Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Λύκειο Ελληνίδων Πατρών: Χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού

Λύκειο Ελληνίδων Πατρών: Χορωδία παραδοσ...

Μαθήματα κάθε Τρίτη απόγευμα

Τα μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού και η σύσταση χορωδίας επανέρχονται στο Λύκειο Ελληνίδων Πατρών με υπεύθυνη την μουσικό Αρετή Μίγγου. 

Το μάθημα  θα γίνεται κάθε Τρίτη 7.15μμ-8.30μμ και θα περιλαμβάνει ασκήσεις φωνητικής, εκμάθηση παραδοσιακών τραγουδιών και ομαδικό τραγούδι. Μέσα σε ένα σύγχρονο, γόνιμο και δημιουργικό περιβάλλον, οι συμμετέχοντες θα  μελετάνε παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα, προσεγγίζοντας τις φωνητικές ιδιαιτερότητες και το λαογραφικό πλαίσιο του κάθε τραγουδιού. Οι  φωνές θα ενώνονται και όλοι θα  απολαμβάνουν την χαρά του ομαδικού τραγουδίσματος. 

Στα μαθήματα θα υπάρχει συνοδεία κρουστού. 

Γνώσεις μουσικής θεωρίας δεν απαιτούνται, ωστόσο είναι ευπρόσδεκτες. 

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να μας επισκεφτείτε (Σατωβριάνδου 32) ή να επικοινωνήσετε με την Γραμματεία στο τηλέφωνο 2610 220531 (Δευτέρα ως Παρασκευή 6.00μμ-8.00μμ).

«Στο Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών δίνουμε μέλλον στο παρελθόν»
www.lepatras.gr

Λίγα λόγια για την ΑΡΕΤΗ ΜΙΓΓΟΥ

Η Αρετή Μίγγου είναι μουσικός ( ερμηνεύτρια-εκπαιδεύτρια παραδοσιακών κρουστών. Ηπειρώτικου πολυφωνικού και παραδοσιακού τραγουδιού), μουσικοπαιδαγωγός, Performer. (www.tettiyes.gr)

 Έχει πτυχίο Πολιτικής επιστήμης και δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής. Είναι απόφοιτος του επαγγελματικού κύκλου σπουδών Μουσικοκινητικής Carl Orff και παραδίδει επιμορφωτικά σεμινάρια σε ενήλικες.

 Ολοκλήρωσε τριετείς σπουδές  Ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού στο Μουσείο Φοίβος Ανωγειανάκης και έχει εκπαιδευτεί στην φωνητική με την Ειρήνη Τσιρακίδου και τον Γιώργο Σαμαρτζή, όπως και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων για τη φωνή και την αναπνοή. Ερευνά και διδάσκει το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι και είναι ιδρύτρια του εγχειρήματος “Πολυφωνικό Καφενείο” που αφορά εργαστήρια και παραστάσεις με κεντρικό θέμα το Ηπειρώτικο τραγούδι σε δημιουργική συνύπαρξη με ποίηση, χορό και άλλες τέχνες.

Διδάσκει παραδοσιακό τραγούδι από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, όπου συχνά συνδυάζει την εκμάθησή του με την παραδοσιακή ρυθμολογία και τα κρουστά, δημιουργώντας φωνητικά σύνολα με κυριάρχα στοιχεία τις φωνές, τον ρυθμό, τα κρουστά. 

 Δίδαξε το μάθημα των παραδοσιακών κρουστών στα Μουσικά Σχολεία, ωδεία  και ιδιωτικά  και παραδίδει βιωματικά σεμινάρια ρυθμού, φωνής και κίνησης για ενήλικες, με τίτλο “Ο ρυθμός μέσα μας”

Είναι τελειόφοιτη της εκπαίδευσης στη Χοροθεραπεία μέσω του Ρυθμού, Πρωτόγονη Έκφραση - “Expression Primitive”. 

 Είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος “Lyre’n’Rhapsody” με τρία άλμπουμ και διεθνείς συνεργασίες.

 Συνθέτει τη δική της μουσική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture