Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αεροδρόμιο Αράξου: Πάνω από 30 χιλιάδες προγραμματισμένες αφίξεις τον Αύγουστο

Αεροδρόμιο Αράξου: Πάνω από 30 χιλιάδες ...

Σπάσει το ρεκορ με νούμερα που ξεπερνούν ακόμη και την προ πανδημίας εποχή

Πλήρες πρόγραμμα πτώσεων, μέχρι και τις 31 Αυγούστου, ξεκινά στο Αεροδρόμιο Αράξου, γεγονός το οποίο προδιαθέτει ότι πάμε σε επέκταση της τουριστικής σεζόν και κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Το αεροδρόμιο του Αράξου αναμένει ήδη ότι, κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες της σεζόν, από τις αρχές Μαΐου έως και τον Αύγουστο, θα έχει υποδεχθεί 100 χιλιάδες τουρίστες «τρέχοντας» -ή μάλλον… πετώντας- με ρυθμούς αύξησης, σε σχέση με το 2022, πάνω από 30%!

Με βάση τα στοιχεία της ΥΠΑ, το 2023 θα είναι έτος των ρεκόρ με τον Άραξο να σπάει το φράγμα των αφίξεων προ της πανδημίας (2019). Ο στόχος για την ολοκλήρωση της φετινής τουριστικής σεζόν έχει μπει στους 135.000 τουρίστες, μεγαλύτερος από αυτόν του 2022 που έφτασε κοντά στους 102.000 τουρίστες στο σύνολο της επιβατικής κίνησης. Ήδη με βάση τα στοιχεία, το αεροδρόμιο κατά τη διετία 2022-’23 θα καλύψει κατά πολύ το «κενό» της πανδημίας και τη μείωση πάνω από 50% των αφίξεων το 2020-’21.

Μηχανές στο… φουλ

Ο «διακοπο-μήνας» Αύγουστος «φουλάρει» στον Άραξο με 102 προγραμματισμένες πτήσεις από 10 χώρες και από 14 μεγάλα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Πρωταγωνιστές στις αφίξεις και αυτό το μήνα οι Γερμανοί. Συνολικά από πέντε μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας, Ντίσελντορφ, Φραγκφούρτη, Μόναχο, Ανόβερο και Στουτγάρδη, θα πραγματοποιηθούν 25 πτήσεις και θα μεταφερθούν περί τα 7.500 άτομα.

Μέσω της αεροπορικής εταιρείας TUIFLY η ροή γερμανών τουρίστών στη Δυτική Ελλάδα συνεχίζεται ενώ κατά τον τρέχοντα μήνα Ιούλιο στην περιοχή βρέθηκαν ήδη πάνω από 6.000 Γερμανοί τουρίστες.

Ακολουθούν για τον Αύγουστο, οι Πολωνοί με 6.000 αφίξεις μέσω των πτήσεων από Βαρσοβία, τριών αεροπορικών εταιρειών, RYANAIR, ENTERAIR και TRAVEL CERVICE. Προγραμματισμένες πτήσεις για το μήνα Αύγουστο θα έχουμε και από Βέλγιο (Βρυξέλλες), Ρουμανία (Τιμισοάρα), Ισραήλ (Τελ Αβίδ), Αυστρία (Βιέννη), Τσεχία (Πράγα), Σλοβακία (Μπρατισλάβα), Ιταλία (Μιλάνο) και Λιθουανία (Βίλνιους).
Αρχής γενομένης από μεθαύριο Τρίτη 1/8/2023 αλλά και κάθε Τρίτη (8,15,22 και 29 Αυγούστου) στον Άραξο θα έχουμε εννέα πτήσεις ημερήσια από Πολωνία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισραήλ, Ρουμανία και Αυστρία.

«Μπαράζ» επτά πτήσεων ημερήσια θα έχουμε αυτή την Παρασκευή 4 του μηνός και κάθε Παρασκευή (11,18 και 25/8/2023), από Γερμανία και Βέλγιο.

Από Μάιο σε Ιούλιο

Για το μήνα Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν στον Άραξο 96 πτήσεις τσάρτερ από 11 Ευρωπαϊκές χώρες ενώ μεταφέρθηκαν πάνω από 28.000 τουρίστες και επισκέπτες (Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισραήλ, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία, Λιθουανία, Βέλγιο και Αυστρία). Μέσα στο μήνα Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν 85 πτήσεις τσάρτερ από 10 χώρες ενώ με την έναρξη της τουριστικής σεζόν, το Μάιο, μέσω του Αράξου, πραγματοποιήθηκαν 48 πτήσεις. Κατά την περίοδο Μάιος – Αύγουστος 2023 μέσω του Αράξου εκτός της TUIFLY (Γερμανία) και των RYANAIR, ENTERAIR (Πολωνία) πετούν οι αεροπορικές ΕLAL (Ισραήλ), TRADE AIR (Σλοβενία), AUSTRIAN (Βιέννη), JETAIR FLY (Βέλγιο), SKY-EXPERSS (Ρουνανία) , TRAVEL SERVICE (Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία Πολωνία) ΝΕΟS (Ιταλία ) και GETJET AIRLINES (Λιθουανία).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις