Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Από 19/9 έως 2/10 το Πανελλήνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής Δήμου Πατρέων

Από 19/9 έως 2/10 το Πανελλήνιο Συμπόσιο...

Το Συμπόσιο Ζωγραφικής θα φιλοξενηθεί στο Νότιο Πάρκο και θα τιμήσει τη μνήμη της αγωνίστριας συγγραφέως Άλκης Ζέη

Σε συνέχεια του επιτυχημένου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής που πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το ΕΕΤΕ – Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος την χρονιά που μας πέρασε, φέτος υλοποιείται Πανελλήνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής, προσδοκώντας να γίνει θεσμός η διοργάνωση αντίστοιχων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, με διαφορετικές θεματικές ενότητες κάθε χρόνο.

Το Συμπόσιο Ζωγραφικής, τιμώντας τη μνήμη της αγωνίστριας συγγραφέως Άλκης Ζέη θα έχει τίτλο «Ένας μεγάλος περίπατος μνήμης και ονείρου στην Πάτρα του 2023». Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η δημιουργία έργων που θα κοσμήσουν τους δημόσιους χώρους και δομές της πόλης μας.

Από τις 19 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2023, ο χώρος του Νότιου Πάρκου στην Ακτή Δυμαίων, θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο ανοιχτό εργαστήριο ζωγραφικής και θα δίνει τη δυνατότητα της επικοινωνίας των καλλιτεχνών με κατοίκους της πόλης καθώς επίσης και με μαθητές σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που θα θελήσουν να επισκεφτούν τον χώρο εργασίας των εικαστικών καλλιτεχνών.

Ο Δήμος Πατρέων θα διοργανώσει τελετή έναρξης των εργασιών, με προσκλήσεις και κάλυψη από τα τοπικά και υπερτοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με παρουσίαση των καλλιτεχνών, του σκοπού και της σχέσης του Συμποσίου με την πόλη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, μουσικές βραδιές και χορωδιακές συναντήσεις στο Νότιο Πάρκο σε συνεργασία με καλλιτεχνικά σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού και άλλους φορείς της πόλης.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί τελετή λήξης του Συμποσίου, όπου θα γίνει και η βράβευση όλων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, αναφέρει η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με πρόεδρο τον Νάσο Χαλκίδη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture