσιους χώρους και δομές

H Πάτρα για δεκαπέντε ημέρες μέσα από το Πανελλήνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής με τίτλο «Ένας μεγάλος περίπατος μνήμης και ονείρου στην Πάτρα του 2023», μετατράπηκε σε μητρόπολη των εικαστικών.

Από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2023 η «καρδιά» της  ζωγραφικής χτύπαγε στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας». Δέκα (10) καλλιτέχνες σε πραγματικό χρόνο, παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών κάθε ηλικίας, πραγματοποίησαν τις δημιουργίες τους, καταθέτοντας μεταξύ άλλων και τη δική τους οπτική για την πόλη.

Τα έργα του συμποσίου θα μείνουν στην Πάτρα και θα κοσμήσουν δημόσιους χώρους και δομές αποτελώντας μία ακόμα παρακαταθήκη για το πολιτιστικό απόθεμα της Αχαϊκής πρωτεύουσας, όπως αυτό διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια μέσα από τους θεσμούς, τις δομές και τις δράσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών του Πανελληνίου συμποσίου ζωγραφικής σε δήλωσή της  επισήμανε πως «νέοι θεσμοί οι οποίοι στηρίζουν την καλλιτεχνική δημιουργία, κάνουν την πόλη μας σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό πανελλαδικά και φέρνουν το λαό σε επαφή με την τέχνη. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται  η διοργάνωση Διεθνών Καλλιτεχνικών Συμποσίων – το 2022 Συμπόσιο Γλυπτικής και φέτος το Συμπόσιο Ζωγραφικής- αφήνοντας έργα που μένουν ως περιουσιακό στοιχείο στην πόλη μας».

Στο συμπόσιο το οποίο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας συμμετείχαν οι ζωγράφοι Κανελλοπούλου Αθηνά, Καρυστινός Πέτρος, Κεβρεκίδης Γιώργος, Κονταξή Αντωνία, Κυπριανού Μαρία, Λάμπρου Χρήστος, Ολυμπίου Ειρήνη, Παυλίδου Ντέπη, Σαββάκη Χριστίνα, Φερεντίνος Παναγιώτης.

Στη διάρκεια του συμποσίου όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε και ενότητα παράλληλων εκδηλώσεων οι οποία περιλάμβανε το «Χορωδιακό Αντάμωμα» που ήταν αφιερωμένο στη λογοτεχνία, ποδηλατάδα που ξεκίνησε από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων (πρώην Πλζζ ΕΟΤ) και κατέληξε στην «Ιχθυόσκαλα», συναυλία με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», συναυλία με το κουαρτέτο του Δημοτικού Ωδείου Πάτρών «Μίκης Θεοδωράκης» και η συναυλία – αφιέρωμα στο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τους Διονύση Τσακνή, Δήμητρα Παπίου και τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture