Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα: 3ήμερο αφιέρωμα στον σύγχρονο Ιταλικό κινηματογράφο με ελεύθερη είσοδο

Πάτρα: 3ήμερο αφιέρωμα στον σύγχρονο Ιτα...

Στην ενότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου του Δήμου Πατρέων στις 19-21/9 στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού νοσοκομείου

H ενότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου του Δήμου Πατρέων συνεχίζεται το τριήμερο 19 με 21 Σεπτεμβρίου 2023 με ένα αφιέρωμα στον Σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.

Οι προβολές των ταινιών θα πραγματοποιηθούν στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη με ώρα έναρξης στις 8.30 το βράδυ.

Τρίτη 19.09.2023 - «L'ombra del giorno»              

Στην πρεμιέρα θα προβληθεί η ταινία «L'ombra del giorno». Πρόκειται για μια παραγωγή του 2022 σε σκηνοθεσία του Giuseppe Piccioni. Ο Λουτσιάνο είναι ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου με θέα την κεντρική πλατεία της πόλης, βετεράνος του Μεγάλου Πολέμου από τον οποίο υπέστη ένα μόνιμα τραυματισμένο πόδι και την πικρή επίγνωση ότι μπορεί να σκοτώσει αν χρειαστεί. Συμπαθεί αδιαμαρτύρητα το κυβερνών φασιστικό κόμμα, συγκαταλέγει στις γνωριμίες του έναν τοπικό ιεράρχη και παρακολουθεί τις παρελάσεις των νεαρών Ιταλίδων από το παράθυρο του πολυσύχναστου καταστήματός του. Μια μέρα εμφανίζεται μπροστά σε αυτά τα παράθυρα η Άννα, μια νεαρή γυναίκα που προσφέρεται να κάνει οποιαδήποτε δουλειά, και ο Λουτσιάνο την προσλαμβάνει ως σερβιτόρα. Σύντομα γίνεται φανερό ότι η Άννα έχει ιδιαίτερα προσόντα: έχει σπουδάσει, είναι ικανή και γεμάτη πρωτοβουλίες. Και αρχίζει να αναπτύσσεται ένα συναίσθημα μεταξύ των δύο που ξεπερνά την εκτίμηση του εργοδότη ή την ευγνωμοσύνη ενός νέου υπαλλήλου.

Πρωταγωνιστούν οι: Riccardo Scamarcio, Benedetta Porcaroli, Valeria Bilello.

Τετάρτη  20.09.2023 -  «Piano piano»

Την δεύτερη μέρα του αφιερώματος θα προβληθεί η ταινία «Piano piano» σε σκηνοθεσία του Nicola Prosatore. Το 1987, στη Νάπολη η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου κερδίζει το πρωτάθλημα και η πόλη ζει σε μια εκστατική ευφορία. Οι κάτοικοι ενός προαστίου ζουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή τους πριν κάποιες πολεοδομικές αλλαγές εξαφανίσουν για πάντα τον μικρόκοσμό τους. Η Άννα είναι 13 χρονών και βιάζεται να ενηλικιωθεί. Επιπλέον επιβαρύνεται με τις όλες τις προσδοκίες της μητέρας της για μια ζωή, που εκείνη δεν έζησε ποτέ. Η συνάντηση με τον συνομήλικο της, Πεπίνο, και τον Μαριούολο θα την φέρουν στα όρια αυτού του μικρόκοσμου αλλά και της λεπτής γραμμής, που διαχωρίζει την παιδική ηλικία από το μέλλον.

Πρωταγωνιστούν οι: Ντομινίκ Ντοναρούμα, Τζουζέπε Πιρότσι, Αντόνια Τρούπο. Έτος παραγωγής 2022.

Πέμπτη 21.09.2023 - «Notti in bianco, baci a colazione»

«Notti in bianco, baci a colazione» είναι μια ταινία του 2021 σε σκηνοθεσία του Francesco Mandelli, κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Matteo Bussola που εκδόθηκε το 2016.  Ο Ματτέο είναι ένας σκιτσογράφος, και η Πάολα μια συγγραφέας. Οι δυο τους έχουν τρεις κόρες, προσπαθούν να είναι καλοί γονείς και προσπαθούν να ακολουθήσουν την καριέρα τους. Ώσπου μια μέρα, η παλιά φίλη του Ματτέο, η Σάρα, καταφθάνει με μια σπουδαία προσφορά εργασίας.

Πραταγωνιστούν οι: Alessio Vassallo, Ilaria Spada, Giordano De Plano, Tess Masazza, Tess Masazza, Enzo Garinei, Francesco Mandelli.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil