Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στην Πάρνηθα: Βίντεο φουντώνει τα σενάρια για εμπρησμό

Φωτιά στην Πάρνηθα: Βίντεο φουντώνει τα ...

Πύρινες εστίες ξεπηδούν σε διαφορετικά σημεία

Βίντεο ντοκουμέντο αποκαλύπτει τη δράση των εμπρηστών στην Πάρνηθα τον Αύγουστο.

Με στοχευμένα μέτωπα φωτιάς, μετέτρεψαν τον εθνικό δρυμό της Αττικής σε πύρινη κόλαση.

Το αποκαλυπτικό βίντεο για την καταστροφική φωτιά του Αυγούστου στην Πάρνηθα διακρίνονται οι μεμονωμένες αναφλέξεις που ενώθηκαν και έκαναν στάχτη τον «πνεύμονα» πρασίνου.

Στα πλάνα παρουσιάζεται χαρακτηριστικά με κόκκινους κύκλους η στιγμή που ξεσπούν νέες εστίες φωτιάς, που δεν είναι αναζωπυρώσεις, εκατοντάδες μέτρα μακριά από την κύρια εστία, γεγονός που παραπέμπει σε εμπρησμό.

Συγκεκριμένα, το Up Stories χάρη στην πολύτιμη βοήθεια και συμμετοχή του Αλέξανδρου Μπαγιώκου παρουσιάζει ένα ιστορικής αξίας time-lapse από τη φωτιά που έκανε στάχτη τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

 Το συγκλονιστικό βίντεο από την παράδοση της Πάρνηθας στις φλόγες:

Το βίντεο παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό και πιο συγκεκριμένα από τις 21:30 (23.08.2023) έως και τις 07:30 το πρωί (24.08.2023) την επέλαση του πύρινου μετώπου που ξεκίνησε από τη Φυλή Αττικής και ταξιδεύοντας μέσα από τη χαράδρα της Ι.Μ Κλειστών έφτασε μέχρι την Πάρνηθα.

Τεράστια εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση νέων εστιών εκατοντάδες μέτρα μακριά από την κύρια εστία και κόντρα στην φορά του ανέμου σε τρία χρονικά σημεία του βίντεο (0:40, 1:02 και 1:35). Οι συγκεκριμένες νέες εστίες που δεν είναι αναζωπυρώσεις είναι και αυτές που προκαλούν την αλματώδη εξάπλωση του πύρινου μετώπου κόντρα στους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν εκείνες τις ημέρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υλικό βρίσκεται ήδη στα αρμόδια τμήματα της πυροσβεστικής και εξετάζεται από τους ειδικούς.

Σημειώνεται ότι η καταγραφή έγινε από την περιοχή του Αμαρουσίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις