Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα: Αρχίζει 9/10/2023 ο α' κύκλος προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης με την ταινία "Οι Δικοί μου"

Πάτρα: Αρχίζει 9/10/2023 ο α' κύκλος προ...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας συμπληρώνει φέτος 45 χρόνια λειτουργίας - Ο α' κύκλος περιλαμβάνει 13 ταινίες έως και τις 15/1/2024

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 θα ξεκινήσουν οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας, του α’ κύκλου της νέας περιόδου 2023-2024, πάντα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων.

Θα γίνονται, όπως συνηθίζεται, κάθε Δευτέρα 2 προβολές στις 19.00 και στις 21.30. Η εναρκτήρια ταινία θα είναι μία φετινή δημιουργία Γαλλικής παραγωγής που είχε διαγωνιστεί για τον Χρυσό Λέοντα στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας 2022, το φιλμ «Οι Δικοί μου – Les Miens» σε σκηνοθεσία του Ροσντί Ζεμ & σενάριο των Μαϊουέν, Ροσντί Ζεμ.

Παίζουν ο Ροσντί Ζεμ, και οι Μαϊουέν, Σαμί Μπουαζιλά, Ρασίντ Μπουσαρέμπ, Μεριέμ Σερμπά.

Φωτογραφία: Ζουλιέν Πουπάρ

Μουσική: Μαξάνς Ντασέρ

Μοντάζ: Πιέρ Ντεσάμπ

Διάρκεια: 85  λεπτά.

Πρώτη προβολή: 7.00 μ.μ.

Δεύτερη προβολή: 9.30 μ.μ.

Πρόκειται για ένα διαλογικό, μα καθόλου φλύαρο δράμα, το οποίο μελετάει πολυδιάστατα και με την ευαισθησία μιας μελωδικής σονάτας δωματίου τις αντιφατικές οικογενειακές σχέσεις.

O τρυφερός, αλτρουιστής και καλόκαρδος Μουσά βλέπει το γάμο του να βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης. Ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι θα τον «απελευθερώσει», ώστε να εκφράσει τα πραγματικά συναισθήματά του χωρίς να σκέφτεται πριν μιλήσει, φέρνοντάς τα πάνω-κάτω στις σχέσεις με τους γύρω του.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας έχει προγραμματίσει έως και τις 15 Ιανουαρίου 2023 που θα ολοκληρωθεί ο α’ κύκλος προβολών, 13 ταινίες, οι οποίες είναι πλην μίας, όλες παραγωγές των τελευταίων ετών. Στις 6/11 θα παιχθεί μία ταινία του σπουδαίου Ιάπωνα δημιουργού Ναγκίσα Όσιμα, παραγωγής του 1969 που είχε διακριθεί στο Valladolid International Film Festival του 1971, με το Βραβείο Καλύτερης ταινίας, με τίτλο «Το Αγόρι».

Τον Ναγκίσα Όσιμα να θυμίσουμε, πως τον είχε φέρει και φιλοξενήσει στην Πάτρα στο πλαίσιο αφιερώματος στο Διεθνές Φεστιβάλ, η Κινηματογραφική Λέσχη πριν περίπου 35 χρόνια.

Στην επιστολή του για το ξεκίνημα της νέας περιόδου, το διοικητικό συμβούλιο της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας με πρόεδρο την Ελένη Δάσιου (η Λέσχη αισίως φέτος συμπληρώνει 45 χρόνια απ’ όταν πρωτοσυστάθηκε) αναφέρει τα εξής:

Οκτώβρης 2023

Γυρίζουμε στον Κινηματογράφο! Όλοι!.

Οι δύσκολες ημέρες έχουν περάσει και μπορούμε χωρίς φόβο να απολαμβάνουμε τη θέαση ταινιών, σχεδόν όπως παλιά, πριν την πανδημία του ιού. Ας προσέχουμε όμως!

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, μια από τις παλαιότερες λέσχες πανελλαδικά, αριθμεί 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, κάτι για το οποίο είμαστε υπερήφανοι, όπως είμαστε υπερήφανοι και για τη δική σας προσέλευση που τα έχει κάνει όλα δυνατά.

Δεν ξεχνάμε τους πρωτοπόρους πατρινούς, διακεκριμένα μέλη της μικρής τότε κοινωνίας της πόλης, που εν έτει 1961 έβαλαν το πρώτο λιθαράκι για τη δημιουργία μιας κινηματογραφικής λέσχης στην Πάτρα και ας λειτούργησε για μικρό χρονικό διάστημα.

Το Πρακτικό του Καταστατικού αναφέρει: Σπύρος Ανδρουτσέλης, Ανδρέας Αντωνόπουλος, Μαίρη Αντωνοπούλου, Καίτη Αποστολοπούλου, Αχιλλεύς Γεροκωστόπουλος, Ηρακλής Γκιόχας, Σταύρος Γοβδελάς, Νικόλαος Ζυγουράκης, Αθηνά Κακούρη, Στέφανος Καλλίτσης, Γεώργιος Λαδόπουλος, Έλλη Μαγκανάρα, Πίνδαρος Μαγκανάρας, Σπυρίδων Μητρόπουλος, Λάμπης Νικολόπουλος, Ανδρέας Παπανδρέου (του Χρ.), Βασίλης Παπαχρηστόπουλος, Βασίλειος Πιλάλης, Κων/νος Σκούρας, Γεώργιος Σπηλιόπουλος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Αντώνιος Τριανταφυλλόπουλος και Γεώργιος Τζεβελέκης.

Δεν ξεχνάμε τα ιδρυτικά μέλη της σημερινής κινηματογραφικής λέσχης που εν έτει 1978, με την προσωπικότητα και το κύρος τους έβαλαν τα γερά θεμέλια που κρατάνε μέχρι σήμερα και θα αντέξουν πολλά χρόνια ακόμη. Αυτά τα δυνατά θεμέλια δίνουν και σε εμάς τη δύναμη να κρατάμε τη λέσχη παρούσα και δυνατή.

Υπογράφουν το Καταστατικό της 45χρονης Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας: Βασίλης Μακιός, Ηλίας Κούβελας, Ρέα Γαλανάκη, Αλέξης Σίνος, Άνθη Τομαρά, Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Χρυσοβιτσάνος, Γεωργία Κάνιστρα, Αναστασία Βελλοπούλου, Φωτεινή Βελλοπούλου, Γεώργιος Σπαθαράκης, Βαρβάρα Δεσποινιάδου, Ελένη Παπαευθυμίου, Αντιγόνη Ζαχαροπούλου, Χαρουτιούν Ατταριάν, Βασίλης Τζάννες, Αγγελική Χριστοπούλου, Καλλιρρόη Μαλλιώρη, Βασίλης Λαδάς, Ελένη Ζουρνά, Κώστας Σπαρτινός, Βασίλης Χριστόπουλος.

Από τα ονόματα που έχουν καταγραφεί, κάποιοι δεν υπάρχουν πια, για όλους όμως αισθανόμαστε ευγνώμονες και τους ευχαριστούμε για το δώρο που έκαναν στην πόλη και σε εμάς.

Σας καλούμε λοιπόν κάθε Δευτέρα στη VesoMare να απολαύσουμε την αγαπημένη ψυχαγωγία και διασκέδαση που για πολλούς από εμάς είναι η πιο απολαυστική διέξοδος. Και επειδή θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους στις προβολές, προσπαθούμε να κρατάμε υψηλή την ποιότητα των επιλογών μας ώστε να προσέρχεστε σίγουροι ότι θα έχετε μια απόλαυση που αξίζει το χρόνο και τα χρήματά σας. Θέλουμε να ικανοποιούμε όλους, όσο αυτό είναι δυνατό. Για τον ίδιο λόγο κρατάμε και τις τιμές μας χαμηλά και στο ίδιο ύψος για σειρά ετών προσπερνώντας οικονομικές δυσκολίες ή άλλα εμπόδια.

Διαλέξαμε για τον Α! Κύκλο της περιόδου 2023-2024, 13 υπέροχες ταινίες, ενώ οι ταινίες του Β! Κύκλου, θα σας ανακοινωθούν στην αρχή του νέου έτους. Οι ταινίες του Α! Κύκλου, όλες πολυβραβευμένες σε γνωστά φεστιβάλ, προβάλλονται για πρώτη φορά στην Πάτρα. Είναι σχεδόν όλες νέες, ενώ «Το αγόρι» του 1969, είναι μια άγνωστη ταινία του σπουδαίου Ναγκίσα Όσιμα.

Πιστεύουμε ότι αξίζει να τις δείτε!

Οι προβολές θα είναι όλες την ίδια ώρα, δηλαδή:

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ

Πρώτη προβολή: Ώρα 19.00

Δεύτερη προβολή: Ώρα 21.30.

Καλή χρονιά σε όλους και Καλές Προβολές!”.

Mπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των ταινιών, αναλυτικά με τίτλο, υπόθεση, ημέρα και ώρες προβολών στη διεύθυνση της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας στο διαδίκτυο.

Μεταξύ των προγραμματισμένων ταινιών που ξεχωρίζουν είναι και το φιλμ «Σεντ Ομέρ» στις 13/11/2023. Πρόκειται για μία συγκλονιστική ταινία της Αλίς Ντιόπ που κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα - Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας καθώς & το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Οι σινεφίλ λοιπόν αναμένουν με ενδιαφέρον το ξεκίνημα για φέτος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας ενώ να προσθέσουμε πως αμέσως μετά το τέλος του α’ κύκλου, θα αρχίσει ο Β’ κύκλος προβολών με άλλες 13 αξιόλογες ταινίες καλλιτεχνικού χαρακτήρα και Φεστιβαλικών αξιώσεων.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil