Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Από 20% έως 60% πάνω οι τιμές στις λαϊκές- Στα ύψη και η τιμή του λαδιού

Πάτρα: Από 20% έως 60% πάνω οι τιμές στι...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Δείτε ενδεικτικές τιμές των προϊόντων

Από 20% έως και 60% φτάνουν οι αυξήσεις των τιμών στα προϊόντα που πωλούνται στις λαϊκές αγορές, οδηγώντας τους καταναλωτές σε λιγότερες αγορές, παρά την αύξηση της κίνησης.

«Είμαστε σε μια περίεργη φάση, υπάρχει ακρίβεια συγκριτικά με άλλα χρόνια. Οι αυξήσεις ανάλογα με τα προϊόντα, κυμαίνονται από το 20% έως και το 60%» επισημαίνει στο thebest.gr  ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Οπωρολαχανοπωλών Αχαΐας «Άγιος Τρύφωνας».

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, σημείωσε ενδεικτικά ότι «τα κουνουπίδια, τα μπρόκολα και τα  λάχανα έχουν μια αύξηση περίπου στο 40%, Οι ντομάτες είναι από 1.70 έως 1.80 ευρώ/κιλό, όταν πέρυσι ήταν στο 1.50 ευρώ/κιλό. Οι πατάτες τέτοια εποχή πέρυσι, πωλούνταν 70-80 λεπτά/κιλό και τώρα είναι κοντά στο 1 ευρώ. Στα σταφύλια η τιμή κυμαίνεται από 2 έως 2.50 ευρώ/κιλό. Τα χορταρικά της εποχής έχουν χαθεί από τους πάγκους, δηλαδή σέλινο, άνηθος, μαϊντανός, βλίτα, παντζάρια κ.ο.κ. Γενικότερα, δεν υπάρχει παραγωγή. Το καλοκαίρι με τον παρατεταμένο καύσωνα αλλά και με τις βροχές και το χαλάζι έκαναν ζημιές, όχι μόνο στην παραγωγή αλλά άλλαξαν και το σκεπτικό των παραγωγών που ήθελαν να καλλιεργήσουν αλλά δεν το έκαναν, φοβούμενοι τις καιρικές συνθήκες».

Επίσης, ο κ. Γιαννακόπουλος, εκτιμά ότι «θα έχουμε και μεγαλύτερες αυξήσεις αργότερα. Θεωρώ ότι κάποια προϊόντα θα χαθούν εντελώς, όπως είναι το φρέσκο λάδι, καθώς προβλέπεται ότι θα φτάσει τουλάχιστον 200 ευρώ ο τενεκές αλλά και να έχει κάποιος να τα δώσει, δεν θα υπάρχει λάδι. Η ελαιοπαραγωγή φέτος θα είναι μηδέν γιατί υπάρχει 90% ακαρπία δηλαδή ένα δέντρο που πέρυσι έβγαλε 100 κιλά φέτος βγάζει 10 κιλά. Το ίδιο ισχύει και για τις βρώσιμες ελιές. Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας».

Η κίνηση στις λαϊκές αγορές

Αυξημένη είναι η κίνηση των καταναλωτών στις λαϊκές αγορές της Πάτρας, ωστόσο οι πατρινοί «αγοράζουν τα απολύτως απαραίτητα και σε μικρές ποσότητες. Το πετρέλαιο έχει ανέβει πάλι, προσπαθούμε να απορροφήσουμε την αύξηση αλλά αν συνεχίζουμε να παίρνουμε όλο το βάρος επάνω μας, θα σταματήσουμε να ερχόμαστε για δουλειά. Για παράδειγμα, σήμερα, έχουν έρθει οι μισοί πωλητές για δουλειά και καθόλου οι ρουχάδες» τονίζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις