Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πονοκέφαλος από τις τιμές στα προϊόντα μαναβικής- Αυξήσεις πάνω από 150%

Πονοκέφαλος από τις τιμές στα προϊόντα μ...

Για αισχροκέρδεια μιλούν οι καταναλωτές

Νέο πονοκέφαλο στα νοικοκυριά βάζει το «ράλι» ανόδου των τιμών στα προϊόντα μαναβικής με τους καταναλωτές να καταγγέλλουν αισχροκέρδεια, καθώς βλέπουν τις αυξήσεις  στα βασικά αγαθά να συρρικνώνουν το εισόδημά τους.

  • Οι λόγοι των αυξήσεων
     

Ιδιοκτήτης καταστήματος με προϊόντα μαναβικής που μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN εξήγησε ότι υπάρχουν βασικοί λόγοι στους οποίους οφείλεται η αύξηση στις τιμές.

Είπε ότι υπάρχει ακρίβεια σε φάρμακα και λιπάσματα που χρησιμοποιούνται, καθώς και η ακρίβεια στο ρεύμα, τα εργατικά χέρια και τους σπόρους, καθώς και οι καιρικές συνθήκες που δεν ευνοούν την καλλιέργεια με αποτέλεσμα η παραγωγή να είναι μειωμένη.
Ο ίδιος εξήγησε ότι ο κόσμος που φτάνει στο κατάστημα για να ψωνίσει, είναι πολύ προσεκτικός στις επιλογές του και αγοράζει μικρότερη ποσότητα προϊόντων.

 Μιλώντας στον σταθμό, ο πρόεδρος εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραπτόπουλος τόνισε ότι ο θεσσαλικός κάμπος στα κηπευτικά δεν επηρεάζει τη χώρα, καθώς παράγει το 7,5% της παραγωγής που είναι για κατανάλωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις