Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Διπλή πανηγυρική έναρξη για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας με Αλμοδόβαρ και "Περασμένες ζωές" της Σελίν Σονγκ

Διπλή πανηγυρική έναρξη για τις φετινές ...

Το «Strange Way of Life» του Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι η τελευταία ταινία του Ισπανού δημιουργού διάρκειας 31 λεπτών με τους Ίθαν Χοκ και Πέδρο Πασκάλ

Πλησιάζει το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας που θα είναι το 29ο και θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2023 και όπως ανακοινώθηκε, θα ξεκινήσει με 2 ταινίες & πιο συγκεκριμένα με το μικρού μήκους φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ «A Strange Way of Life» με πρωταγωνιστές, τον Ίθαν Χοκ και τον Πέδρο Πασκάλ που έκανε την πρεμιέρα του στο περασμένο Φεστιβάλ των Καννών και το μεγάλου μήκους φιλμ «Περασμένες Ζωές - «Past Lives» της Σελίν Σονγκ που ταξίδεψε και μάγεψε το Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς στη Γιούτα, την Berlinale και τώρα οδεύει ολοταχώς προς τα Όσκαρ.

Strange Way of Life του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Η τελευταία ταινία του πολυαγαπημένου Ισπανού δημιουργού είναι μια απολαυστικά queer αντιστροφή σε ένα σθεναρά αρσενικό κινηματογραφικό είδος - το γουέστερν. Ένας λατίνος καουμπόης ξεκινά για να συναντήσει έναν παλιόφιλό του σερίφη σε μια πόλη της Άγριας Δύσης που μοιάζει να έχει βγει από καρτ ποστάλ. Καουμπόης είναι ο Πέδρο Πασκάλ. Σερίφης ο Ίθαν Χοκ. Οι δύο άντρες πίνουν και συζητάνε για τα παλιά, γι' αυτά που ήταν και γι' αυτά που θα 'θελαν να γίνουν. Και μετά φιλιούνται.

Πρόκειται για συμπαραγωγή της Ισπανίας και της Γαλλίας.

Διάρκεια: 31 λεπτά.

Παίζουν οι: Ίθαν Χοκ, Πέδρο Πασκάλ, Χοσέ Κοντέσα, Τζέισον Φερνάντεζ.

Περασμένες Ζωές (Past Lives) της Σελίν Σονγκ

Κοντινός συγγενής της «Σύντομης Συνάντησης», της «Ερωτικής Επιθυμίας» και του «Πριν το Ξημέρωμα», η υπέροχη ταινία της πρωτοεμφανιζόμενης Σελίν Σονγκ συνοψίζει 25 χρόνια εκκολαπτόμενης αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων που κατοικούν σε διαφορετικές ηπείρους και τους χωρίζουν αμέτρητα μίλια. Ξεκινά από τα πρώτα εφηβικά σκιρτήματά τους στη Σεούλ του '90 και ολοκληρώνεται στη σημερινή Νέα Υόρκη όταν, ενήλικες πλέον, οι ήρωες βλέπουν τις αισθηματικές φαντασίες που καλλιέργησαν από μακριά να αναμετριούνται με την πραγματικότητα.

Πρόκειται για παραγωγή των ΗΠΑ, διάρκεια 106 λεπτά.

Παίζουν οι: Γκρέτα Λι, Τέο Γιο, Τζον Μαγκάρο. Η ταινία σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά ενδέχεται να προταθεί για τα βραβεία Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Πρωτότυπου Σεναρίου.

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2023 στις αίθουσες Δαναός Ι & ΙΙ, Ιντεάλ, Άστορ, Άστυ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παλλάς, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας.

Το πλήρες πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης θα ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19.00 στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις Νύχτες Πρεμιέρας στο cinemagazine στο επίσημο site των Νυχτών Πρεμιέρας, στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook, στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram και το Twitter.

"Περασμένες Ζωές".

"Περασμένες Ζωές".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture