Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αεροδρόμιο Αράξου: Η επιστροφή στους 150.000 επιβάτες, οι VIP και η Λάλα Σάλμα του Μαρόκου μετά της οικογενείας

Αεροδρόμιο Αράξου: Η επιστροφή στους 150...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Στο τέλος Οκτωβρίου οι τελευταίες πτήσεις

Πολύ καλές ήταν οι επιδόσεις φέτος για το Αεροδρόμιο Άραξου, σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, που η κίνηση ήταν πεσμένη λόγω της πανδημίας.

Μιλώντας στο thebest.gr o αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας, επιβεβαιώνει με αριθμούς, την αυξημένη κίνηση των επιβατών: «Πριν την πανδημία ο αριθμός των επιβατών ήταν πολύ μεγάλος, έφτανε μέχρι και τις 187.000. Το 2020 είχαμε μόλις 34.032. Το 2021 πήγαμε στο 72.958 και το 2022 είχαμε πάει  στους 101.845 επιβάτες. Φέτος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι επιστρέφουμε σε μεγάλα νούμερα. Μέχρι τέλος Ιουλίου που υπάρχουν επίσημα στοιχεία, είχαν διακινηθεί 68.597 επιβάτες, (αφίξεις και αναχωρήσεις), ωστόσο αυτό το νούμερο ανεβαίνει σημαντικά, γιατί τον Αύγουστο είχαμε 100 περίπου πτήσεις και αν το υπολογίσουμε με 170 άτομα κάθε μία, βγαίνει περίπου στις 34.000. Τον Σεπτέμβριο από τις πτήσεις που είναι προγραμματισμένες, υπολογίζουμε 32.000 επιβάτες. Δηλαδή, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε φτάσει τους 103.557 επιβάτες. Δεν σταματάμε όμως εκεί διότι θα έχουμε πτήσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, από Γερμανία, γεγονός που σημαίνει ότι η κίνηση φέτος στο Αεροδρόμιο του Αράξου θα έχει πολύ καλές επιδόσεις. Πιστεύω ότι θα περάσουμε τους 150.000 επιβάτες».

Οι τουρίστες που δεν ήρθαν

Ελάχιστοι ήταν οι τουρίστες, που ήρθαν στην περιοχή μας, την φετινή σεζόν από Ρωσία και Ουκρανία, λόγω του πολέμου. «Αν υπολογίσουμε ότι, δεν είχαμε σχεδόν καθόλου τουρισμό από Ρωσία και Ουκρανία, όπως είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή πριν τον πόλεμο και πριν την πανδημία, θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία να φτάσουμε τους 150.000 επιβάτες».

Η βασιλική οικογένεια του Μαρόκου στις VIP αφίξεις

Η βασιλική οικογένεια του Μαρόκου επισκέφτηκε και πάλι φέτος την περιοχή, ταξιδεύοντας μέσω του αεροδρομίου του Αράξου. Η Μαροκινή πριγκίπισσα, Λάλα Σάλμα κατέφθασε στη χώρα μας στις αρχές Ιουλίου με το ιδιωτικό της αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Αράξου, μαζί με τα παιδιά της, τον γιο της πρίγκιπα-διάδοχο, Μουλά Χασάν και την κόρη της πριγκίπισσα, Λάλλα Χαντίγια, αλλά και μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μαρόκου, και παρέμειναν για ένα μήνα.

«Η βασιλική οικογένεια έρχεται κάθε χρόνο και αφήνει πολλά χρήματα στην περιοχή. Έρχεται με δυο αεροπλάνα και μαζί τους έρχεται και υπηρετικό προσωπικό. Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτοί που ήρθαν από VIP πελάτες αλλά λόγω προσωπικών δεδομένων και επειδή θέλουν να κρατούν χαμηλό προφίλ, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, ωστόσο μπορώ να πω ότι είχαμε αρκετούς VIP επιβάτες, που ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις