Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πάτρα: Αρχίζουν ξανά οι πλειστηριασμοί - Στο "σφυρί" περίπου 400 ακίνητα

Πάτρα: Αρχίζουν ξανά οι πλειστηριασμοί -...

Εκρεμμούν το τελευταίο εξάμηνο

Μετά την καλοκαιρινή ραστώνη επιστρέφουν και οι πλειστηριασμοί και το φθινόπωρο αναµένεται µεγάλος αριθµός ακινήτων να βγει στο σφυρί και στην Αχαΐα.

Το φθινόπωρο είναι περίοδος που πλειστηριάζονται ακίνητα-φιλέτα και πολλές ιδιοκτησίες αναµένεται να αλλάξουν χέρι. Όπως επισηµαίνει ο αντιπρόεδρος του ∆ικηγορικού Συλλόγου Πατρών Κωνσταντίνος Κρεµµύδας, «σήµερα µόνο, στην ηλεκτρονική πλατφόρµα eauction.gr, είναι δηµοσιευµένοι και εκκρεµούν για το επόµενο εξάµηνο, περίπου 400 πλειστηριασµοί ακινήτων στην περιοχή των Πατρών».

Παράλληλα, επισηµαίνει πως ο αριθµός αυτός θα εκτοξευθεί το επόµενο διάστηµα, γεγονός που θα φέρει σε δεινή θέση τους ιδιοκτήτες ακινήτων. «Είναιβέβαιο ότι αυτός ο αριθµός θα αυξηθεί, καθότι πολλές φορές η δηµοσίευση των πλειστηριασµών στην πλατφόρµα γίνεται και λίγες ηµέρες πριν από τον πλειστηριασµό, ενώ τους επόµενους µήνες αναµένουµε τεράστια αύξηση του αριθµού των ακινήτων. ∆εν σας κρύβω ότι πολλές φορές βλέπουµε ακίνητα να εκπλειστηριάζονται σε αξία σαφώς υποτιµηµένη».

Τι προβλέπει η διαδικασία

Παράλληλα, ο κ. Κρεµµύδας ενηµερώνει τους πολίτες για την προβλεπόµενη διαδικασία για να µην χάσουν την περιουσία τους, σηµειώνοντας τα εξής: «∆υστυχώς ακόµα και σήµερα, οι οφειλέτες, αγνοούν την διαδικασία που λαµβάνει χώρα, η οποία είναι αυτοµατοποιηµένη και απλοποιηµένη, µε αποτέλεσµα πολλές φορές να διαπιστώνουν ότι έχουν χάσει την ακίνητη περιουσία τους εκ των υστέρων. Ειδικότερα, µετά τους δύο πρώτους πλειστηριασµούς η αξία του ακινήτου µειώνεται στο 80% και στην συνέχεια στο 65%, της αρχικής εκτιµήσεως, ενώ λάθη και παραλείψεις στην διαδικασία του πλειστηριασµού, θεραπεύονται κατάστάδια, ως εκ τούτου, αν δεν προσφύγουν εγκαίρως στα αρµόδια δικαστήρια µε τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους, δεν θα δικαιωθούν. Θα πρέπει, λοιπόν, οι οφειλέτες, να ενηµερωθούν άµεσα για την πορεία της αναγκαστικής εκτέλεσης των ακινήτων τους και είτε να ρυθµίσουν τις οφειλές τους είτε εάν επιθυµούν να προσφύγουν δικαστικά εγκαίρως εάν κάτι τέτοιο δικαιολογείται νοµικά.»

 Σύµφωνα µε τα στοιχεία από την ηλεκτρονική πλατφόρµα η συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων στην Αχαΐα και ιδίως στην Πάτρα αφορά κατοικίες και διαµερίσµατα, οικόπεδα, αγροτεµάχια και αποθήκες, ενώ στο σφυρί θα βγει κτίριο στις εγκαταστάσεις της ΒΙΠΕ Πάτρας. ΣτηνΗλεία, περίπου 45 ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να δουν τα σπίτια, τα οικόπεδα και τις ιδιοκτησίες τους να αλλάζουν χέρια εντός του Σεπτεµβρίου αφού ο νοµός δεν θα µπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από το νέο κύµα πλειστηριασµών που θα «πλήξει» την χώρα µετά το τέλος του καλοκαιριού.Ακίνητα-φιλέτα θα βγουν στο σφυρί στον δήµο Ανδραβίδας Κυλλήνης µε τιµή πρώτης προσφοράς 1.070.000 ευρώ και ένα αγροτεµάχιο µε κτίσµα αξίας 900 χιλιάδων ευρώ ενώ στον δήµο Αρχαίας Ολυµπίας, µια ακόµα ξενοδοχειακή µονάδα βγαίνει σε πλειστηριασµό µε τιµή πρώτης προσφοράς τις 429 χιλιάδες ευρώ.

*Εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις